Το νέο βιβλίο του Κάρλο Φραμπέτι: …Ή το αβγό την κότα είναι ένα διαυγές βιβλίο, εμποτισμένο με οξυδέρκεια, που προτίθεται να κεντρίσει όχι μόνο μόνο το ενδιαφέρον του εξοικειωμένου με τις επιστήμες αναγνώστη, αλλά και κάθε ανήσυχου και φιλοπερίεργου ανθρώπου.

Οπισθόφυλλο
«Αρκεί να ανοίξεις οποιαδήποτε εφημερίδα ή να παρακολουθήσεις οποιαδήποτε ενημερωτική εκπομπή στην τηλεόραση για να αντιληφθείς ότι οι επιστημονικές ειδήσεις, αν υπάρχουν, καταλαμβάνουν ελάχιστο χώρο. Και όμως…»

Το νέο βιβλίο του Κάρλο Φραμπέτι: …Ή το αβγό την κόταΤι βγήκε πρώτο; Το αβγό ή η κότα; Γιατί το 11 είναι έντεκα και όχι δύο; Ήταν καλός επιστήμονας ο Νεύτων; Τι κοινό έχουν τα βαμπίρ και τα κουνέλια; Υπάρχουν βαρετοί αριθμοί; Μπορούμε να μετρήσουμε την άνοιξη; Ποιος επινοεί τα ανέκδοτα; Αυτά είναι μερικά μόνο από τα πολλά ερωτήματα τα οποία ο Κάρλο Φραμπέτι —διαπρεπής λύτης επιστημονικών γρίφων— υποβάλλει  στον  αναγνώστη.

Μια περιπλάνηση στα πιο ετερόκλητα επιστημονικά πεδία —φυσική, χημεία, κβαντική μηχανική, μαθηματικά, νευροεπιστήμη, βιολογία, ρομποτική— χωρίς να παρακάμπτονται  η  ψυχολογία  και  η  φιλοσοφία.

Το νέο βιβλίο του Κάρλο Φραμπέτι: …Ή το αβγό την κόταΟ Κάρλο Φραμπέτι (Carlo Frabetti, Μπολόνια, 1945) είναι Ιταλός, αλλά ζει στην Ισπανία και γράφει στα ισπανικά. Συγγραφέας και μαθηματικός, μέλος της Ακαδημίας Επιστημών της Νέας Υόρκης, δημιουργεί κείμενα «εκλαϊκευμένης επιστήμης» και παιδικής λογοτεχνίας. Έχει εκδώσει περισσότερα από σαράντα βιβλία που έχουν  μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες. Έχει συγγράψει και σκηνοθετήσει  πολλές τηλεοπτικές εκπομπές, και έχει ανεβάσει θεατρικά έργα.


Εκδόσεις:
 Opera /  www.operabooks.gr
Συγγραφέας: Κάρλο Φραμπέτι
Τιμή:12.00€
Μετάφραση: Αλεξάνδρα Γκολφινοπούλου

Σχετικά άρθρα:

https://umano.gr/dodeka-vivlia-pou-prepei-na-diavastete/ 
https://umano.gr/harry-potter-i-gennisi-enos-mikrou-magou/ 
https://umano.gr/sarl-pero-o-pateras-ton-paramythion/ 
https://umano.gr/ta-fantasmata-tou-agglou-syggrafea-m-r-james/
https://umano.gr/tragikoi-erotes-tis-pagkosmias-logotexnias/

Comments are closed.