Οι αϋπνίες είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του οργανισμού και ο χειρότερος εφιάλτης για πολλούς. Αντιμετωπίστε αποτελεσματικά τις αϋπνίες, χωρίς φάρμακα, με απλούς φυσικούς τρόπους.

Τι είναι το άγχος και πως να το αντιμετωπίσουμε

Έξι απλές ασκήσεις για να καταπολεμήσουμε το άγχος

Αντιμετωπίστε τον πονοκέφαλο φυσικά

Οι αϋπνίες οφείλονται κατά κύριο λόγο στο άγχος και το στρες. Πολλές φορές, δε συνειδητοποιούμε πόσο επιβλαβές μπορεί να είναι το παθολογικό άγχος και πώς μπορεί να επηρεάσει ακόμα και τον ύπνο μας. Η έλλειψη ύπνου αφήνει ανεξίτηλα σημάδια πάνω μας, κάποια είναι ορατά και άλλα εσωτερικά. Δεν είναι τυχαίο το ότι οι ειδικοί ισχυρίζονται πως ο άνθρωπος που πάσχει από αϋπνίες έχει τις αντιδράσεις ενός μεθυσμένου. Αυτό – κυρίως – ως προς την απώλεια της μνήμης, της σωστής λήψης αποφάσεων, της νευρικότητας κ.ά.

Αντιμετωπίστε αποτελεσματικά τις αϋπνίες
photo by Benjamin Watson-flickr-httpscreativecommons.orglicensesby2.0

Δυστυχώς, ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων που πάσχουν από αϋπνίες καταφεύγουν στην εύκολη λύση, στα φάρμακα. Πολλές φορές δε, χωρίς εγκεκριμένη συνταγή γιατρού. Σημαντικό είναι να γνωρίζουμε πως η λήψη χαπιών χωρίς τη συνταγή του ειδικού, μπορεί να αποτελέσει μεγαλύτερο κίνδυνο για την υγεία μας από τις αϋπνίες.

Με λίγη προσπάθεια, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις αϋπνίες με απλούς, εύκολους τρόπους που θα μας βοηθήσουν να ξανακερδίσουμε τον ύπνο μας.

Ελάτε και εσείς στην παρέα μας στο Facebook, κάνοντας like στη σελίδα μας.

Αντιμετωπίστε αποτελεσματικά τις αϋπνίες

Αντιμετωπίστε αποτελεσματικά τις αϋπνίες

1. Αποφύγετε, μία ώρα πριν τον ύπνο σας, τα έντονα συναισθήματα.

Έντονα συναισθήματα μπορεί να προκαλέσουν μία ταινία θρίλερ ή ένα βιβλίο δράσης, ένας έντονος διαπληκτισμός ή ένας έντονος διάλογος. Προσπαθήστε να αποφύγετε οτιδήποτε θα κρατήσει σε εγρήγορση τον οργανισμό σας.

2. Όχι μεγάλη ποσότητα φαγητού πριν τον ύπνο.

Οι αϋπνίες πολλές φορές παρουσιάζονται σαν αποτέλεσμα δυσπεψίας, καούρας ή απλής βαρυστομαχιάς. Προτιμήστε ένα ελαφρύ γεύμα που θα βοηθήσει τον οργανισμό σας να χαλαρώσει.

3. Όταν ξαπλώνετε πρέπει να αποβάλετε τις άσχημες σκέψεις.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που πάσχουν από αϋπνίες έχουν εκμυστηρευτεί στους ειδικούς πως δε μπορούν να κοιμηθούν καθώς την ώρα του ύπνου τους έρχονται άσχημες, αγχωτικές σκέψεις. Δεν είναι δύσκολο να ελέγξετε τις σκέψεις σας. Προσπαθήστε να αποφύγετε οποιαδήποτε αρνητική σκέψη ακόμα και όταν πρόκειται για κάτι απλό. Οδηγήστε το νου σας σε μία χαρούμενη στιγμή του παρελθόντος και μείνετε εκεί. Σκεφτείτε ένα αγαπημένο σας πρόσωπο και θυμηθείτε όλα όσα κάνατε μαζί. Ταξιδέψτε σε ένα αγαπημένο σας τοπίο και φανταστείτε πως είστε εκεί. Αναλύστε μέσα στο μυαλό σας ένα αγαπημένο σας βιβλίο ή ταινία. Με αυτόν τον τρόπο, αποβάλλετε τις αρνητικές σκέψεις και χαλαρώνετε περισσότερο.

Αντιμετωπίστε αποτελεσματικά τις αϋπνίες

4. Μην πίνετε «λάθος» αφεψήματα πριν κοιμηθείτε.

Η καφεΐνη δε βοηθάει στην αϋπνία. Καφεΐνη δεν έχει μόνο ο καφές. Η καφεΐνη υπάρχει στο τσάι, τη σοκολάτα, την κόκα κόλα κ.α. Προτιμήστε αφεψήματα όπως χαμομήλι, τίλιο, λεβάντα, ευκάλυπτο ή ένα ζεστό γάλα που θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε.

5. Αντιμετωπίστε τις φοβίες σας.

Αν οι αϋπνίες οφείλονται σε φοβίες, πρέπει να τις αντιμετωπίσετε. Ο πιο εύκολος τρόπος είναι να δείτε ή να διαβάσετε μία κωμωδία, να ακούσετε χαρούμενη μουσική ή να μιλήσετε με κάποιο φίλο για τους φόβους σας. Περισσότερα για τις φοβίες στο https://umano.gr/fovies-kai-i-sosti-antimetopisi-tous/

6. Η χαλαρωτική άσκηση βοηθάει.

Ένα μισάωρο χαλαρωτικής άσκησης – τύπου stretching – πριν τον ύπνο, θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και θα μειώσει τον κίνδυνο της αϋπνίας.

Αντιμετωπίστε αποτελεσματικά τις αϋπνίες

7. Επιλέξτε να δείτε ντοκιμαντέρ με θέμα το νερό.

Ένα ντοκιμαντέρ για το βυθό της θάλασσας ή για λίμνες και ποτάμια, αποτελεί για τον εγκέφαλο ένα φυσικό καταπραϋντικό και θα σας στείλει στο κρεβάτι πιο άμεσα από όσο πιστεύετε.

8. Ακούστε μουσική chill out.

Αυτό το είδος της μουσικής – ακόμα και αν δεν είναι του γούστου σας – χαλαρώνει και μάλιστα τόσο πολύ, που θα διαλύσει άμεσα τις αϋπνίες σας.

Αντιμετωπίστε αποτελεσματικά τις αϋπνίες

9. Πριν τον ύπνο λύστε ένα σταυρόλεξο.

Γνωρίζατε πως το σταυρόλεξο «τακτοποιεί» τις σκέψεις και διώχνει την αρνητική ενέργεια; Προσπαθήστε να το λύσετε και θα δείτε πως οι αϋπνίες θα υποχωρήσουν άμεσα.

10. Επιλέξτε να δείτε μία βαριά κουλτουριάρικη ταινία.

Οι κουλτουριάρικες ταινίες στις οποίες όλοι ψάχνουμε να βρούμε το βαθύτερο νόημα αλλά δεν το βρίσκουμε ποτέ, καταλήγουν σε πολλά χασμουρητά και σε γλυκό ύπνο.

Comments are closed.