Μετά από τα επιτυχημένα βραβεία του Ιδρύματος Μπότση, ήρθε η ώρα να μιλήσουμε και για τα βραβεία Δ.Κ.

Από τον Δημήτρη Κοντό

Δική σου η ευθύνη για ότι και αν συμβεί

Συνέντευξη με τον μανάβη της Ρούλας

Η αντιμετώπιση της συναυλίας ειρήνης από τα Μ.Μ.Ε.

Παρακολουθώντας, και πολύ σοβαρά μάλιστα, τα βραβεία του ιδρύματος Μπότση και τους δημοσιογράφους που βράβευσαν (σ.σ. ακόμα δε μπορώ να σταματήσω τα γέλια), σκέφτηκα πως αφού ο καθένας σε αυτή τη χώρα λέει και προπάντων κάνει τη … (μπιπ) του, θα δώσω και εγώ τα δικά μου.

Τα βραβεία Δ.Κ., δηλαδή του Δημήτρη Κοντού. Μάλιστα! Θα δώσω τα δικά μου βραβεία και θα τα δώσω σε όποιον μου κατεβαίνει στον κεφάλι.

Τα βραβεία του Ι. Μπότση και τα βραβεία του Δ.Κ.

Το Ίδρυμα Προαγωγής Δημοσιογραφίας, Αθανασίου Βασ. Μπότση, βράβευσε ορισμένους δημοσιογράφους για την «καταπληκτική» τους ενημέρωση προς τους πολίτες και για το πόσο «τιμούν» τη δημοσιογραφία (γέλια). Ανάμεσα στα ονόματα που βραβεύτηκαν ήταν του Ν. Ευαγγελάτου, του Ν. Στραβελάκη και του Ι. Χασαπόπουλου. Ναι, δεν είναι αστείο. Αυτά τα τρία ονόματα βραβεύτηκαν για την προσφορά τους στη δημοσιογραφία.

Μετά από αυτή την βράβευση, πάμε να δούμε τα δικά μου βραβεία.

Ελάτε και εσείς στην παρέα μας στο Facebook, κάνοντας like στη σελίδα μας.
Τα βραβεία του Δ.Κ. (Δημήτρη Κοντού)
Βραβείο αντικειμενικότητας

Μετά τη βράβευση του Ν. Ευαγγελάτου, του Ν. Στραβελάκη και του Ι. Χασαπόπουλου για την προσφορά τους στη δημοσιογραφία, θα πρέπει να βραβευτούν και άλλα πρόσωπα. Το βραβείο αντικειμενικότητας θα το δώσω (σ.σ. γιατί το αξίζουν) στον Άρη Πορτοσάλτε και στον Γιάννη Πρετεντέρη. Ο λόγος τους μεστός, σοβαρός και χωρίς να έχουν το παραμικρό συμφέρον, μιλάνε πάντα με αντικειμενικότητα.

Βραβείο βιβλιοθήκης

Το βραβείο βιβλιοθήκης θα το δώσω – και μάλιστα χωρίς δεύτερη σκέψη – στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κύριο Τάκη Θεοδωρικάκο. Ο άνθρωπος μας εξήγησε για τους κακούς φοιτητές που δε θέλουν βιβλιοθήκη και τον αγώνα που δίνει σε συνεργασία με τα ΜΑΤ για να την χτίσουν. Και αυτά τα παλιόπαιδα να μη θέλουν μία βιβλιοθήκη; Τι να πεις;! Βαφτίσαμε τη ζαρντινιέρα, βιβλιοθήκη.

Βραβείο «Πιάσε με αν μπορείς»

Αυτό το βραβείο θα το δώσω στην περιβόητη Ρούλα Πισπιρίγκου. Είχε γνώσεις, δεν είχε γνώσεις, το έκανε το έγκλημα ή δεν το έκανε… Μία απλή γυναίκα χωρίς να είναι τέρας μορφώσεως, ξεβράκωσε ένα ολόκληρο σύστημα. Είχε μελετήσει άραγε πόσες ελλείψεις, παραλείψεις και λάθη μπορεί να κάνει ο κρατικός μηχανισμός;

Βραβείο παρουσιάστριας

Δε θα μπορούσα να το δώσω σε άλλη παρουσιάστρια από την Κατερίνα Καινούργιου. Τι γκάμα αυτή η κοπέλα! Από το βρακί της Τούνη θα περάσουμε στο θάνατο των τριών παιδιών από την Πάτρα… αριστούργημα. Ειδικότερα όταν αρχίζει να μιλάει για τη ζωή της και τα προσωπικά της, λες και ενδιαφέρει κανέναν, τι να πεις; Το IQ της ελληνίδας παρουσιάστριας του 2022.

Βραβείο διαχρονικής έλλειψης ταλέντου

Το βραβείο διαχρονικής έλλειψης ταλέντου θα πάει στον Σάκη Ρουβά. Ο άνθρωπος είναι φαινόμενο! Μέτριος τραγουδιστής, ατάλαντος ηθοποιός, ατάλαντος παρουσιαστής και όμως… όποια πέτρα και αν σηκώσεις θα τον δεις από κάτω. Ανήκει στην κατηγορία των ανθρώπων που χωρίς να έχει το παραμικρό ταλέντο, έχει πάντα δουλίτσα και ταιριάζει με όλες τις εποχές.

Βραβείο ευγενούς άμιλλας

Το βραβείο ευγενούς άμιλλας πάει οπωσδήποτε στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Δέχτηκαν και σεβάστηκαν απόλυτα τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών και δεν έδωσαν τα δικά τους. Μη μπορώντας δε να αποδείξουν την περίτρανη νίκη τους, η υπουργός παιδείας Ν. Κεραμέως, αποφάσισε να καταργήσει τις παρατάξεις. Ωραία και δημοκρατικά πάντα.

Βραβείο δικαιοσύνης

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας που αποφάσισε πως όλοι οι αστυνομικοί που εμπλέκονταν στην υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου είναι αθώοι, απονέμεται αυτό το βραβείο. Επίσης βραβείο και σε αυτούς που έπαυσαν τον εισαγγελέα για θέματα Αρχής Διαφάνειας κ. Βασ. Φλωρίδη που θα διερευνούσε περισσότερο την υπόθεση της Γεωργίας Μπίκα, μετά από αίτημα των συνηγόρων της.

Βραβείο της «καλής γειτνίασης»

Χωρίς το παραμικρό σχόλιο, το βραβείο πηγαίνει στην Κυβέρνηση της χώρας μας.

Βραβείο κορόιδου

Μαντέψτε πού θα πάει αυτό το βραβείο. Ναι, καλά καταλάβατε. Στο λαό, σε όλους εμάς που περνάμε τόσα και τα υπομένουμε όλα ευλαβικά. Μπράβο μας, και εις άλλα με υγεία!

Comments are closed.