Θεωρίες των Hocus Pocus γιαγιάδων για το πώς να πραγματοποιήσουμε τις ευχές μας!

Από την Νικολέτα Πρεβενά

Παράξενες συνήθειες σε διάφορες χώρες του κόσμου

Ιστορίες μυστηρίου και ανεξήγητων φαινομένων – Β΄ Μέρος

Συμβουλές για να έχουμε λεφτά στο πορτοφόλι μας

Μα υπάρχει το λυχνάρι του Αλαντίν; Η καλή μάγισσα του δάσους που θα μας εκπληρώσει τρεις ευχές; Μάλλον όχι! Υπάρχουν όμως οι θεωρίες των γιαγιάδων! Οι Hocus Pocus γιαγιάδες μας με τα ματζουνάκια τους, τις δεισιδαιμονίες, τις προκαταλήψεις τους και τα «ελιξίρια» μικρής δόσης ελπίδας, έχουν δεκάδες ευφάνταστους τρόπους για το πώς να πραγματοποιήσουμε τις ευχές μας.

Φωτο - Διαφήμιση literati

Εύλογα θα ρωτήσει κάποιος… μα γίνεται αυτό; Υπάρχουν «μαγικοί» τρόποι να πραγματοποιηθούν ευχές; Μακάρι να ήταν αλήθεια και θα είχαμε λύσει τα μισά μας προβλήματα. Οι τρόποι που προτείνουν οι γιαγιάδες σαφέστατα και σε κάνουν να χαμογελάς αλλά δε θα λέγαμε με σιγουριά ότι έχουν αποτελέσματα. Δε χάνουμε όμως τίποτα να δοκιμάσουμε… καμιά φορά η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς.

Παρακάτω ακολουθεί μία λίστα από τις Hocus Pocus γιαγιάδες, με τρόπους για το πώς να πραγματοποιήσουμε τις ευχές μας.

Ελάτε και εσείς στην παρέα μας στο Facebook, κάνοντας like στη σελίδα μας.
Κυνηγώντας τη βλεφαρίδα

Πώς να πραγματοποιήσουμε τις ευχές μας!Λίγο πολύ όλοι μας γνωρίζουμε την περιβόητη ιστορία της βλεφαρίδας που εκπληρώνει ευχές. Αν πέσει μία βλεφαρίδα μας, την πιάνουμε ανάμεσα σε δύο δάχτυλα και κάνουμε μία ευχή. Επιλέγουμε ένα δάχτυλο και αν βρούμε τη βλεφαρίδα τότε η ευχή μας θα εκπληρωθεί. Για να ολοκληρωθεί το «τελετουργικό», βάζουμε τη βλεφαρίδα μέσα από τη μπλούζα μας.

Έκκληση στον Άγιο Φανούριο μέσω της Φανουρόπιτας

Πώς να πραγματοποιήσουμε τις ευχές μας!Γνωρίζατε πως υπάρχει ένας άγιος που εκπληρώνει ευχές; Υπάρχει, λοιπόν, ο Άγιος Φανούριος ο οποίος φανερώνει πράγματα. Κάνοντας μία πίτα στον άγιο, τη γνωστή Φανουρόπιτα – που πρέπει να αποτελείται αυστηρά από εννέα νηστίσιμα υλικά – κάνουμε έκκληση στον Άγιο Φανούριο για να μας βρει ένα σπίτι, μία δουλειά, τον έρωτα, λεφτά… Για να πιάσει η ευχή, η πίτα που θα ψήσουμε πρέπει να μοιραστεί σε κόσμο και όχι να την κατασπαράξουμε εμείς.

Ρίχνοντας μία πασιέντζα

πασιέντζαΑπό τους πιο γνωστούς τρόπους πραγματοποίησης ή όχι των ευχών είναι η γνωστή μας πασιέντζα. Ναι, σωστά καταλάβατε, το παιχνίδι με την τράπουλα. Επιλέγουμε μία οποιαδήποτε πασιέντζα – υπάρχουν πολλά είδη. Ανακατεύουμε την τράπουλα και κόβουμε τρεις φορές. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας σκεφτόμαστε την ευχή μας. Αρχίζουμε να στήνουμε τα χαρτιά. Αν η πασιέντζα βγει, τότε η ευχή μας θα πραγματοποιηθεί. Αν πάλι δε βγει, συνεχίζουμε την προσπάθεια μέχρι να τα καταφέρουμε.

Ευχή σε μπουκάλι στη θάλασσα

μπουκάλι στη θάλασσαΑν δείτε κάποιο γυάλινο μπουκάλι στη θάλασσα με ένα μήνυμα στο εσωτερικό του, μην υποθέσετε πως είναι ο χάρτης κάποιου κρυμμένου θησαυρού ή το μήνυμα ενός ναυαγού. Όχι, είναι η ευχή κάποιου. Σύμφωνα με το τελετουργικό, γράφουμε την ευχή μας σε ένα χαρτί και βάζουμε το χαρτί σε ένα γυάλινο μπουκάλι. Σφραγίζουμε το μπουκάλι και το ρίχνουμε στη θάλασσα ή σε κάποιο ποτάμι. Με αυτόν τον τρόπο η ευχή μας θα πραγματοποιηθεί.

Η πανσέληνος του Αυγούστου

πανσέληνοςΓνωρίζατε πως η πανσέληνος του Αυγούστου πραγματοποιεί ευχές; Ναι λοιπόν, το ολόγιομο φεγγάρι μπορεί να αποτελέσει τη σωτηρία μας. Την ημέρα που αναμένουμε την πανσέληνο του Αυγούστου καθόμαστε σε ένα σημείο απ’ όπου θα μπορούμε να διακρίνουμε το φεγγάρι να βγαίνει από το βουνό. Με το που αρχίσει να αχνοφαίνεται, σταματάμε να μιλάμε και σκεφτόμαστε την ευχή μας. Πρέπει να παραμείνουμε αμίλητοι καθ’ όλη τη διάρκεια που χρειάζεται το φεγγάρι να βγει από το βουνό και να ανέβει στον ουρανό. Πολλοί συνοδεύουν το συγκεκριμένο τελετουργικό και με προσευχή.

Φενγκ Σούι: Η αρχαία κινεζική τέχνη

Τα μικρά μυστικά της μακροζωίας

Οι πιο εντυπωσιακές μεσαιωνικές πόλεις της Ευρώπης – Α΄ Μέρος

Το αστέρι που πέφτει      

Πώς να πραγματοποιήσουμε τις ευχές μας!Μένουμε στον ουρανό και τον παρακολουθούμε προσεκτικά μην τυχόν και πέσει κανένα αστέρι. Γιατί; Η πτώση του αστεριού μάς είναι πολύτιμη. Αν δούμε ένα αστέρι να πέφτει κάνουμε μία ευχή. Ο τρόπος αυτός είναι από τους πλέον δημοφιλέστερους.

Γρύλος ή πασχαλίτσα στο πέτο

πασχαλίτσαΟ γρύλος και η πασχαλίτσα αποκτούν ιδιαίτερη αξία για εμάς! Αν σταθούν στο πέτο μας γρύλος ή πασχαλίτσα – οι απόψεις διίστανται για το ποιο από τα δύο έντομα είναι το γουρλίδικο – πρέπει να κάνουμε μία ευχή και η ευχή μας θα πραγματοποιηθεί. Φυσικά, για να συμβεί αυτό, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μη μπερδέψουμε το γρύλο με κατσαρίδα γιατί μέσα στον πανικό… άντε να σκέφτεσαι ευχές.

Δακτυλικό αποτύπωμα στο κατακάθι του καφέ

Πώς να πραγματοποιήσουμε τις ευχές μας!Εκεί που απολαμβάνουμε το ελληνικό μας καφεδάκι μπορούμε να κάνουμε και μία ευχή. Μόλις τελειώσει ο καφές, αναποδογυρίζουμε το φλιτζάνι σε ένα πιατάκι για να πέσει το κατακάθι. Όπως κάνουν οι φημισμένες καφετζούδες όταν μας λένε το κουπάκι! Αφού έχει φύγει το κατακάθι στον πάτο του φλιτζανιού, ακουμπάμε το δάχτυλό μας στα υπολείμματα του καφέ – σα να αφήνουμε το δακτυλικό μας αποτύπωμα – κάνοντας μία ευχή. Ξαναρίχνουμε μέσα στο φλιτζάνι το κατακάθι που έχουμε κρατήσει στο πιατάκι και ψευτο-ανακατεύουμε. Γυρίζουμε και πάλι ανάποδα το φλιτζάνι για να αδειάσουμε το κατακάθι. Αν το αποτύπωμα από το δάχτυλό μας είναι στον πάτο του φλιτζανιού, η ευχή μας θα πραγματοποιηθεί. Αν πάλι έχει σβηστεί, πίνουμε πολλούς καφέδες και επαναλαμβάνουμε το τελετουργικό!

Ξενόφερτοι τρόποι για το πώς να πραγματοποιήσουμε τις ευχές μας

τζίνιΥπάρχουν δύο ακόμα τρόποι για να πραγματοποιήσουμε τις ευχές μας που οι Hocus Pocus γιαγιάδες δεν τους υποστηρίζουν καθώς μας ήρθαν από την «αλλοδαπή».

Σβήνοντας τα κεράκια

Όταν έχουμε γενέθλια, το σύμπαν αποφασίζει να μας πραγματοποιήσει μία ευχή. Για να πραγματοποιηθεί η ευχή θα πρέπει – όσο οι άλλοι γκαρίζουν το γνωστό τραγουδάκι «να ζήσεις … και χρόνια πολλά…» – εμείς να σκεφτόμαστε την ευχή μας. Μόλις σβήσουμε τα κεράκια η ευχή μας θα πραγματοποιηθεί ή απλά θα έχουμε μεγαλώσει ακόμα ένα χρόνο.

Το κοκαλάκι της γαλοπούλας

Προσέξετε μην μπερδευτείτε με το κοκαλάκι της νυχτερίδας που φέρνει καλοτυχία. Αν για φαγητό έχουμε γαλόπουλα, κάνουμε μία ανατομία στο πτηνό για να ανακαλύψουμε ένα κοκαλάκι που θυμίζει λίγο μικρή πένσα. Αφού κρατάμε στα χέρια μας το κοκαλάκι της γαλοπούλας, παρέα με κάποιον φίλο ή γνωστό μας κάνουμε από κοινού μία ευχή. Μόλις τελειώσουμε τις ευχές τραβάμε ο ένας από τη μία πλευρά και ο άλλος από την άλλη. Όποιος πάρει το μεγαλύτερο κομμάτι, η ευχή του θα πραγματοποιηθεί.

Comments are closed.