Ο Μέλανας Δρυμός είναι η μεγάλη δασώδης οροσειρά της Γερμανίας και ένα θαύμα της φύσης.

Από την Αντιγόνη Στεφανίδου

Περιήγηση στην ατμοσφαιρική Χαϊδελβέργη της Γερμανίας

Η εντυπωσιακή Γέφυρα του Διαβόλου στη Γερμανία

Το Tropical islands είναι το τροπικό νησί της Γερμανίας

Ο Μέλανας Δρυμός (σ.σ. γερμανικά, Schwarzwald – αγγλικά, Black Forest) είναι μια όμορφη περιοχή στη νοτιοδυτική Γερμανία γνωστή για τα πυκνά της δάση, τους πανέμορφους λόφους και τις γραφικές της πόλεις.

Μέλανας Δρυμός: Η μεγάλη δασώδης οροσειρά

Με τον όρο Μέλανα Δρυμό εννοούμε τη μεγάλη δασώδη οροσειρά στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης στη νοτιοδυτική Γερμανία, που οριοθετείται από την κοιλάδα του Ρήνου στα δυτικά και νότια, κοντά στα σύνορα με τη Γαλλία και την Ελβετία. Είναι η πηγή των ποταμών Δούναβη και Νέκαρ.

Μέλανας Δρυμός: Η μεγάλη δασώδης οροσειρά

Πήρε το όνομά του από τα σκοτεινά, πυκνά δάση που καλύπτουν μεγάλο μέρος της περιοχής. Ανεξάρτητα από το όνομά του το δάσος δε θεωρείται το πιο «σκοτεινό» της Γερμανίας. Είναι ένας δημοφιλής προορισμός για τους τουρίστες που αναζητούν να γνωρίσουν την ομορφιά της γερμανικής υπαίθρου.

Ελάτε και εσείς στην παρέα μας στο Facebook, κάνοντας like στη σελίδα μας

Μέλανας Δρυμός, η μεγάλη δασώδης οροσειρά

Ιστορικά, η περιοχή ήταν γνωστή για τη δασοκομία και την εξόρυξη κοιτασμάτων μεταλλεύματος, αλλά σήμερα ο τουρισμός θεωρείται η κύρια βιομηχανία. Υπάρχουν αρκετές ερειπωμένες στρατιωτικές οχυρώσεις που χρονολογούνται από τον 17ο αιώνα.

Ο Μέλανας Δρυμός φιλοξενεί μια σειρά από γοητευτικές πόλεις και χωριά, όπως το Φράιμπουργκ, το Μπάντεν-Μπάντεν και το Τρίμπεργκ. Οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν αυτές τις πόλεις και να απολαύσουν την όμορφη αρχιτεκτονική τους και την τοπική κουζίνα.

Μέλανας Δρυμός: Η μεγάλη δασώδης οροσειρά

Ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα στο Μέλανα Δρυμό είναι η Schwarzwaldhochstraße, ένας γραφικός δρόμος που διασχίζει την καρδιά της περιοχής. Ο δρόμος προσφέρει εκπληκτική θέα στο δάσος, καθώς και πρόσβαση σε μονοπάτια πεζοπορίας και άλλες υπαίθριες δραστηριότητες.

Ο Μέλανας Δρυμός είναι επίσης γνωστός για τα ιαματικά λουτρά του. Η πόλη του Μπάντεν-Μπάντεν είναι ιδιαίτερα διάσημη για τα ιαματικά λουτρά της.

Μέλανας Δρυμός: Η μεγάλη δασώδης οροσειρά

Οι καταρράκτες Τρίμπεργκ που βρίσκονται στην ομώνυμη πόλη είναι απαράμιλλης ομορφιάς. Η πόλη εκτός από τους καταρράκτες φιλοξενεί το μεγαλύτερο ρολόι κούκου στον κόσμο. Άλλωστε είναι γνωστό πως ο Μέλανας Δρυμός φημίζεται και για τα ρολόγια με κούκους, τα οποία αποτελούν δημοφιλές αναμνηστικό για τους επισκέπτες.

Comments are closed.