Ορισμένες από τις πιο εντυπωσιακές μεσαιωνικές πόλεις της Ευρώπης, οι οποίες μοιάζουν σαν να μην τις άγγιξε το πέρασμα του χρόνου.

Οι πιο εντυπωσιακές μεσαιωνικές πόλεις της Ευρώπης – Β΄ Μέρος

Τα καλύτερα ορεινά ξενοδοχεία του κόσμου

Μονεμβασιά: Η αμφιθεατρικά κτισμένη καστροπολιτεία

Είναι γεγονός πως η Ευρώπη είναι γεμάτη από μέρη, πόλεις και χωριά, που θυμίζουν την επιβλητική αρχιτεκτονική του μεσαίωνα. Κάποιες από αυτές τις περιοχές κατάφεραν να διατηρήσουν σχεδόν αναλλοίωτη αυτή τη μεσαιωνική – αρχιτεκτονικά πάντα – γοητεία τους, παρά τις διάφορες αναταραχές και τους δύο Παγκόσμιους Πολέμους. Ο κατάλογος είναι μεγάλος. Κατά γενική ομολογία όμως, αυτές είναι οι πιο όμορφες και καλά διατηρημένες ευρωπαϊκές καστροπολιτείες.

Οι πιο εντυπωσιακές μεσαιωνικές πόλεις της Ευρώπης

Καρκασόν – Γαλλία

Οι πιο εντυπωσιακές μεσαιωνικές πόλεις της Ευρώπης
Καρκασόν
Πλησιάζοντας το Καρκασόν έχετε την αίσθηση πως μπαίνετε σε έναν παραμυθένιο κόσμο. Μόλις περάσετε το μεγάλο τείχος, συνειδητοποιείτε πως μέσα από αυτό υπάρχει μία ολόκληρη κωμόπολη, πανέμορφη και γεμάτη ζωή. Το μεσαιωνικό τείχος του Καρκασόν είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά και καλά διατηρημένα της Ευρώπης. Η κατασκευή του ξεκίνησε από τους Ρωμαίους και ολοκληρώθηκε από τους Βησιγότθους, οι οποίοι κατάφεραν να φτιάξουν ένα ισχυρά οχυρωμένο μεσαιωνικό χωριό.

Τσέστερ – Αγγλία

Οι πιο εντυπωσιακές μεσαιωνικές πόλεις της Ευρώπης
Τσέστερ
Το Τσέστερ βρίσκεται στα βορειοδυτικά της Αγγλίας Είναι μια ιδιαίτερη πόλη με ασπρόμαυρα σπίτια μισοκαλυμμένα με ξύλο, χαρακτηριστικό που θυμίζει πολλές γερμανικές πόλεις. Αρχικά, λόγω της προνομιακής του θέσης, είχε καθιερωθεί σαν αρχαίο ρωμαϊκό φυλάκιο. Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, μεγάλα τμήματα της πόλης γλίτωσαν από τους βομβαρδισμούς και έτσι το Τσέστερ διατηρεί τη μεσαιωνική γοητεία του μέχρι σήμερα. Το περπάτημα κατά μήκος των παλιών τειχών αλλά και μέσα από τις πολυάριθμες ανακαινισμένες πύλες της πόλης θα σας μείνει αξέχαστο.

Ελάτε και εσείς στην παρέα μας στο Facebook, κάνοντας like στη σελίδα μας.
Εδιμβούργο – Σκωτία

Οι πιο εντυπωσιακές μεσαιωνικές πόλεις της Ευρώπης
Εδιμβούργο
Το Εδιμβούργο διατηρεί τον τίτλο της πρωτεύουσας της Σκωτίας από τον 15ο αιώνα. Αυτή η ξεχωριστή πόλη αποτελείται από δύο μέρη. Την Παλιά Πόλη με το μεσαιωνικό φρούριο και την Νέα Πόλη που αναπτύχθηκε από τον 18ο αιώνα και μετά. Μία επίσκεψη στην Παλιά Πόλη θα σας χαρίσει εικόνες μοναδικές. Στενά λιθόστρωτα σοκάκια, μουσικοί του δρόμου που πλημμυρίζουν την ατμόσφαιρα με τους ήχους της γκάιντας, αρχοντικά σπίτια και εμπορικά κτήρια του 16ου και 17ου αιώνα.  

Σιένα – Ιταλία

Οι πιο εντυπωσιακές μεσαιωνικές πόλεις της Ευρώπης
Η μαγευτική Σιένα είναι μία από τις ομορφότερες πόλεις της Τοσκάνης, με μία μεσαιωνική ατμόσφαιρα που αιχμαλωτίζει κάθε επισκέπτη. Η καρδιά της πόλης είναι η Piazza del Campo, μία από τις μεγαλύτερες μεσαιωνικές πλατείες της Ευρώπης. Σε αυτή την πλατεία μπορείτε να θαυμάσετε και μερικά από τα πιο καλοδιατηρημένα μεσαιωνικά αρχοντικά της ηπείρου.

Σιένα
Πέρα από τα αρχοντικά, εδώ θα δείτε και δύο εντυπωσιακά κτήρια, χαρακτηριστικά δείγματα μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής. Το ένα είναι το Δημαρχείο (Palazzo Pubblico) που στεγάζει μερικές από τις καλύτερες μεσαιωνικές τοιχογραφίες στην Ευρώπη. Το άλλο είναι ο διάσημος καθεδρικός ναός της Σιένα (Duomo) που στο εσωτερικό του περιλαμβάνει έργα από δημιουργούς όπως ο Μιχαήλ Άγγελος και ο Ντονατέλο.

Ρότενμπουργκ – Γερμανία

Οι πιο εντυπωσιακές μεσαιωνικές πόλεις της Ευρώπης
Ρότενμπουργκ
Το Ρότενμπουργκ είναι μια πολύ καλά διατηρημένη μεσαιωνική πόλη στη Βαυαρία της Γερμανίας. Το όνομά της σημαίνει «κόκκινο φρούριο». Η ιστορία της είναι πλούσια, αφού η περιοχή θεωρείται ότι κατοικήθηκε από τους Κέλτες πριν από τον 1ο αιώνα. Τα περισσότερα από τα αρχικά τείχη της πόλης παραμένουν ανέγγιχτα γύρω από αυτή. Η διαδρομή μέσα στην παλιά πόλη με τα πλακόστρωτα δρομάκια, τα στενά περάσματα, τις πύλες και τα χρωματιστά σπίτια με την ξύλινη επένδυση είναι μοναδική.

Comments are closed.