Κάθε κοινωνία έχει τα δικά της στερεότυπα σε διάφορους τομείς της. Υπάρχουν πολλές παράξενες συνήθειες σε διάφορες χώρες του κόσμου που αξίζει να γνωρίζουμε.

Οι πιο παράξενοι νόμοι στον κόσμο

Τα δέκα πιο δημοφιλή συλλεκτικά αντικείμενα

Ιδιαίτερα γούρια σε διάφορες χώρες του κόσμου

Κάποιες από αυτές είναι τόσο μακριά από τις δικές μας που μας φαίνονται τελείως απίθανες, ακόμα και αστείες. Κι όμως, αυτό που σε εμάς μπορεί να φαίνεται παράξενο, για άλλους λαούς είναι τρόπος ζωής. Ας δούμε μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές περίεργες συνήθειες διαφόρων λαών ανά τον κόσμο.

Παράξενες συνήθειες σε διάφορες χώρες του κόσμου

Παράξενες συνήθειες σε διάφορες χώρες του κόσμου

Ελάτε και εσείς στην παρέα μας στο Facebook, κάνοντας like στη σελίδα μας.

Μεγάλη διαφορά, αναλόγως με την κουλτούρα του κάθε λαού, συναντάμε στο θέμα του φιλοδωρήματος στα εστιατόρια. Εδώ στην Ελλάδα, όπως και στην Ισπανία και την Ιταλία, κάνει ο καθένας … ότι καταλαβαίνει. Αντιθέτως, στην Αμερική το υπολογίζουν με απόλυτη ακρίβεια ενώ στην Ιαπωνία δεν υπάρχει σαν συνήθεια και δεν το δέχονται.

Παράξενες συνήθειες σε διάφορες χώρες του κόσμου
Στην Ιαπωνία, επιπλέον, βρίσκουν απόλυτα φυσιολογικό στα εστιατόρια να απολαμβάνουν τη σούπα τους – ή οποιοδήποτε άλλο πιάτο με ζουμί – ρουφώντας τη με ευχαρίστηση. Κάτι που στις περισσότερες χώρες του δυτικού κόσμου εκλαμβάνεται ως αγένεια.

Στις περισσότερες χώρες της Ασίας θεωρείται προσβλητικό και ανθυγιεινό το να μπαίνεις στο σπίτι με τα παπούτσια. Αυτή είναι μια συνήθεια αρκετά γνωστή, η οποία έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος και σε πολλές χώρες της Ευρώπης.

Παράξενες συνήθειες σε διάφορες χώρες του κόσμου
Στην Τουρκία – αλλά και στην Ελλάδα παλιότερα – πιστεύουν πως αν κάποιος σου ζητήσει ένα ψαλίδι ή μαχαίρι, είναι γρουσουζιά και κακός οιωνός να του το δώσεις απευθείας στο χέρι. Πρέπει να το ακουμπήσεις κάπου και μετά να το πάρει αυτός που το χρειάζεται.

Στην Πορτογαλία πιστεύουν ότι το να δείξεις κάποιον με το δάχτυλο είναι έλλειψη σεβασμού και σοβαρότητας. Το βρίσκουν εξαιρετικά αγενές.

Σε κάποιες χώρες όπως η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία, πιστεύουν πως είναι αγένεια να καθίσετε πίσω στο ταξί, αν είσαστε μόνοι. Επιβάλλεται να καθίσετε στη θέση του συνοδηγού.

Παράξενες συνήθειες σε διάφορες χώρες του κόσμου
Μην διανοηθείτε να μασήσετε τσίχλα στη Σιγκαπούρη. Θεωρείται ασέβεια, το θεωρούν δεδομένο πως θα τη φτύσετε κάτω και όχι στα σκουπίδια, το κόστος για να τις ξεκολλήσουν από το δρόμο είναι μεγάλο και γι’ αυτό, απαγορεύεται από το νόμο.

Στη Σουηδία, τη Δανία και τη Νορβηγία είναι καθεστώς οι γονείς να αφήνουν τα καροτσάκια με τα μωρά τους έξω από το κατάστημα στο οποίο εκείνοι απολαμβάνουν το ζεστό τους ρόφημα. Οι συγκεκριμένοι λαοί πιστεύουν πως είναι πολύ ευεργετικό για την υγεία του μωρού τους να κοιμάται έξω στον καθαρό αέρα, από το να το παίρνουν μέσα σε κάποιο μαγαζί. Την ίδια τακτική εφαρμόζουν και οι περισσότεροι παιδικοί σταθμοί σε αυτές τις χώρες. Όταν πρόκειται για την ώρα ύπνου των μωρών, τα βγάζουν έξω στην αυλή.

Comments are closed.