Οκτώ “καταραμένες” ταινίες καθώς αποδείχτηκαν άτυχες για τους πρωταγωνιστές τους. Οι ηθοποιοί που πέθαναν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων τους δεν ήταν και λίγοι.

Από την Μαριλένα Βλάχου

House of Gucci: Η ταινία του Ρίντλεϊ Σκοτ

Ρόμπερτ Πάτινσον: Ο νέος Μπάτμαν

Ταινίες χαμηλού προϋπολογισμού που έκαναν τεράστια επιτυχία

Υπάρχουν κάποιες ταινίες που λατρέψαμε. Δυστυχώς, όμως, αποδείχτηκαν άτυχες για τους πρωταγωνιστές τους. Κοινώς θα τις λέγαμε γρουσούζικες ή καταραμένες καθώς οι ηθοποιοί που πέθαναν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων τους δεν είναι και λίγοι.

Οκτώ καταραμένες ταινίες

Ελάτε και εσείς στην παρέα μας στο Facebook, κάνοντας like στη σελίδα μας.

Το Κοράκι – Μπράντον Λι

Οκτώ καταραμένες ταινίες - Το κοράκι
photo by Elizabeth Rios-flickr-httpscreativecommons.orglicensesby2.0

Γιος του Μπρους Λι, ο Μπράντον Λι σκοτώθηκε στην ταινία The Crow, το 1993, σε ηλικία 28 ετών. Ένας ρόλος που φαινόταν πως θα κάνει τον Λι μεγάλο σταρ, αντιθέτως του στοίχισε τη ζωή. Σε μία σκηνή της ταινίας, ο νεαρός ηθοποιός πυροβολήθηκε από τον συμπρωταγωνιστή του στην πραγματικότητα, καθώς το όπλο δεν ήταν άδειο όπως θα έπρεπε. Ο σκηνοθέτης για να ολοκληρώσει τα γυρίσματα της ταινίας έβαλε το πρόσωπο του Μπράντον Λι σε σώματα άλλων ηθοποιών. Η ταινία κυκλοφόρησε το 1994.

Ο φανταστικός κόσμος του δόκτωρ Παρνάσους – Χιθ Λέτζερ

Οκτώ καταραμένες ταινίες - Ο φανταστικός κόσμος του Δρ. Παρνάσους
photo by johnantoni-flickr-httpscreativecommons.orglicensesby-sa2.0

Η τελευταία ταινία του ηθοποιού Χιθ Λέτζερ είναι “Ο φανταστικός κόσμος του δόκτωρ Παρνάσους” και όχι ο “Σκοτεινός Ιππότης” όπως πολλοί λανθασμένα υποστηρίζουν. Ο Χιθ Λέτζερ πέθανε το 2008 σε ηλικία 29 ετών από υπερβολική δόση αντικαταθλιπτικών χαπιών. Δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει τα γυρίσματα της ταινίας και επιστρατεύτηκαν οι ηθοποιοί Τζόνι Ντεπ, Τζουντ Λο και Κόλιν Φάρελ για να καλύψουν το ρόλο του. Η ταινία κυκλοφόρησε το 2009.

Something got to Give – Μέριλιν Μονρό

Οκτώ καταραμένες ταινίες - Something to give

H Μέριλιν Μονρό πέθανε από υπερβολική κατανάλωση χαπιών το 1962, σε ηλικία 36 ετών. Εκείνη την περίοδο γύριζε την ταινία “Something got to give”. Δυστυχώς, δεν είχαν γυριστεί αρκετά πλάνα και η ταινία δε βγήκε ποτέ στους κινηματογράφους. Σκηνές από την ημιτελή ταινία χρησιμοποιήθηκαν για το ντοκιμαντέρ “Οι τελευταίες μέρες της Μέριλιν”.

Μαχητές των Δρόμων – Πολ Γουόκερ

Οκτώ καταραμένες ταινίες - Οι μαχητές των δρόμων
photo: Andre Luis [GFDL (httpwww.gnu.orgcopyleftfdl.html) or CC BY-SA 3.0 (httpscreativecommons.orglicensesby-sa3.0)], via Wikimedia Commons
Ο Πολ Γουόκερ έγινε ιδιαίτερα γνωστός από την ταινία “Μαχητές των Δρόμων” και κατά τραγική ειρωνεία έφυγε από τη ζωή από τροχαίο. Πέθανε το 2013, σε ηλικία 40 ετών, όταν η πόρσε του προσέκρουσε σε κολόνα. Δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει τα γυρίσματα της ταινίας “Fast and Furious 7” και ο σκηνοθέτης της ταινίας ζήτησε βοήθεια από τους αδελφούς του Γουόκερ. Η ταινία κυκλοφόρησε το 2015.

Ο Μονομάχος – Όλιβερ Ριντ

Οκτώ καταραμένες ταινίες - Ο μονομάχος
photo: Di Open Media Ltd. (Open Media Ltd) [CC BY-SA 3.0 (httpscreativecommons.orglicensesby-sa3.0)], attraverso Wikimedia Commons
Ο Όλιβερ Ριντ πέθανε σε ηλικία 61 ετών, το 1999. Εκείνο το διάστημα έκανε τα γυρίσματα της ταινίας “Μονομάχος” και τα περισσότερα είχαν ολοκληρωθεί πριν το θάνατό του. Η ταινία κυκλοφόρησε το 2000.

Αγώνες πείνας – Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν

Οκτώ καταραμένες ταινίες - Αγώνες πείνας
photo by Wolf Gang-flickr- httpscreativecommons.orglicensesby-sa2.0

Ο Αμερικανός ηθοποιός και σκηνοθέτης πέθανε το 2014, στα 46 του χρόνια, από κατάχρηση ναρκωτικών ουσιών. Εκείνο το διάστημα πρωταγωνιστούσε στην ταινία “The Hunger Games: Mockingjay”. Είχε ολοκληρώσει τα γυρίσματα των περισσοτέρων σκηνών της ταινίας. Οι δύο τελευταίες σκηνές που είχαν μείνει γράφτηκαν ξανά. Η ταινία κυκλοφόρησε το 2015.

Θανάσιμο Παιχνιδι – Μπρους Λι
Οκτώ καταραμένες ταινίες - Θανάσιμο παιχνίδι
photo by Sal Ami-flickr-httpscreativecommons.orglicensesby2.0

Ο Μπρους Λι, ο θρύλος των πολεμικών τεχνών, πέθανε το 1973 σε ηλικία 33 ετών. Αιτία θανάτου του το εγκεφαλικό οίδημα. Βρισκόταν στην κορυφή της καριέρας του και έκανε γυρίσματα για την ταινία “Θανάσιμο Παιχνίδι”. Η ταινία δεν είχε ολοκληρωθεί και ο σκηνοθέτης αποφάσισε να την ολοκληρώσει χρησιμοποιώντας δύο κομπάρσους. Η ταινία κυκλοφόρησε το 1978.

Οι αταίριαστοι – Κλαρκ Γκέιμπλ

Οκτώ καταραμένες ταινίες - Οι αταίριαστοι

Ο Κλαρκ Γκέιμπλ πέθανε το 1960, σε ηλικία 59 ετών, από καρδιακή προσβολή. Ο Γκέιμπλ είχε κάνει τα περισσότερα γυρίσματα της ταινίας και το φιλμ κυκλοφόρησε το 1961. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συγκεκριμένη ταινία έπαιζε και η Μέριλιν Μονρό που πέθανε το 1962.

Comments are closed.