Όταν άκουσα τον όρο «εκπαιδευτική εκδρομή» αμέσως μου ήρθε στο μυαλό η πενθήμερη του σχολείου ή μία επίσκεψη στο μουσείο της Ακρόπολης. Με προβλημάτισε το γεγονός πως οι ημερομηνίες της συγκεκριμένης εκδρομής δεν συμπίπτουν με τις ημερομηνίες του διδακτικού έτους. Πάμε λοιπόν να ανακαλύψουμε μαζί τι ακριβώς είναι οι εκπαιδευτικές εκδρομές.

Γεώργιος Βάμβουρας, Διευθυντής Laser Travel & School Services

 

Συνάντησα τον Γιώργο Βάμβουρα, διευθυντή του τουριστικού γραφείου LASER TRAVEL & SCHOOL SERVICES στο Σύνταγμα. Το γραφείο λειτουργεί από το 1984 με εξειδίκευση στις εκπαιδευτικές εκδρομές, ειδικότερα στην Αγγλία.

 

 

Κε Βάμβουρα θα θέλαμε να μας εξηγήσετε τι είναι οι εκπαιδευτικές εκδρομές. Είναι σαν τις σχολικές;

Όχι ακριβώς. Οι εκπαιδευτικές εκδρομές στο εξωτερικό συνδυάζουν μαθήματα γλώσσας σε αναγνωρισμένα κολέγια & πανεπιστήμια μαζί με ένα τουριστικό κομμάτι, δηλαδή εκδρομές, ξεναγήσεις κ.α. Οι μαθητές μένουν μέσα στους κοιτώνες των πανεπιστημίων και η διδασκαλία γίνεται από έμπειρους καθηγητές.

Υπάρχουν συγκεκριμένες ημερομηνίες. Ξεκινάνε από τα τέλη Ιουνίου και τελειώνουν αρχές Αυγούστου, περίοδος κατά την οποία οι Άγγλοι φοιτητές δε μένουν στους κοιτώνες τους.

Εκπαιδευτικές εκδρομές στην Αγγλία
Dorm at Royal Holloway College

Σε ποιες ηλικίες απευθύνονται και πού βοηθάνε τους μαθητές;

Οι ηλικίες είναι από δέκα έως δεκαεπτά ετών. Τα οφέλη μίας τέτοιας εκδρομής είναι πολλά. Για αρχή, το παιδί αποκτά την ανεξαρτησία του. Επιπλέον έρχεται σε επαφή με παιδιά από άλλες χώρες όπως η Ιταλία, η Γαλλία, η Ρωσία, η Ισπανία και μιλώντας μαζί τους μόνο πχ. αγγλικά βελτιώνει σημαντικά την ικανότητα του στην ομιλία της ξένης γλώσσας αλλά και βοηθάει στην κοινωνικοποίηση του. 

Σε εκπαιδευτικό επίπεδο, θα σας πω το εξής: χιλιάδες νέοι που συμμετείχαν στις εκπαιδευτικές μας εκδρομές τα προηγούμενα χρόνια βοηθήθηκαν εξαιρετικά στα Listening & Speaking στις εξετάσεις του Lower & Proficiency, αλλά και στις άλλες Ευρωπαϊκές γλώσσες( γερμανικά, γαλλικά, ισπανικά).

Εκπαιδευτικές εκδρομές στην Αγγλία

Είναι ασφαλής μία εκδρομή στο εξωτερικό για τον μαθητή εφόσον θα είναι χωρίς τον κηδεμόνα του;

Προφανώς. Αν δεν ήταν, δε θα κάναμε αυτή τη δουλειά. Μη φαντάζεστε πως βάζουμε το παιδί σε ένα αεροπλάνο και το στέλνουμε. Συνήθως ο μαθητής προέρχεται από κέντρα ξένων γλωσσών & εκπαιδευτήρια που οργανώνουν τις εκδρομές. Υπάρχει συνοδός, ο group leader, που είναι ο καθηγητής του φροντιστηρίου ή του εκπαιδευτηρίου. Αντιστοιχεί ένας για κάθε δέκα παιδιά.

Τους μεμονωμένους μαθητές που έρχονται στα γραφεία μας, συνήθως τους εντάσσουμε σε άλλα group για να μη μείνει το παιδί ασυνόδευτο.

Πέρα όμως από τους group leaders, είναι και τα κολέγια πολύ αυστηρά σε θέματα ασφαλείας των μαθητών. Αν όμως ο κηδεμόνας αισθάνεται ανασφάλεια και θέλει να συνοδέψει το μαθητή υπάρχει και τέτοια δυνατότητα. Αν έχει κενή θέση το κολέγιο θα μπορέσει να μείνει μαζί με το παιδί, διαφορετικά φροντίζουμε για την οικονομική διαμονή του σε ξενοδοχείο κοντά στο κολέγιο.

Εκπαιδευτικές εκδρομές στην Αγγλία
Royal Agricultural College

Και με τα τρομοκρατικά χτυπήματα;

Κατανοώ απόλυτα πως ένα επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα αποτελεί ένα μεγάλο φόβο για το γονέα. Για αυτόν το λόγο όποιος έχει ανασφάλεια μπορεί να επιλέξει κολέγια εκτός Λονδίνου. Όπως τα κολέγια της Οξφόρδης, του Cambridge, του Brighton, του Kent κ.ά. Είναι πάρα πολύ όμορφα κολέγια και κατά τη γνώμη μου, θα γνωρίσουν την πραγματική Αγγλία με τα κάστρα και τους παραδοσιακούς οικισμούς. Μπορούν να γνωρίσουν το Λονδίνο μέσω μίας εκδρομής.

Εκπαιδευτικές εκδρομές στην Αγγλία
Greenwich Univ. Chatam Pembroke

Ποια είναι η τιμή μίας εκπαιδευτικής εκδρομής;

Η πιο οικονομική τιμή, για μία εβδομάδα, είναι 1600€, περιλαμβάνει όμως τα πάντα: αεροπορικά εισιτήρια, διαμονή, πλήρη διατροφή (3) γεύματα σε μπουφέ, 15 ώρες μαθημάτων, εκδρομές, ξεναγήσεις…

Όλα είναι μέσα σε αυτήν την τιμή και δεν πρόκειται να ζητήσουμε κάτι extra.

Κε Βάμβουρα σας ευχαριστούμε πολύ.

Και εγώ σας ευχαριστώ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε το site http://laser-travel.gr/ ή να επικοινωνήσετε με το Laser Travel τηλ. 210 3224111-2, 210 3224288

Σχετικά άρθρα:

https://umano.gr/tessera-mouseia-pou-prepei-na-episkefteite-sto-londino/ 
https://umano.gr/eksi-proorismoi-stin-agglia-pou-tha-sas-magepsoun/
https://umano.gr/agatha-christie-i-vasilissa-tou-egklimatos/ 

Comments are closed.