Δική σου η ευθύνη, για ότι και αν συμβεί, σε αυτόν τον τόπο. Οι Αρχές του τόπου μίλησαν… και μας ρίχνουν την  ευθύνη σχεδόν για όλα!

Από τον Δημήτρη Κοντό

Δέκα γεγονότα που θέλεις να ουρλιάξεις

Τι είναι η αρχή της διάκρισης των εξουσιών;

Οκτώ προτάσεις – ιδέες για νέα ριάλιτι

Δε ξέρω τι είναι ποιο τραγικό, να μείνεις εγκλωβισμένος στο δρόμο από το χιονιά ή να μείνεις εγκλωβισμένος στο σπίτι σου δίχως ηλεκτρικό ρεύμα; Οι Αρχές του τόπου μίλησαν και ήταν αυστηροί μαζί μας: “Δική σου η ευθύνη γιατί δεν έβαλες αλυσίδες”, “Δική σου η ευθύνη που για μία ακόμα φορά η ΔΕΗ δε μπόρεσε να ανταποκριθεί σε έντονα καιρικά φαινόμενα”.

…και έχω μείνει με ΜΙΑ ευθύνη που συνεχώς μου “πετάνε” για όλα.

Οι Αρχές δε φταίνε, το είπαν και οι δημοσιογράφοι. Φταίω εγώ που έμεινα τέσσερις μέρες χωρίς ρεύμα και ας πληρώνω το μισό μου μισθό στη ΔΕΗ. Φταίω εγώ που εγκλωβίστηκα και δεν είχα στο αυτοκίνητο αλυσίδες, φαγητό, νερό, κουβέρτες και ας πληρώνω από τους πιο υψηλούς φόρους στην Ευρώπη. Ίσως να φταίω και εγώ που οι Δήμοι, η Περιφέρεια και η Κυβέρνηση δεν έβγαλαν εκχιονιστικά μηχανήματα στους δρόμους. Ίσως να φταίω και εγώ που τέλειωσε το αλάτι.

Δική μου/σου η ευθύνη για ότι και αν συμβεί. Ευθύνη! Η λέξη που κάνουμε πάσες πιο πολύ και από μπαλάκι του πινγκ πονγκ.

Ελάτε και εσείς στην παρέα μας στο Facebook, κάνοντας like στη σελίδα μας.

Δική σου η ευθύνη για…

…το σπίτι σου που κάηκε στις φωτιές, ας το είχες ασφαλίσει. Για αυτό υπάρχουν οι ιδιωτικές ασφάλειες για να σε προστατεύουν.

…τα δέντρα, τα δάση και τα ζώα που κάηκαν. Φταίμε εμείς που κάηκαν τα δάση; Εσύ φταις που πετάς τα τσιγάρα σου, που καις ξερά χόρτα και εννοείται πως ευθύνη έχει και η φωτιά, ο αέρας που δεν υπήρχε και η κλιματική κρίση/αλλαγή.

…τα σπίτια που διαλύθηκαν από το σεισμό. Και τι μας λες; Πού φταίμε εμείς; Η Πολεοδομία; Η Πολεοδομία δε φέρει καμία ευθύνη. Εσύ φταις που δεν τα είχες ασφαλίσει, τα είπαμε αυτά.

…για την πανδημία και τους νεκρούς. Σου είπαμε να κάνεις το εμβόλιο, το έκανες; Ναι; Και τι, αρρώστησες και πάλι; Κάποιο λάθος θα έκανες. Οι χειρισμοί της Κυβέρνησης ήταν άριστοι! Δώσαμε λεφτά στα κανάλια για να σε ενημερώσουν να φοράς μάσκα και να κάνεις εμβόλια, κλείσαμε νοσοκομεία, διώξαμε γιατρούς, κλείσαμε τη μουσική… τι άλλο έπρεπε να κάνουμε δηλαδή; Εσύ φταις που αρρωσταίνεις και σκορπίζεις τον ιό της πανδημίας.

… το λεωφορείο που έγινε υποβρύχιο από τις πλημμύρες. Τι θέλεις τώρα; Ήταν πάλι και αυτές οι βροχές, ακραία καιρικά φαινόμενα που δυσκόλεψαν την κατάσταση αλλά και εσύ γιατί μπήκες στο λεωφορείο; Για να λες μετά πως ταλαιπωρήθηκες;

… το ρεύμα που δεν έχεις ανά πάσα ώρα και στιγμή. Τι είπες, πληρώνεις ακριβά; Τι να κάνουμε δηλαδή; Μαζί με την κλιματική κρίση, έχουμε και την ενεργειακή κρίση. Δε φταίμε εμείς που ανάβεις κάθε τόσο σόμπες και θερμοσίφωνα. Περιόρισέ τα.

…τον εγκλωβισμό σου στο αυτοκίνητο από το χιόνι. Είχες αλυσίδες; Όχι; Ε τότε βγάλε το σκασμό. Τι ήθελες δηλαδή να κάνουμε σε ένα τόσο ακραίο φαινόμενο όπως το χιόνι; Να αγοράσουμε εκχιονιστικά μηχανήματα; Δεν προλάβαμε, αγοράσαμε τα ραφάλ.

…την ακρίβεια. Δε μπορείς να ανταπεξέλθεις στα μηνιαία έξοδα; Και τι μας νοιάζει εμάς; Ας έβρισκες καλύτερη δουλειά με καλύτερο μισθό.

Μπορεί για τα παραπάνω να μην φέρουμε ευθύνη, φέρουμε όμως την ώρα της κάλπης και αυτό ισχύει για όλους και για όσους ψηφίζουν και για όσους δε ψηφίζουν.

Comments are closed.