Το Εδιμβούργο, η πρωτεύουσα της Σκωτίας, αποτελεί έναν αγαπημένο και μαγευτικό τουριστικό προορισμό.

Οι πιο εντυπωσιακές μεσαιωνικές πόλεις της Ευρώπης – Α΄ Μέρος

Τα δημοφιλέστερα ποτάμια των ευρωπαϊκών πόλεων

Φωτογραφική ξενάγηση στην Πράγα

Το Εδιμβούργο είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σκωτίας και έχει αναγνωριστεί ως πρωτεύουσά της από τον 15ο – τουλάχιστον – αιώνα. Είναι, επίσης, το δεύτερο μεγαλύτερο οικονομικό κέντρο του Ηνωμένου Βασιλείου μετά το Λονδίνο και ένας εξαιρετικά δημοφιλής τουριστικός προορισμός. Προσελκύει κάθε χρόνο σχεδόν δύο εκατομμύρια τουρίστες από άλλες χώρες.

Το μαγευτικό Εδιμβούργο της Σκωτίας

Σκωτία

Πρόκειται για μία πόλη όλο ζωντάνια, με ποικιλία αξιοθέατων, γεύσεων και μουσικής, προσφέροντας έτσι στους επισκέπτες της μοναδικές εμπειρίες. Ανάλογα με το χρόνο που διαθέτετε, αφιερώστε κάποιες ώρες για να επισκεφτείτε τα κυριότερα αξιοθέατα του Εδιμβούργου. Επιπλέον, να εξερευνήσετε τη συναρπαστική νέα προκυμαία της πόλης, να κάνετε μια κρουαζιέρα στον ποταμό Forth και να περπατήσετε στους κοσμοπολίτικους δρόμους του λιμανιού του Leith.

Ελάτε και εσείς στην παρέα μας στο Facebook, κάνοντας like στη σελίδα μας.

Ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα της πόλης είναι, φυσικά, το Κάστρο του Εδιμβούργου. Πρόκειται για σύμβολο του Εδιμβούργου και είναι η πρώτη σε επισκεψιμότητα τουριστική του τοποθεσία. Χτισμένο πάνω στην κορυφή ενός σβησμένου πλέον ηφαιστείου, το Κάστρο και τα γραφικά δρομάκια γύρω από αυτό, προσφέρουν μία πανοραμική θέα.

Τα κτήρια που το αποτελούν είναι από τα πιο παλιά και σπουδαιότερα της πόλης.

κάστρο της Σκωτίας

Με μία μεγάλη ποικιλία εκθεμάτων τέχνης από πολιτισμούς όλου του κόσμου, μία επίσκεψη στο Εθνικό Μουσείο της Σκωτίας απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. Δεν πρόκειται να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο. Το κτήριο διαθέτει πολλές γκαλερί και εκθέσεις καθώς και εντυπωσιακές διαδραστικές οθόνες, οπότε θα χρειαστείτε αρκετές ώρες για να το απολαύσετε.

Το Μνημείο του Σκοτ, χτισμένο στη μνήμη του Σκωτσέζου συγγραφέα Γουόλτερ Σκοτ, είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα στο Εδιμβούργο. Κατασκευάστηκε τον 19ο αιώνα και 287 σκαλοπάτια θα σας οδηγήσουν στην κορυφή του.

Το μαγευτικό Εδιμβούργο της Σκωτίας

Στο The Scotch Whisky Experience, ένας είδος μουσείου για το σκοτσέζικο ουίσκι, θα γίνετε πραγματικά μέρος της διαδικασίας παραγωγής ουίσκι. Από τα χωράφια με το κριθάρι μέχρι το αποστακτήριο, θα δοκιμάσετε διαφορετικά αρώματα τοπικών ουίσκι, φρουτώδη, γλυκά ή καπνιστά. Θα δείτε επίσης τη μεγαλύτερη συλλογή σκοτσέζικων ουίσκι στον κόσμο.

Το βασιλικό γιοτ Μπριτάνια, ο εκπληκτικός Βοτανικός Κήπος του Εδιμβούργου, το Κοινοβούλιο της Σκωτίας στην Παλιά Πόλη, το Παλάτι Χόλιρουντ, το γεμάτο νοσταλγία Μουσείο Παιδικής Ηλικίας, τα εξαιρετικά εφέ στον συναρπαστικό Σκοτεινό Θάλαμο (Camera Obscura) και ο Ζωολογικός Κήπος του Εδιμβούργου, είναι μερικοί ακόμα λόγοι να επισκεφτείτε αυτή τη μαγευτική πόλη.

Με άφθονη ιστορία και πανέμορφη αρχιτεκτονική, μία περιπλάνηση είτε στην εντυπωσιακή μεσαιωνική Παλιά Πόλη είτε στην κομψή, γεωργιανή Νέα Πόλη, το Εδιμβούργο θα σας μείνει στη μνήμη ως μία αξέχαστη ταξιδιωτική εμπειρία.

Πηγές: edinburgh.org, en.wikipedia.org, visitscotland.com

Comments are closed.