Μυρωδάτα βότανα και μπαχαρικά που μας χαρίζει η φύση σε αφθονία, αποτελούν ασπίδα προστασίας για τον οργανισμό μας και για την υγεία μας.

Τα οφέλη του νερού για τον οργανισμό μας

Το καρύδι και τα θρεπτικά συστατικά του

Αποτοξίνωση μετά τις ημέρες των διακοπών

Τα διάφορα είδη μπαχαρικών και βοτάνων που κυκλοφορούν στην αγορά, ακόμα και στην εμπορική αυτή μορφή τους, έχουν άφθονες θεραπευτικές ιδιότητες και θωρακίζουν τον οργανισμό μας απέναντι σε πολλών ειδών ασθένειες. Επιπλέον, το γεγονός πως πολλά από αυτά βρίσκονται έτσι κι αλλιώς στην κουζίνα μας αλλά και το χαμηλό κόστος τους, τα καθιστά εξαιρετικά εύχρηστα. Εκμεταλλευτείτε, λοιπόν, το γεγονός αυτό και βάλτε ακόμα περισσότερα βότανα και μπαχαρικά στην καθημερινότητά σας, είτε μέσω του φαγητού σας είτε ως ροφήματα.

Προσοχή! Αν υπάρχουν προβλήματα υγείας, ασφαλώς και πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για την ορθολογική χρήση ακόμα και αυτών των φυσικών προϊόντων.

Πάμε, λοιπόν, να δούμε τα βασικότερα και πιο ευεργετικά βότανα και μπαχαρικά για την προστασία της υγείας μας.

Ελάτε και εσείς στην παρέα μας στο Facebook, κάνοντας like στη σελίδα μας.

Κανέλα

Βότανα και μπαχαρικά για την προστασία της υγείας μας

Ένα κλασικό μπαχαρικό για το οποίο, μελέτες έχουν δείξει πως βοηθάει πολύ στον έλεγχο του διαβήτη. Έχει την ιδιότητα να μειώνει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Επιπλέον, μεγάλο ρόλο φαίνεται να παίζει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Ρίγανη

Η ρίγανη είναι ένα βότανο που προσφέρει πολλαπλά οφέλη. Έχει αντιφλεγμονώδη δράση, το έλαιο που περιέχει έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, προστατεύει το γαστρεντερικό και το αναπνευστικό σύστημα. Είναι, επίσης, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό.

Πιπέρι

Βότανα και μπαχαρικά για την προστασία της υγείας μας

Πολλές μελέτες έχουν γίνει όσον αφορά τις ευεργετικές ιδιότητες του μαύρου πιπεριού. Τα συμπεράσματα στα οποία έχουν καταλήξει είναι πολύ ενθαρρυντικά, αφού το πιπέρι δύσκολα λείπει από τις κουζίνες μας. Το πιπέρι, λοιπόν, καταπολεμά τα καρκινικά κύτταρα, βοηθά το πεπτικό σύστημα, είναι αντιοξειδωτικό και αντιφλεγμονώδες.

Δενδρολίβανο

Το δενδρολίβανο το χρησιμοποιούσαν στην ιατρική από την αρχαιότητα. Βοηθά πολύ στη σωστή κυκλοφορία του αίματος, την καλή λειτουργία του εγκεφάλου, καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες, ξεκουράζει και προστατεύει τα μάτια. Είναι ισχυρό «όπλο» κατά της αναιμίας και της ζαλάδας. Είναι, ακόμα, πολύ αποτελεσματικό στα γαστρεντερολογικά προβλήματα και την προστασία από πονοκεφάλους.

Γαρύφαλλο

Βότανα και μπαχαρικά για την προστασία της υγείας μας

Άλλο ένα μπαχαρικό που χρησιμοποιούμε, ευτυχώς, πολύ συχνά. Το γαρύφαλλο έχει έντονη αντισηπτική δράση και μας προστατεύει από μολύνσεις. Είναι αντιφλεγμονώδες, προστατεύει από τον διαβήτη και δρα αναλγητικά στον πονόδοντο.

Χαμομήλι

Το χαμομήλι είναι ένα από τα πιο εύγευστα και μυρωδάτα βότανα. Βοηθά πολύ στην επούλωση του δέρματος μετά από τραυματισμούς, αποτελεί ένα πρώτης τάξεως φυσικό ηρεμιστικό, προστατεύει από βακτήρια και λοιμώξεις, συμβάλλει στην καλή λειτουργία του στομάχου και είναι πολύ αποτελεσματικό στους πόνους περιόδου.

Κρόκος Κοζάνης

Βότανα και μπαχαρικά για την προστασία της υγείας μας

Δεν είναι από τα μπαχαρικά που βρίσκουμε σε οποιαδήποτε κουζίνα, αν και θα ‘πρεπε. Ο κρόκος Κοζάνης έχει – αποδεδειγμένα – αντικαταθλιπτική δράση. Επιπλέον, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, προστατεύει το στομάχι και τους νεφρούς, μειώνει την αρτηριακή πίεση, ενισχύει τον εγκέφαλο και μειώνει τη χοληστερίνη.

Comments are closed.