Μικρά μυστικά-συμβουλές για να έχουμε λεφτά στο πορτοφόλι μας, για να αλλάξουμε την αρνητική ενέργεια που το κρατάει μονίμως «άδειο».

Από την Νικολέτα Πρεβενά

Ιδιαίτερα γούρια σε διάφορες χώρες του κόσμου

Πώς να πραγματοποιήσουμε τις ευχές μας!

Φενγκ Σούι: Η αρχαία κινεζική τέχνη

«Το πορτοφόλι μου είναι άδειο… να, δες, δεν υπάρχει ούτε λεπτό μέσα», μία έκφραση που τα τελευταία χρόνια κυριαρχεί. Η οικονομική κρίση, οι μειώσεις των μισθών, οι αυξήσεις όλων των υπολοίπων… η αλήθεια είναι πως μας έχουν «γονατίσει» οικονομικά. Για τους περισσότερους από εμάς, ο μισθός εξανεμίζεται λίγο μετά την είσπραξή του, πληρώνοντας κυρίως υποχρεώσεις. Το αποτέλεσμα είναι να μην περισσεύει ούτε ένα ευρώ και να έχουμε απλά ένα χαριτωμένο, διακοσμητικό πορτοφόλι μονίμως άδειο.

«Πώς θα μπορούσα να έχω λεφτά στο πορτοφόλι μου; Υπάρχει τρόπος;»

Μαγικός τρόπος που να γεμίζει άδεια πορτοφόλια, σίγουρα δεν υπάρχει. Δεν υπάρχουν επίσης η χήνα με τα χρυσά αβγά, ο Μίδας και άλλα πολλά… Υπάρχουν όμως διάφορες προλήψεις και «μυστικά» των γιαγιάδων μας, ώστε να έχουμε πάντα λεφτά στο πορτοφόλι μας. Ενδεχομένως, τα μικρά τους μυστικά, να διώξουν και να κρατήσουν μακριά την όποια αρνητική ενέργεια και να «ζωντανέψουν» το πορτοφόλι μας με το γνώριμο ήχο κερμάτων και χαρτονομισμάτων.

Μικρά μυστικά-συμβουλές για να έχουμε λεφτά στο πορτοφόλι μας

Ελάτε και εσείς στην παρέα μας στο Facebook, κάνοντας like στη σελίδα μας.

Η «τυχερή δεκάρα»

Συμβουλές για να έχουμε λεφτά στο πορτοφόλι μας

Όλοι λίγο-πολύ έχουμε βρει στο δρόμο το μπρούτζινο νόμισμα του ενός ή των δύο λεπτών. Συνήθως δε μπαίνουμε στον κόπο να το μαζέψουμε καθώς η αξία του είναι μηδαμινή. Οι γιαγιάδες όμως διαφωνούν. Θεωρούν ότι αν βρούμε ένα νόμισμα στο δρόμο πρέπει να το φυλάξουμε για πάντα μέσα στο πορτοφόλι μας. Είναι η τύχη μας, η «τυχερή μας δεκάρα» που θα μας εξασφαλίσει ένα γεμάτο πορτοφόλι. Μπορεί και να έχουν δίκιο, αν θυμηθούμε τον Σκρουτζ Μακ Ντακ.

Πολλές γιαγιάδες υποστηρίζουν ότι αυτό ισχύει και για το φλουρί της Πρωτοχρονιάς.

Η μέντα

Συμβουλές για να έχουμε λεφτά στο πορτοφόλι μας

Αυτό που γνωρίζουμε για τη μέντα είναι πως πρόκειται για ένα αρωματικό φυτό που χρησιμοποιείται κατά κόρον στην μαγειρική. Επίσης, μας βοηθά να κρατάμε κάποια έντομα μακριά και έχει ευεργετικές ικανότητες σαν αφέψημα. Η μέντα όμως φαίνεται πως είναι και ένα πανίσχυρο όπλο που ξορκίζει την αρνητική ενέργεια! Σύμφωνα με τις θεωρίες των γιαγιάδων, βάζοντας δύο φύλλα μέντας μέσα στο πορτοφόλι μας, θα διώξουν το «κακό μάτι» και θα γεμίσει με λεφτά. Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια, να έχουμε μία γλάστρα με μέντα. Τα φύλλα που θα χρησιμοποιήσουμε θα πρέπει να ανανεώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Ας σκεφτούμε το εξής: αν η μέντα δε μας εξασφαλίσει τον πλούτο, τουλάχιστον θα μυρίζει το πορτοφόλι μας όμορφα και θα κρατάμε μακριά τα έντομα.
Το γούρι

Τα γούρια και τα φυλαχτά για τις γιαγιάδες είναι απαραίτητα σε οτιδήποτε και αν κάνουμε. Πόσο μάλλον για ένα πορτοφόλι γεμάτο λεφτά! Αυτό που μας προτείνουν είναι να έχουμε πάντα μέσα στο πορτοφόλι μας ένα «φυλαχτό ματάκι» που διώχνει τη ζήλια και τη γλωσσοφαγιά. Το πορτοφόλι μας θα είναι «προστατευμένο» από τις δυνάμεις του κακού και θα γεμίσουμε λεφτά!

Το φυλαχτό-ματάκι μπορεί να αντικατασταθεί από οποιοδήποτε φυλαχτό εφ’ όσον είμαστε σίγουροι πως απωθεί τη γλωσσοφαγιά.

Η ζάχαρη

Μπορεί η γλύκα της ζάχαρης να είναι ευνοϊκή για την τσέπη μας; Σύμφωνα με τις γιαγιάδες, φυσικά και μπορεί. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να ρίξουμε λίγη ζάχαρη στο πορτοφόλι μας για να μας «πηγαίνουν» όλα γλυκά. Δε χρειάζεται μεγάλη ποσότητα, ακόμα και δύο ή τρεις κόκκοι ζάχαρης είναι αρκετοί.

Το πρόβλημα εδώ είναι πως αν δε γεμίσουμε λεφτά, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να γεμίσουμε μυρμήγκια!

Το κόκκινο πορτοφόλι

Συμβουλές για να έχουμε λεφτά στο πορτοφόλι μας

Κάποιοι υποστηρίζουν πως, σύμφωνα με το φενγκ σούι, το κόκκινο πορτοφόλι φέρνει οικονομική ευημερία και πλούτη. Οι γιαγιάδες προβληματίζονται με αυτή τη θεωρία. Μισές την αποδέχονται καθώς θεωρούν το κόκκινο χρώμα καλότυχο. Οι υπόλοιπες την θεωρούν ξενόφερτη και πως το χρώμα του πορτοφολιού δεν έχει σχέση με τα χρήματα.

Δε χάνουμε όμως τίποτα να δοκιμάσουμε και το κόκκινο πορτοφόλι, με την ελπίδα να φέρνει όντως οικονομική ευημερία.

Στην κουβέντα μας παρεμβαίνει ο παππούς Μανόλης, ο οποίος έχει τη δική του θεωρία για το πώς θα γεμίσουν οι τσέπες μας με λεφτά.

Να μην έχουμε πορτοφόλι

Σύμφωνα με τον παππού Μανόλη, για να αποκτήσουμε λεφτά δε θα πρέπει να έχουμε πορτοφόλι. Θα πρέπει να κρατάμε τα χρήματά μας «χύμα» μέσα στις τσέπες μας, στις τσάντες μας ή όπου αλλού. Να μην έχουμε τα λεφτά μας συγκεντρωμένα και περιποιημένα. Θα πρέπει να τα τσαλακώνουμε για να δείχνουμε ότι δεν τα υπολογίζουμε. Γιατί, όπως επιμένει έντονα, «όταν δεν υπολογίζεις τα λεφτά, τότε σου έρχονται».

* Ευχαριστούμε για την συνεργασία τους τις γλυκύτατες γιαγιάδες: Κα Δήμητρα, Κα Άννα, Κα Σοφία, Κα Διονυσία, Κα Φωφώ και φυσικά, τον αυθόρμητο παππού Μανόλη.

Comments are closed.