Καλλιτέχνες που ξεχώρισαν στην Eurovision, κέρδισαν τον διαγωνισμό και η καριέρα τους απογειώθηκε τόσο στη χώρα τους όσο και στο εξωτερικό.

Από την Μαριλένα Βλάχου

Τα πιο εμπορικά τραγούδια της Eurovision

Τα αμφιλεγόμενα μουσικά βραβεία Γκράμι

Μουσικές ταινίες που μας φτιάχνουν τη διάθεση

Ο διαγωνισμός της Eurovision μετράει πια πάνω από εξήντα χρόνια. Μέσα σε αυτά τα χρόνια υπήρξαν πολλές συμμετοχές που χάθηκαν στο χρόνο. Υπήρξαν όμως και κάποιες νικητήριες εμφανίσεις που οι καλλιτέχνες “έχτισαν”, κυριολεκτικά, την καριέρα τους μέσα από το διαγωνισμό. Πάμε να θυμηθούμε τους πέντε πιο σημαντικούς.

Καλλιτέχνες που ξεχώρισαν στην Eurovision

Ελάτε και εσείς στην παρέα μας στο Facebook, κάνοντας like στη σελίδα μας

Johnny Logan

Eurovision: Kαλλιτέχνες που ξεχώρισαν - Τζόνι Λόγκαν

Ο Ιρλανδός τραγουδιστής και συνθέτης, Τζόνι Λόγκαν, είναι γνωστός ως ο μόνος ερμηνευτής που κέρδισε τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision δύο φορές, το 1980 με το τραγούδι “What’s Another Year” και το 1987 με το τραγούδι “Hold Me Now”. Συνέθεσε επίσης το νικητήριο τραγούδι το 1992 της Linda Martin, “Why Me?”.

Το “Hold Me Now” θεωρείται από πολλούς θαυμαστές ως ένα από τα κορυφαία σημεία στην ιστορία του διαγωνισμού και πρόσφατα ψηφίστηκε το τρίτο καλύτερο τραγούδι στην ιστορία της Eurovision (πίσω από το “Waterloo” και το “Nel blu dipinto di blu”) .

Céline Dion

Eurovision: Kαλλιτέχνες που ξεχώρισαν - Celine Dion

Επιλέχθηκε για να εκπροσωπήσει την Ελβετία στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision το 1988  με το τραγούδι “Ne partez pas sans moi”. Σε έναν από τους πιο συναρπαστικούς αγώνες ψηφοφορίας στην ιστορία της Eurovision, κέρδισε τον διαγωνισμό με 1 βαθμό έναντι του Scott Fitzgerald του Ηνωμένου Βασιλείου.

Έκτοτε, έχει γίνει μια από τις πιο επιτυχημένες γυναίκες καλλιτέχνες στον κόσμο. Έγινε μία από τους καλλιτέχνες με τις καλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών, με ρεκόρ πωλήσεων άνω των 200 εκατομμυρίων παγκοσμίως. Επτά από τα άλμπουμ της έχουν πουλήσει τουλάχιστον δέκα εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

ABBA

Eurovision: Kαλλιτέχνες που ξεχώρισαν -Abba

Το ποπ-ροκ και μερικώς ντίσκο γκρουπ από τη Σουηδία κέρδισε τον διαγωνισμό με το “Waterloo” το 1974. Όχι μόνο το “Waterloo” είναι ξεκάθαρα ένα από τα καλύτερα και πιο εμπορικά τραγούδια της Eurovision, αλλά βοήθησε επίσης να δοθεί ο “τόνος” για το πως θα μπορούσε να είναι ο διαγωνισμός. Οι ABBA συγκαταλέγονται στους καλλιτέχνες με τις καλύτερες πωλήσεις στην ιστορία, με πωλήσεις δίσκων που υπολογίζονται μεταξύ 150 και 385 εκατομμυρίων παγκοσμίως.

France Gall

Eurovision: Kαλλιτέχνες που ξεχώρισαν - France Gall

H France Gall πήρε τη νίκη στο Λουξεμβούργο το 1965 με το τραγούδι της, “Poupée de cire, poupée de son”. Η Gall κέρδισε διεθνή αναγνώριση κερδίζοντας τον διαγωνισμό και ακολουθήσαν τεράστιες επιτυχίες και περιοδείες. Πούλησε πάνω από 5.925.000 άλμπουμ. Το άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις είναι το “Babacar”, το οποίο πούλησε πάνω από 1.000.000 αντίτυπα.

Måneskin

Eurovision: Kαλλιτέχνες που ξεχώρισαν - Maneskin

Ερχόμαστε τώρα στο πιο πρόσφατο παρόν και στο φαινόμενο Måneskin. Το συγκρότημα κέρδισε τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision το 2021 για την Ιταλία, με το τραγούδι “Zitti e buoni”. Η διεθνής τους επιτυχία που ακολούθησε ήταν δαιδαλώδης. Από το 2022, οι Måneskin έχουν πουλήσει περίπου 40 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως και έχουν συγκεντρώσει τέσσερα δισεκατομμύρια streams σε διαδικτυακά κανάλια και πλατφόρμες.

Υπάρχουν και άλλοι πολλοί καλλιτέχνες που μπορεί να ήμουν τόσο μεγάλες πωλήσεις αλλά σίγουρα κέρδισαν αναγνωρισιμότητα σε πολλές χώρες.

Πηγή:en.wikipedia.org

Comments are closed.