Το μήλο είναι από τα πιο δημοφιλή φρούτα και ένας μεγάλος σύμμαχος για την υγεία μας. Τραγανό και μυρωδάτο, πρόκειται για ένα από τα πιο ωφέλιμα φρούτα που μας έχει χαρίσει η φύση.

Βότανα και μπαχαρικά για την προστασία της υγείας μας

Anticancer – Η προληπτική δύναμη των τροφών

Το πρωινό γεύμα και τα μυστικά του

Τα μήλα είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα φρούτα γιατί είναι εξαιρετικά εύκολα στην καλλιέργειά τους. Η παραγωγή τους παγκοσμίως είναι τεράστια και η ζήτησή τους όλο και αυξάνεται. Τα οφέλη του για την υγεία μας είναι πολλά και επιστημονικά αποδεδειγμένα.

Το μήλο είναι σύμμαχος για την υγεία μας

Το μήλο είναι σύμμαχος για την υγεία μας

Είναι σημαντικό να τρώμε τα μήλα με τη φλούδα τους. Η φλούδα περιέχει περισσότερες βιταμίνες και φυτικές ίνες από το ίδιο το φρούτο! Επιπλέον, περιέχει αντιοξειδωτικά που ενισχύουν τη μνήμη και βοηθούν το αναπνευστικό.

Πέρα από τα οφέλη της φλούδας, το μήλο συμβάλλει γενικότερα στην καλή λειτουργία του οργανισμού για πολλούς λόγους. Κατ’ αρχήν περιέχει συστατικά που περιορίζουν τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν γήρανση, καρδιακές παθήσεις, ακόμα και καρκίνο.

Το μήλο είναι σύμμαχος για την υγεία μας

Ελάτε και εσείς στην παρέα μας στο Facebook, κάνοντας like στη σελίδα μας.

Λόγω των φυτικών ινών, τα μήλα βοηθούν στην πέψη. Συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου, καταπολεμώντας έτσι τη δυσκοιλιότητα. Οι φυτικές ίνες, επιπλέον, αυξάνουν την καλή χοληστερίνη και μειώνουν την κακή.

Επίσης, οι διαλυτές φυτικές ίνες που περιέχουν τα μήλα μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης σακχαρώδους διαβήτη. Η καθημερινή τους κατανάλωση προλαμβάνει σημαντικά την αύξηση του επιπέδου του σακχάρου στο αίμα.

Βασικό προτέρημα του μήλου είναι πως λειτουργεί σαν φυσικό διουρητικό. Περιέχει πολύ κάλιο οπότε καταπολεμά την ενοχλητική κατακράτηση υγρών. Ένα μήλο, λοιπόν, την ημέρα είναι αρκετό για να διώξει τα ενοχλητικά πρηξίματα που μας βασανίζουν κατά καιρούς.

Το μήλο είναι σύμμαχος για την υγεία μας

Ένα μήλο είναι πλούσιο σε βιταμίνες της ομάδας Β. Οι συγκεκριμένες βιταμίνες βοηθούν στη δημιουργία ερυθρών αιμοσφαιρίων αλλά και στην καλύτερη απορρόφηση από τον οργανισμό όλων των θρεπτικών συστατικών. Επιπλέον, συμβάλλουν σημαντικά στην τόνωση του νευρικού συστήματος.

Με την κατανάλωση μήλων και τη βιταμίνη Α, το β-καροτένιο και την κερκετίνη που περιέχουν, δυναμώνουμε την όρασή μας και βελτιώνουμε το αναπνευστικό μας σύστημα. Μειώνουμε έτσι τις πιθανότητες εμφάνισης παθήσεων όπως ο καταρράκτης και το άσθμα.

Τέλος, τα μήλα είναι απαραίτητα για τη σωστή στοματική υγιεινή. Η κατανάλωσή τους μειώνει το επίπεδο των βακτηριδίων στο στόμα και μας χαρίζει γερά και αστραφτερά δόντια.

*Πριν ακολουθήσετε οποιοδήποτε διατροφικό πρόγραμμα είναι αναγκαίο να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Πηγή: Διατροφή, της Γουέμπστερ Γκάντι Τζόαν / εκδόσεις ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

Comments are closed.