Η νέα μουσικός Κωνσταντίνα Πάλλα μιλάει στο umano για το ξεκίνημά της, τη συνεργασία της με τη Φωτεινή Βελεσιώτου και τον πρώτο της προσωπικό δίσκο.

Ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές στην κλασική κιθάρα και τη θεωρία της μουσικής όταν ήταν οκτώ χρόνων. Άρχισε να γράφει τα πρώτα της τραγούδια στο Γυμνάσιο. Παράλληλα με την ενασχόλησή της με τη μουσική, σπούδασε Μάρκετινγκ και Διοίκηση Λειτουργιών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Η νέα μουσικός Κωνσταντίνα Πάλλα υπογράφει τη δημιουργία του τραγουδιού «Πόσο πονάει η καρδιά» που ερμηνεύει η Φωτεινή Βελεσιώτου.

Από τα πρώτα της βήματα κατάφερε να ξεχωρίσει για το ταλέντο της. Έχει συνεργαστεί με τη Φωτεινή Βελεσιώτου, τον Κώστα Λειβαδά, τον Γεράσιμο Ανδρεάτο, τον Μάκη Σεβίλογλου κ.ά. Η Κωνσταντίνα Πάλλα φέτος κυκλοφορεί το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ με τίτλο «Όνειρα». Το άλμπουμ περιλαμβάνει εννέα τραγούδια «ντυμένα» με τη ζεστή και λαϊκή φωνή της Κωνσταντίνας.Την ενορχήστρωση έχουν κάνει ο Γιάννης Δίσκος και ο Λάμπης Κουντουρόγιαννης. Τα «Όνειρα» της Κωνσταντίνας Πάλλα είναι ένα άλμπουμ που αξίζει την προσοχή μας.

Λίγο πριν την εμφάνισή της στη μουσική σκηνή Σφίγγα, η νέα μουσικός Κωνσταντίνα Πάλλα μιλάει στο umano για το ξεκίνημά της, τις συνεργασίες της και τον πρώτο της προσωπικό δίσκο.

Η νέα μουσικός Κωνσταντίνα Πάλλα στο Umano

Umano: Κωνσταντίνα, ποια είναι τα άγχη και οι αγωνίες μίας νέας δημιουργού που ξεκινάει τώρα τη μουσική της πορεία;

Πιστεύω πως το μεγαλύτερο άγχος για ένα νέο μουσικό είναι, αρχικά, να φανεί αντάξιος της τέχνης του. Δεν είναι κάτι απλό να έχεις την ευλογία να δημιουργείς μουσική. Φέρνει μια μεγάλη ευθύνη, απέναντι στην ίδια τη τέχνη αλλά και απέναντι στον κόσμο. Από εκεί και έπειτα, έρχεται το άγχος της επιτυχημένης επικοινωνίας, να καταφέρει ο μουσικός το έργο του να το επικοινωνήσει με τον κόσμο.

Προφανώς και υπάρχει η καλή ματαιοδοξία του καλλιτέχνη καθώς είναι φυσικό να θέλει το έργο του να είναι αρεστό.

Τέλος, αν πάμε στο απολύτως πρακτικό κομμάτι, υπάρχει το τεράστιο άγχος της επιβίωσης. Υπάρχει μονίμως μια μεγάλη αγωνία για το αύριο καθώς κανένα καλλιτεχνικό επάγγελμα δε σου εξασφαλίζει έναν μισθό σταθερό κάθε μήνα. Υπάρχει μια ρευστότητα πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με άλλα επαγγέλματα.

Η νέα μουσικός Κωνσταντίνα Πάλλα στο UmanoUmano: Υπάρχει – και καλώς κατά τη γνώμη μου – μία πληθώρα νέων καλλιτεχνών αυτήν την εποχή. Σε φοβίζει ο ανταγωνισμός;

Δε με φοβίζει και δεν πιστεύω ότι θα έπρεπε να φοβίζει κάποιον. Ειδικά στη μουσική, δε θα μπορούσαμε να εξελιχθούμε και να «γεννήσουμε» χωρίς τον υγιή ανταγωνισμό. Όμως, εδώ πρέπει να γίνει μια διάκριση.

Είναι άλλο οι «καλλιτέχνες» που το κάνουν για το φαίνεσθε και άλλο οι καλλιτέχνες που το κάνουν με πόνο ψυχής.

Ο υγιής ανταγωνισμός υπάρχει μόνο ανάμεσα στους καλλιτέχνες που έχουν την ανάγκη της εξέλιξης της τέχνης τους και αυτός ο ανταγωνισμός είναι απαραίτητος. 

Umano: Από ποια ηλικία θυμάσαι τον εαυτό σου να ασχολείται με τη μουσική; Πότε έγραψες τα πρώτα σου τραγούδια;

Με τη μουσική, συνηθίζω να λέω πως ήρθαμε μαζί σε αυτόν κόσμο, δε συναντηθήκαμε κάπου στην πορεία. Ήμασταν πάντα συνοδοιπόροι. Οι μουσικές μου σπουδές, βέβαια, ξεκίνησαν στην ηλικία των οχτώ. Tα πρώτα μου τραγούδια άρχισα να τα γράφω κατά την περίοδο του Γυμνασίου. 

Umano: Έχεις σπουδάσει, αν δεν κάνω λάθος, κλασική κιθάρα και marketing;

Σωστά, έχω σπουδάσει κλασική κιθάρα, θεωρία της μουσικής και Μάρκετινγκ. Οι μουσικές σπουδές, πέρα από εσωτερική ανάγκη, ήταν και απαραίτητες αφού ήξερα πως με αυτό θέλω να ασχοληθώ στη ζωή μου. Η επιστήμη του Μάρκετινγκ ήρθε λίγο πριν τις πανελλήνιες και με ξάφνιασε. Κέρδισε το ενδιαφέρον μου και με την παρότρυνση της οικογένειάς μου, αποφάσισα να μοιραστώ μαζί της τα φοιτητικά μου χρονιά, καθώς παράλληλα συνέχιζα τις μουσικές μου σπουδές και δούλευα ως μουσικός.  

Umano: Πότε σου δόθηκε η «μεγάλη» ευκαιρία στη μουσική;

Δεν μπορώ να προσδιορίσω μια συγκεκριμένη στιγμή. Κοιτάζοντας πίσω όλα αυτά τα χρόνια, κάθε βράδυ ήταν εξίσου σημαντικό. Κάθε συνεργασία με τους συναδέλφους μου και κάθε live μαζί με το ψυχικό πάρε-δώσε με τον κόσμο, ήταν και ένα σημαντικό βήμα μέχρι σήμερα.

Κάθε στιγμή που μου δίνεται η ευκαιρία να εκφραστώ μέσα από τη μουσική, είναι «μεγάλη» ευκαιρία.

Η νέα μουσικός Κωνσταντίνα Πάλλα στο Umano

Umano: Να έρθουμε λίγο στη συνεργασία σου με τη Φωτεινή Βελεσιώτου και το περίφημο τραγούδι Πόσο Πονάει η Καρδιά. Πώς προέκυψε η συνεργασία και ποια είναι τα συναισθήματά σου γι’ αυτή;

Αρχικά, μπορώ να πω πως ακόμα δεν το έχω συνειδητοποιήσει. Έγιναν όλα πολύ ξαφνικά αλλά και πολύ ήρεμα παράλληλα. Βρισκόμουν ένα απόγευμα στη Minos EMI, για κάποιες λεπτομέρειες που αφορούσαν τον δικό μου δίσκο. Εκεί μου ανέφεραν πως διαλέγουν τραγούδια για τη Φωτεινή Βελεσιώτου.

Το ίδιο βράδυ, έχασα τον ύπνο μου γράφοντας τραγούδια.

Τελικά κέρδισε το «Πόσο πονάει η καρδιά», ένα τραγούδι που είχα γράψει πιο πριν το οποίο νόμιζα στην αρχή πως δε θα αρέσει στη Φωτεινή. Ευτυχώς έκανα λάθος, η Φωτεινή μου έκανε ένα τεράστιο δώρο και είναι για μένα μεγάλη η τιμή.

Umano: Ποιες άλλες συνεργασίες ξεχωρίζεις και γιατί;

Πάντα στέκομαι περισσότερο στις συνεργασίες μου με συναδέλφους μουσικούς, αυτούς τους αφανείς ήρωες.

Εκείνους που ο κόσμος δεν γνωρίζει το όνομά τους, που δημιουργούν ήχους και στιγμές πάνω στο πάλκο τις οποίες ο κόσμος δεν αντιλαμβάνεται καθαρά πάντα, αλλά είναι εκείνες που κάνουν κάθε live ξεχωριστό. Είχα τη χαρά να συνεργαστώ με πολλούς σπουδαίους μουσικούς ως τώρα και ελπίζω αυτό να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια.

Η νέα μουσικός Κωνσταντίνα Πάλλα στο Umano

Umano: Ως τραγουδοποιός, ποιες είναι οι πηγές έμπνευσής σου;

Μου αρέσει να κάθομαι σε μια γωνιά και να παρατηρώ τον κόσμο. Όπως και το να συζητάω με ανθρώπους, να μοιραζόμαστε εικόνες και βιώματα.

Ακόμα και μια λέξη που θα ακούσω μπορεί να με κάνει να τρέξω να κλειστώ σε ένα δωμάτιο και να γράψω.

Κάθε λέξη, κάθε στιγμή, κάθε ιστορία που είναι βαθιά αληθινή και ειλικρινής – από εκείνες που δημιουργούν ξαφνικά έναν κόμπο στο στομάχι – μπορεί να είναι για μένα πηγή έμπνευσης.

Umano: Μίλησέ μας για τη νέα σου δισκογραφική δουλειά, Όνειρα. Πρέπει να σημειώσω πως έχεις δώσει και έναν τίτλο ότι πρέπει για Ελλάδα (γέλια)!

Θα σου πω πάνω σε αυτό το σχόλιό σου, ότι το τραγούδι Κάνε ένα βήμα, το έγραψα καθώς άκουγα στην τηλεόραση ειδήσεις για τα μέτρα των μνημονίων, οπότε χαίρομαι που το ένιωσες έτσι. Όπως σου εξήγησα και παραπάνω, με αφορά ο κόσμος γύρω μου, ο δικός μου κόσμος. Συζητάω με νέα παιδιά και βλέπω ότι τους έχουν κόψει τα φτερά, δε ξέρουν τι θέλουν στη ζωή τους, δεν έχουν όνειρα.

Είμαι από τη φύση μου αισιόδοξος άνθρωπος και πεισματικά πηγαίνω κόντρα σε ότι “λερώνει” την αγάπη.

Προσπαθώ να βρω το φως και να το μοιραστώ με όλο τον κόσμο. Εύχομαι μέσα από τα δικά μου «Όνειρα» να γεννηθούν κι άλλα.

Umano: Ποια τραγούδια ξεχωρίζεις και γιατί;

Δε μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο τραγούδι μου. Νομίζω το ίδιο θα σου πει κάθε δημιουργός. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι το ομότιτλο τραγούδι έχει μέσα μου ένα βάρος παραπάνω, περισσότερο για τους λόγους που γράφτηκε.

Umano: Τελικά, οι συνθήκες σήμερα ευνοούν τους νέους μουσικούς;

Είναι δίκοπο μαχαίρι. Όπως και κάθε μεγάλη δύναμη που παρέχεται στα χέρια όλων των ανθρώπων. Από τη μία, υπάρχει η απόλυτη ευκολία της επικοινωνίας του έργου ενός καλλιτέχνη ανά πάσα στιγμή. Από την άλλη, υπάρχουν αμέτρητες πληροφορίες με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπος ο καταναλωτής, οπότε αρκετά μηνύματα-πληροφορίες, χάνονται.

Κι εδώ, λοιπόν, καλείται η επιστήμη του Μάρκετινγκ να βάλει μία τάξη! 

Η νέα μουσικός Κωνσταντίνα Πάλλα στο Umano

Umano: Εφόσον έχεις σπουδάσει marketing, τι πιστεύεις ότι μετράει περισσότερο στην εποχή μας για έναν καλλιτέχνη… το ταλέντο ή οι «καλές» δημόσιες σχέσεις;

Αρχικά, οφείλεις να έχεις ταλέντο και να το εξελίσσεις συνεχώς. Οι «καλές» δημόσιες σχέσεις ήταν ανέκαθεν απαραίτητες σε κάθε επάγγελμα με μεγάλη προβολή, δεν είναι γνώρισμα των καιρών μας.

Το κακό είναι ότι πέφτουμε συχνά στην παγίδα να ασχοληθούμε περισσότερο με τις «καλές» δημόσιες σχέσεις παρά με τη δουλειά μας.

Αυτή την ισορροπία πρέπει να βρούμε. Η επιστήμη του Μάρκετινγκ είναι πολύ περισσότερο από ένα post στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γι΄αυτό θα πρέπει – όταν έρχεται η ώρα – να το αφήνουμε και στα χέρια των ειδικών. 

Umano: Τι σε εκνευρίζει και τι σε χαλαρώνει στην καθημερινότητά σου;

Αρχικά, προσπαθώ πολύ να μην εκνευρίζομαι. Nα διώχνω κάθε αρνητικό συναίσθημα και να είμαι ήρεμη.

Με θλίβει όμως ο θυμός και η ανευθυνότητα που βλέπω σε πολλούς ανθρώπους γύρω μου.

Αυτά τα χαρακτηριστικά δημιουργούν δυστυχισμένους ανθρώπους οι οποίοι με τη σειρά τους θα κάνουν κι άλλους δυστυχισμένους. Από την άλλη, διαπιστώνω πως οι νέοι άνθρωποι το έχουν εντοπίσει και αλλάζουν ρότα. Ψάχνουν πλέον την ηρεμία και την αγάπη. Με χαλαρώνει η δουλειά μου πάρα πολύ, όταν δηλαδή δίνω μια συναυλία, για μένα λειτουργεί αυτό θεραπευτικά. Φυσικά, κάθε στιγμή με τους «δικούς μου» ανθρώπους με κάνει ευτυχισμένη.

Η νέα μουσικός Κωνσταντίνα Πάλλα στο Umano

Umano: Πες μας δυο λόγια για την εμφάνισή σου στη Σφίγγα.

Η εμφάνισή μας στη Σφίγγα στις 12 Μαΐου, θέλουμε να είναι μια γιορτή καθώς σηματοδοτεί το φινάλε μιας πολύ γεμάτης χρονιάς για εμάς.

Χρησιμοποιώ τον πληθυντικό γιατί κάθε χρονιά τη στήνουμε με τους συνεργάτες μου και δε θα ήμουν εδώ χωρίς εκείνους. 

Θα είναι μια βραδιά ώστε να πούμε εμείς το δικό μας «ευχαριστώ» στον κόσμο. Είμαι διπλά χαρούμενη όμως, γιατί θα βρίσκονται εκεί ως καλεσμένοι μου η Φωτεινή Βελεσιώτου και ο Θοδωρής Νικολάου και τους ευγνωμονώ για την τιμή.

Umano: Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

Ελπίζω να έρθει ένα φωτεινό και γεμάτο μουσική καλοκαίρι. Βρισκόμαστε σε ετοιμασίες ήδη για τα επόμενα τραγούδια που θα έρθουν σύντομα.

Η νέα μουσικός Κωνσταντίνα Πάλλα:

Βρείτε το άλμπουμ της Όνειρα σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα και τις streaming υπηρεσίες: https://KonstantinaPalla.lnk.to/OneiraPR

Περισσότερες πληροφορίες για την εμφάνιση της στη Σφίγγα: https://umano.gr/i-anerxomeni-tragoudopoios-konstantina-palla-sti-sfigga/

Σχετικά άρθρα:

https://umano.gr/o-tragoudopoios-tis-folk-and-roll-joey/
https://umano.gr/nefeli-sarri-i-dimiourgos-tou-documanter-piso-apo-ton-toixo/
https://umano.gr/i-italia-ypodexetai-ton-fotografo-stavro-habaki/
https://umano.gr/o-mousikos-nikos-siakoufis-sto-umano/

Comments are closed.