Το νερό είναι αδιαμφισβήτητα πηγή ζωής και ευεξίας. Τα οφέλη του νερού για τον οργανισμό μας είναι πολλά και ζωτικής σημασίας.

Από την Κωνσταντίνα Παππά

Το Πράσινο Ακρωτήρι της Δυτικής Αφρικής

Η προέλευση της αγαπημένης μας κρέπας

Ο διαλογισμός και οι πρακτικές του

Το σώμα ενός ανθρώπου αποτελείται κατά το μεγαλύτερο μέρος του από νερό. Ως εκ τούτου, το νερό είναι θεμελιώδους σημασίας για τη διατήρηση, όχι μόνο της υγείας μας αλλά και της ίδιας μας της ζωής. Η μη πρόσληψη επαρκούς ποσότητας νερού μπορεί να οδηγήσει σε βλάβες επικίνδυνες για την υγεία μας.

Ελάτε και εσείς στην παρέα μας στο Facebook, κάνοντας like στη σελίδα μας

Φυσικά, ο κάθε οργανισμός έχει τις δικές του ανάγκες όσον αφορά την ποσότητα του νερού. Αυτό εξαρτάται κατά πολύ από τις δραστηριότητες που έχει ο καθένας μας μέσα στην καθημερινότητά του.

Τα οφέλη του νερού για τον οργανισμό μας

Τα οφέλη του νερού για τον οργανισμό μας

Το αίμα αποτελείται κυρίως από νερό. Τα ερυθρά αιμοσφαίρια με τη σειρά τους είναι αυτά που μεταφέρουν το οξυγόνο στον οργανισμό μας.

Το νερό είναι αναγκαίο για την απομάκρυνση των τοξινών και άλλων άχρηστων συστατικών από τον οργανισμό αλλά και για τη διατήρηση της υγείας των νεφρών.

Τα οφέλη του νερού για τον οργανισμό μας

Η επαρκής πρόσληψη νερού χαρίζει υγιές και λαμπερό δέρμα. Τα πρώτα σημάδια ενός αφυδατωμένου οργανισμού φαίνονται στο δέρμα μας. Δεν αναφερόμαστε μόνο στην πρόωρη γήρανση αλλά και σε διάφορες δερματικές παθήσεις.

Πολλά ιχνοστοιχεία και βιταμίνες είναι υδατοδιαλυτά. Επομένως, το νερό είναι απαραίτητο ώστε να καταφέρουν να φτάσουν και να απορροφηθούν από τον οργανισμό μας.

Οι χόνδροι στις αρθρώσεις του σώματός μας αποτελούνται κυρίως από νερό. Πίνοντας, λοιπό, αρκετό νερό ενυδατώνουμε τις αρθρώσεις μας και αποφεύγουμε πόνους και αλλοιώσεις.

Τα οφέλη του νερού για τον οργανισμό μας

Πρωταρχικό ρόλο το νερό παίζει και στην καλή λειτουργία των εντέρων και του στομάχου. Κατά συνέπεια βοηθά στην πέψη και απομακρύνει τον κίνδυνο έλκους.

Ζωτικής σημασίας, το νερό, είναι και για τον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό. Κατά μεγάλο ποσοστό ο εγκέφαλος αποτελείται από νερό, οπότε η αφυδάτωση μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη λειτουργία του.

Εξαιρετικά σημαντικό ρόλο η πρόσληψη νερού παίζει στη σωστή λειτουργία του μεταβολισμού. Είναι, οπότε, ιδανικό για την ενεργοποίηση του μεταβολισμού σας και την απώλεια βάρους.

Να θυμάστε ότι πρέπει να πίνουμε νερό τακτικά πριν αισθανθούμε δίψα. Το αίσθημα της δίψας είναι σημάδι πως ο οργανισμός είναι ήδη αφυδατωμένος σε κάποιο ποσοστό.

Comments are closed.