Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορούν να μας δημιουργήσουν μία επίμονη και ενοχλητική πίεση στο κεφάλι. Αντιμετωπίστε τον πονοκέφαλο φυσικά με απλές μεθόδους που μπορεί ο καθένας να εφαρμόσει μόνος του.

Αντιμετωπίστε αποτελεσματικά τις αϋπνίες

Ψύξη, η ενοχλητική συντροφιά του καλοκαιριού

Προφυλαχτείτε από το κρυολόγημα και τη γρίπη

Οι πιο συνηθισμένες αιτίες που προκαλούν πονοκέφαλο είναι ο επαναλαμβανόμενος μειωμένος ύπνος ή κάποιο πρόβλημα στην όρασή το οποίο ίσως να μην έχετε αντιληφθεί. Επίσης, η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο ή γενικότερα οι υψηλές θερμοκρασίες και η αποπνικτική ατμόσφαιρα. Επιπλέον το άγχος, οι πολλές ώρες εργασίας –ειδικά μπροστά σε υπολογιστή- η ηχορύπανση και άλλες.

Αντιμετωπίστε τον πονοκέφαλο φυσικά άγχος
Ένα αναλγητικό, από το πιο απλό μέχρι και κάτι πιο δραστικό, είναι η εύκολη και γρήγορη λύση στην οποία καταφεύγετε οι περισσότεροι για να ανακουφιστείτε από τον πονοκέφαλο. Γιατί όμως να μην αποφύγετε την άσκοπη ή υπερβολική χρήση τους αν μπορείτε; Πάμε λοιπόν να δούμε κάποιους φυσικούς τρόπους αντιμετώπισης του πονοκεφάλου. Για να αποφεύγετε την ταλαιπωρία και να έχετε… το κεφάλι σας ήσυχο.

Αντιμετωπίστε τον πονοκέφαλο φυσικά κόκκινο κρασί

Ελάτε και εσείς στην παρέα μας στο Facebook, κάνοντας like στη σελίδα μας.

Αντιμετωπίστε τον πονοκέφαλο φυσικά

Για την πρόληψη του πονοκεφάλου να αποφεύγετε κάποια τρόφιμα τα οποία έχουν «ενοχοποιηθεί» ότι συμβάλλουν στην εμφάνισή του. Τέτοια είναι οι λιπαρές τροφές και το κόκκινο κρασί. Επιπλέον, μόλις αντιληφθείτε πως αρχίζει και σας ενοχλεί το κεφάλι σας κάντε λίγες απαλές μαλάξεις στον αυχένα. Ακόμα, ένα ελαφρύ μασάζ στους κροτάφους και το μέτωπο θα σας ανακουφίσουν αρκετά.

Πολύ σημαντικό, το σημαντικότερο όλων ίσως, είναι να φροντίσετε να απομονωθείτε σε ένα ήσυχο δωμάτιο του σπιτιού, δροσερό και χωρίς αναμμένα φώτα. Η ησυχία και το σκοτάδι κάνουν θαύματα. Είναι εξαιρετικοί σύμμαχοι στον πόλεμο κατά του πονοκεφάλου! Κάντε λοιπόν ένα χλιαρό ντους, ξαπλώστε και προσπαθήστε να αναπνέετε ήρεμα και σταθερά.

Αντιμετωπίστε τον πονοκέφαλο φυσικά γυμναστική
Εξαιρετικά ευεργετική για την αντιμετώπιση του πονοκεφάλου έχει αποδειχτεί η συστηματική άσκηση. Μιλάμε φυσικά για κάτι το οποίο πρέπει να κάνετε τακτικά – όχι μία φορά το εξάμηνο – και όχι για άσκηση δύσκολη και επίπονη αλλά ήπια. Αυτό θα μπορούσε να είναι από ένα ήρεμο καθημερινό περπάτημα μέχρι απλές ασκήσεις γιόγκα.

Μην ξεχνάτε να πίνετε πολύ νερό. Έχει αποδειχτεί πως οι άνθρωποι που δεν πίνουν την απαραίτητη ποσότητα νερού ημερησίως είναι πιο επιρρεπείς στον πονοκέφαλο. Το νερό μπορείτε οπότε να γίνει άλλος ένας σύμμαχός σας και τα οφέλη του είναι πολλαπλά.

Αντιμετωπίστε τον πονοκέφαλο φυσικά πάγος
Καλή λύση είναι και οι κομπρέσες με κρύο νερό. Ξαπλώστε και τοποθετήστε για λίγα λεπτά στο κεφάλι σας μία κομπρέσα ή μια παγοκύστη αν έχετε. Η ανακούφιση συνήθως είναι άμεση. Μην το παρακάνετε στο θέμα του χρόνου όμως γιατί μπορεί να έχει αντίθετα αποτελέσματα.

Φυσικά, όσο διαρκεί ο πονοκέφαλός σας, πρέπει να αποφεύγετε τις οθόνες. Είτε μιλάμε για υπολογιστή είτε για κινητό και εννοείτε την τηλεόραση. Μείνετε μακριά από οτιδήποτε είναι ενοχλητικό για τα μάτια σας.

Αντιμετωπίστε τον πονοκέφαλο φυσικά μασάζ
Τέλος, μεγάλο ρόλο παίζει και το να μην αφήνετε άδειο το στομάχι σας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σε αυτή την περίπτωση ακόμα και αν δεν έχετε την προδιάθεση, συνήθως έχετε τον πονοκέφαλο στο τσεπάκι. Αν πάλι είστε στην κατηγορία των ανθρώπων που ταλαιπωρούνται συχνά από πονοκεφάλους, μία λύση που ανακουφίζει αρκετούς είναι ο βελονισμός.

Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να απευθυνθείτε στα Ιατρεία Κεφαλαλγίας τα οποία λειτουργούν σε κάποια δημόσια νοσοκομεία της χώρας και να σας προτείνουν οι ειδικοί την κατάλληλη θεραπεία για εσάς.

Comments are closed.