Ένας street dancer με πολλές διακρίσεις, ο Ερωτόκριτος Πανταζής. Το χάρισμα και το ταλέντο του, του έχουν χαρίσει πολλές νίκες σε διάφορους διαγωνισμούς, εγχώριους και διεθνείς. Ο ίδιος παραμένει πάντα ένας αφοσιωμένος street dancer.

Ένας street dancer με πολλές διακρίσεις, ο Ερωτόκριτος ΠανταζήςO Ερωτόκριτος Πανταζής, με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο aka Rekoz, ήταν ο μεγάλος νικητής του φετινού BreakinBad Street Dance Festival 2018.

Στο συγκεκριμένο φεστιβάλ συμμετείχαν πάνω από διακόσιοι πενήντα χορευτές από Ελλάδα και Κύπρο. Σε αυτό το χορευτικό υπερθέαμα ο Rekoz αναδείχτηκε νικητής στην κατηγορία του 1vs1Allstyle.

Αγαπάει το χορό και αυτό φαίνεται από το πλούσιο βιογραφικό του. Είναι χορευτής του street dance, Popping & Hip Hop, δάσκαλος χορού, χορογράφος, διοργανωτής διαγωνισμών χορού. Ακόμα έχει συμμετάσχει σε video clips και έχει στο ενεργητικό του πολλές διακρίσεις.

Umano: Ερωτόκριτε καλησπέρα και σε ευχαριστούμε για τη συνέντευξη. Είσαι ο νικητής του Street Dance Festival 2018. Πώς αισθάνεσαι; Θα ήθελες να μας πεις δυο λόγια για το συγκεκριμένο φεστιβάλ; 

Καλησπέρα σας και εγώ ευχαριστώ.

Πράγματι, είμαι ο νικητής του φετινού “BREAKIN BAD Streetdance Festival” στην κατηγορία του 1vs1Allstyle το οποίο κερδίζω για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά!

Το BREAKING BAD είναι θεσμός πλέον και είναι από τα μεγαλύτερα Streetdance events στην Ελλάδα καθώς καλύπτει αρκετές χορευτικές κατηγορίες τόσο για solo χορευτές όσο και για ομάδες.

Umano: Αν δεν κάνω λάθος δεν είναι η μόνη διάκριση για εσένα. Έχεις κερδίσει και σε πολλούς άλλους διαγωνισμούς. Θα ήθελες να μας πεις δύο λόγια;

Ισχύει, δεν είναι ο μοναδικός διαγωνισμός που έχω κερδίσει.

Έχω σημειώσει, αν μετράω σωστά, δεκαέξι νίκες σε διάφορα Battles στην Ελλάδα και σε άλλα τόσα περίπου ως finalist!

Κάποιες από τις πιο πρόσφατες νίκες μου είναι το 1vs1 Hip Hop Thematology Battle στο “JUST GROOVE 2018”, 1vs1 Hip Hop Battle at  “SKILLS ON THE FLOOR 2017”,1vs1 Allstyle Battle στο “BREAKING BAD 2017”, 1vs1 Hip Hop Battle στο “TAKE YOUR ROUND vol.2”, 1vs1 Popping Battle στο “STREET LEGACY 2016” κ.ά.

Ένας street dancer με πολλές διακρίσεις, ο Ερωτόκριτος Πανταζής

Umano: Τι πιστεύεις ότι σε κάνει να ξεχωρίζεις;

Αυτό που με κάνει να ξεχωρίζω είναι η αυθεντικότητα στο χορευτικό μου style και η θετική ενέργεια που βγάζω όταν χορεύω!

Umano: Πόσα χρόνια ασχολείσαι με το χορό; Έκανες και κάποιο άλλο είδος γυμναστικής ή ξεκίνησες με χορό κατευθείαν;

Ασχολούμαι με το χορό γύρω στα έντεκα χρόνια. Ξεκίνησα ως χορευτής χωρίς κάποια άλλη σπουδή ή ενασχόληση με κάποιο άθλημα!

Umano: Γνωρίζω ότι τα είδη χορού που ασχολείσαι είναι το Popping & το Hip Hop. Περιέγραψε μας τα συγκεκριμένα είδη.

Ασχολούμαι γενικότερα με τα street styles αλλά κυρίως με το Popping και το Hip Hop. Είναι δυο είδη χορού τα οποία αποκαλούν “ξαδελφάκια”. Διαφέρουν τόσο στο βηματολόγιο όσο και στις τεχνικές, παρόλα αυτά βοηθάνε και συμπληρώνουν το ένα το άλλο.

Το Hip Hop ή αλλιώς και “Partydance” χορεύεται φυσικά σε Hip Hop μουσική και χαρακτηρίζεται για την έντονη ενέργεια του.

Το Popping χορεύεται σε μουσικές Electro Funk, GFunk, Hip Hop, Disco και ένας βασικός χαρακτηρισμός του είναι “το ρομπότ που χορεύει”.

Ένας street dancer με πολλές διακρίσεις, ο Ερωτόκριτος Πανταζής

Umano: Θα ήθελες να μας ξεκαθαρίσεις λίγο την εικόνα για το street dance; Τι είναι και από ποια είδη χορού αποτελείται;

Η ονομασία Street Dance είναι σαν να λέμε ”ελληνικοί χοροί”. Δεν είναι ένας, είναι ας πούμε μια ομπρέλα κάτω από την οποία υπάρχουν διάφορα ξεχωριστά είδη χορού, το κάθε ένα με την δική του ιστορία, βηματολόγιο, τεχνική.

Αυτά τα styles είναι το Hip Hop, Popping, Breaking, Locking, Krump. 

Umano: Τι είναι ο χορός για εσένα;

Ένας φίλος και μεγάλος μέντορας μας, ο Νίκος Μπιράκος Waveomatic, είχε πει το εξής: “Dance is the fingerprint of your soul”.

Ο χορός για μένα είναι ένας τρόπος να εκφραστεί η ψυχή. Το παρκέ είναι ο καμβάς, το σώμα το πινέλο και η ψυχή το χρώμα.

Umano: Τι συμβουλές θα έδινες σε κάποιον που θέλει να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο είδος χορού; Είναι κάτι που θα μπορούσε να τον στηρίξει επαγγελματικά;

Κατά την άποψή μου… Πρώτον, θες να το κάνεις; Καν’ το! Δεύτερον, καν’ το σωστά!

Μάθε την ιστορία του χορού, τα βήματα και τις τεχνικές του. Προπονήσου, εξελίξου. Το κάθε τι για να σταθεί σωστά, θέλει γερά θεμέλια.

Έτσι είναι και ο χορός. Ευκαιρίες υπάρχουν τόσο για διδασκαλίες όσο και για παραστάσεις, videoclips και άλλα πολλά που μπορούν να συντηρήσουν έναν επαγγελματία χορευτή. Συντηρούμαι από το χορό έξι με εφτά χρόνια και συνεχίζω.

promo video https://www.facebook.com/Klauslalishehaj/videos/745731192279595/

Σχετικά άρθρα:

https://umano.gr/zumba-o-kefatos-horos-pou-egine-gymnastiki/ 
https://umano.gr/yoga-i-pneymatiki-kai-somatiki-askisi/ 
https://umano.gr/trx-o-apodotikos-tropos-ekgimnasis-me-imantes/ 
https://umano.gr/mythos-h-proth-elliniki-seira-komik-epikis-kai-mythologikis-fantasias/ 
https://umano.gr/dimitri-kopsis-enas-neos-mousikos/

Comments are closed.