Η αντιμετώπιση της συναυλίας ειρήνης από τα ελληνικά Μ.Μ.Ε. και η αυστηρή κριτική που δέχτηκε σε αντίθεση με το Μουσικό Κουτί που προβλήθηκε στην ΕΡΤ1.

Από την Μαριλένα Βλάχου

Ουκρανία: Η αναγούλα του πολέμου

Θα δικαιωθούν τα θύματα του #MeToo;

Σοφά λόγια για τον άνθρωπο

Στις 29 Μαρτίου 2022, πάνω από τριάντα καλλιτέχνες αποφάσισαν να ενώσουν τις φωνές τους και να δώσουν μία μεγάλη συναυλία στα Προπύλαια, τραγουδώντας για την ειρήνη και καταδικάζοντας τον πόλεμο στην Ουκρανία. Μία όμορφη κίνηση από όλους τους καλλιτέχνες καθώς και από την οργάνωση «Αλληλεγγύη για Όλους» που είχε και την πρωτοβουλία για τη συγκεκριμένη συναυλία.

Ελάτε και εσείς στην παρέα μας στο Facebook, κάνοντας like στη σελίδα μας.

Πλήθος κόσμου αγκάλιασε θερμά τη συναυλία ειρήνης, με αποτέλεσμα οι δρόμοι της Αθήνας να γεμίσουν ασφυκτικά γύρω από τα Προπύλαια. Ο κόσμος και οι καλλιτέχνες τραγούδησαν όλοι μαζί κατά του πολέμου στην Ουκρανία και, φυσικά, υπέρ της ειρήνης. Μία συναυλία που προβλήθηκε σε πολλά κράτη του εξωτερικού και έκανε τη χώρα μας περήφανη για αυτή την πρωτοβουλία.

Η αντιμετώπιση της συναυλίας ειρήνης από τα Μ.Μ.Ε.

Η αντιμετώπιση της συναυλίας ειρήνης από τα Μ.Μ.Ε.

Δυστυχώς όμως η συναυλία ειρήνης δεν είχε την ίδια αντιμετώπιση και από τα ελληνικά Μ.Μ.Ε. Από την αρχή ανακοίνωσης της πραγματοποίησής της, τα ελληνικά Μ.Μ.Ε. ήταν επικριτικά, σχεδόν ειρωνικά. Κατηγόρησαν το γεγονός πως η αφίσα της συναυλίας δεν είχε τη σημαία τους Ουκρανίας, ειρωνεύτηκαν τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν, τους έβαζαν «ταμπέλες» ότι είναι υποστηρικτές του Πούτιν κ.ά.

Κοινώς, έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για να πείσουν τον κόσμο να μην πάει στη συναυλία.

Θα θυμάστε πως ακόμα και ο γιος του πρωθυπουργού, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, είχε τοποθετηθεί εναντίον της συναυλίας σε προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Στην συναυλία ειρήνης συμμετέχει ο Εισβολέας, ο Θανάσιμος, ο Δημήτρης Μητσοτάκης (ΛΟΛ). Αυτοί δεν απλοί τραγουδιστές. Μιλάμε για τους Galacticos της ελληνικής καλλιτεχνικής σκηνής.».

Πάντως, για όσους έχουν σκοπό να φέρουν Ουκρανικές σημαίες στην συναυλία (εδώ γελάμε όλοι)… Φιλική υπενθύμιση. Μπλε από πάνω, κίτρινο από κάτω. Έχετε μια τάση να τα μπερδεύετε».

Η αντιμετώπιση της εκπομπής Μουσικό Κουτί από τα Μ.Μ.Ε.

Μετά από τη συναυλία ειρήνης, μία παρόμοια πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε από την εκπομπή Μουσικό Κουτί στην ΕΡΤ1, με τίτλο «Ένα τραγούδι για την Ουκρανία». Στη συγκεκριμένη εκπομπή συμμετείχαν πάνω από σαράντα καλλιτέχνες με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για την οικονομική ενίσχυση του Ερυθρού Σταυρού και της Ουκρανίας.

Παρόλο που ήταν μία πολύ όμορφη πρωτοβουλία, δυστυχώς η εκπομπή δεν κατάφερε να κερδίσει το ενδιαφέρον του κοινού, σημειώνοντας ιδιαίτερα χαμηλές θεαματικότητες.

Θεαματικότητα Μουσικό Κουτί

Και εδώ λοιπόν έρχεται το παράλογο και η δυσωδία των Μ.Μ.Ε.!

Λοιδόρησαν τις χιλιάδες κόσμου που παρακολούθησε τη συναυλία ειρήνης, ειρωνεύτηκαν τους καλλιτέχνες, κατηγόρησαν το σύνολο της συναυλίας ότι υποστηρίζει τον Πούτιν και δε γίνεται για την Ουκρανία.

Ελεγχόμενο το παιχνίδι; Ελεγχόμενο!

Ας δούμε τώρα τι κριτικές έλαβε η εκπομπή Μουσικό Κουτί που δεν «αγκαλιάστηκε» από το κοινό:

Κριτικές Μουσικό Κουτί

Κριτικές Μουσικό Κουτί

Κριτικές Μουσικό Κουτί

Τα Μ.Μ.Ε., επομένως, ευθαρσώς δεν υπολογίζουν ένα μεγάλο τμήμα του λαού και επιμένουν να θέλουν να περνούν τα δικά τους μηνύματα. Θεωρώ πως η συναυλία ειρήνης αδικήθηκε από αυτά. Τόσο η συναυλία όσο και η εκπομπή ήταν δύο όμορφες πρωτοβουλίες και μπράβο σε όλους τους διοργανωτές και συμμετέχοντες σε αυτά.

Το περίεργο είναι πως στο Μουσικό Κουτί έκλεισαν τραγουδώντας Τζον Λένον και «All we are saying is give peace a chance (σ.σ. αυτό που λέμε είναι ας δώσουμε στην ειρήνη μία ευκαιρία)», ακριβώς δηλαδή το ίδιο μήνυμα που ήθελε να περάσει και η συναυλία ειρήνης.

Comments are closed.