Μια φωτογραφική ξενάγηση στην πανέμορφη Πράγα της Τσεχίας. Μια πόλη που μοιάζει σε κάθε της γωνιά σαν βγαλμένη από το παρελθόν.

Η όμορφη Τεργέστη της Ιταλίας

Φωτογραφική ξενάγηση στη Βιέννη

Η ειδυλλιακή Τουλούζη της νοτιοδυτικής Γαλλίας

Η εντυπωσιακή Πράγα βρίσκεται στην καρδιά της Ευρώπης και είναι η πρωτεύουσα και το σημαντικότερο οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο της Τσεχίας. Πρόκειται για μια πόλη με πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά και πάνω από 1000 χρόνια αστικής ζωής.

Εξίσου φημισμένη είναι η πολιτιστική ζωή της πόλης. Εδώ έζησε ο Μότσαρτ και η Συμφωνία της Πράγας καθώς και ο Ντον Τζιοβάνι παρουσιάστηκαν σε αυτή την πόλη για πρώτη φορά. Επιπλέον, στην Πράγα μεγαλούργησαν και σπουδαίοι Τσέχοι συνθέτες όπως ο Bedřich Smetana, ο Antonín Dvořák και ο Leoš Janáček. Άρρηκτα συνδεδεμένα με τη ζωή στην τσεχική πρωτεύουσα μοιάζουν και τα γραπτά του Φραντς Κάφκα, ενός από τους μεγαλύτερους δημιουργούς της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

Φωτογραφική ξενάγηση στην Πράγα
Η οικονομία της Πράγας στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στις βιομηχανίες, ακολουθούμενη από το εμπόριο, τις κατασκευές, την εκπαίδευση και τον πολιτισμό. Σχεδόν το μισό εργατικό δυναμικό είναι γυναίκες, με σημαντική διαφορά στα ποσοστά σε σχέση με τον αντρικό πληθυσμό σε τομείς όπως η εκπαίδευση, το εμπόριο και τα επαγγέλματα υγείας.

Γύρω από το κέντρο της πόλης θα συναντήσετε φροντισμένα πάρκα, χώρους αναψυχής και πολλές αθλητικές εγκαταστάσεις. Ο πυρήνας της Πράγας όμως είναι γεμάτος ξεχωριστή ενέργεια και ζωντάνια. Οι φυσικές ομορφιές και τα αξιοθέατα εδώ είναι πολλά. Εκπληκτικές γέφυρες που διαδέχονται η μία την άλλη, ιστορικά κτήρια, μουσεία, μεγάλες πλατείες, στενά σοκάκια, γραφικά εστιατόρια σε παλιές συνοικίες, μπαρόκ παλάτια του 18ου αιώνα, λόφοι, εκκλησίες και πόσα άλλα… Ας απολαύσουμε τα σημαντικότερα από αυτά.

Φωτογραφική ξενάγηση στην Πράγα

Ελάτε και εσείς στην παρέα μας στο Facebook, κάνοντας like στη σελίδα μας.

Πλατεία της Παλιάς Πόλης και Ιστορικό Κέντρο

Πλατεία της Παλιάς Πόλης
Φωτογραφική ξενάγηση στην Πράγα
Φωτογραφική ξενάγηση στην Πράγα
Η πλατεία βρίσκεται στην καρδιά ενός εκ των πέντε συνοικιών του ιστορικού κέντρου και αποτελεί χώρο αναψυχής ντόπιων και τουριστών. Εδώ θα δείτε το περίφημο Αστρονομικό Ρολόι, το Δημαρχείο της Παλιάς Πόλης και πολλά ακόμα εντυπωσιακά μνημεία. Η πλατεία περιβάλλεται από τα γραφικά σοκάκια του ιστορικού κέντρου, το οποίο από το 1992 έχει προστεθεί στη λίστα με τις περιοχές Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco.

Γέφυρα του Καρόλου

η γέφυρα του Καρόλου
Φωτογραφική ξενάγηση στην Πράγα
Η γέφυρα αυτή είναι η παλαιότερη της Πράγας και ένα πραγματικό αριστούργημα αρχιτεκτονικής του μεσαίωνα. Το μήκος της είναι περίπου 515 μέτρα και στηρίζεται σε 16 πυλώνες. Πρόκειται για γέφυρα γοτθικού ρυθμού την οποία διακοσμούν διάφορα αγάλματα, στην πλειοψηφία τους μπαρόκ.

Καθεδρικός Ναός του Αγίου Βίτου

Καθεδρικός Ναός του Αγίου Βίτου
Φωτογραφική ξενάγηση στην Πράγα
Η μεγαλύτερη εκκλησία της Πράγας και έδρα της Αρχιεπισκοπής. Είναι ένα εκπληκτικό δείγμα γοτθικής αρχιτεκτονικής και θα σας εντυπωσιάσει ιδιαίτερα η χάλκινη πόρτα με τις διάφορες αναπαραστάσεις.

Τοίχος του Τζον Λένον

τοίχος του Τζον Λένον
Ένας καμβάς γεμάτος πολύχρωμα γκράφιτι που ξεκίνησε να δημιουργείται μετά τον θάνατο του τραγουδιστή. Συμβολίζει την ελευθερία, την αγάπη και την ειρήνη, είναι γεμάτος με διάφορα συνθήματα αλλά και στίχους τραγουδιών των Beatles.

Κάστρο της Πράγας

το κάστρο της Πράγας
Φωτογραφική ξενάγηση στην Πράγα
Το σύμπλεγμα του Κάστρου της Πράγας περιλαμβάνει πύργους, μουσεία, ένα μοναστήρι, παλάτια και κήπους. Η ιστορία του άρχισε να ξετυλίγεται από τον 9ο αιώνα και σήμερα αποτελεί ένα από τα βασικότερα τουριστικά αξιοθέατα στην Πράγα. Σε αυτό το σύμπλεγμα βρίσκεται και ο καθεδρικός ναός του Αγίου Βίτου.

Το Κεφάλι του Κάφκα

το Κεφάλι του Κάφκα
Ένα τεράστιο κινούμενο άγαλμα, βάρους 39 τόνων, δημιούργημα του αμφιλεγόμενου Τσέχου καλλιτέχνη Νταβίντ Τσέρνι. Όπως δήλωσε ο Τσέρνι «το Κεφάλι γυρίζει και κοιτάζει προς το Δημαρχείο ώστε να μας θυμίζει τον Κάφκα, όταν είμαστε εντελώς απογοητευμένοι από την ανικανότητα των δημοσίων υπαλλήλων».

Αστρονομικό Ρολόι

αστρονομικό ρολόι
Το Αστρονομικό Ρολόι ξεκίνησε να κατασκευάζεται τον 15ο αιώνα και βρίσκεται σε μια πλευρά του Δημαρχείου της Παλιάς Πόλης. Αποτελείται από τρία κομμάτια και δείχνει τρεις διαφορετικές ώρες. Δείχνει επίσης την ανατολή και τη δύση του ήλιου καθώς και την τροχιά του ήλιου και της σελήνης. Κάθε μία ώρα μπορείτε να δείτε και την Παρέλαση των Αποστόλων, μέσα από τα ξύλινα αγαλματίδια που υπάρχουν τοποθετημένα δίπλα στο ρολόι.

Φωτογραφική ξενάγηση στην Πράγα

Ποταμός Μολδάβας

ποταμός Μολδάβας
Φωτογραφική ξενάγηση στην Πράγα
Ένας από τους βασικότερους λόγους που κάνει την Πράγα τόσο ατμοσφαιρική και ρομαντική είναι φυσικά ο ποταμός που τη διαρρέει. Ο Μολδάβας ή Vltava στα τσέχικα είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Τσεχίας και ο πιο σημαντικός της Βοημίας.

Το Σπίτι που Χορεύει

Το Σπίτι που Χορεύει
Σήμα κατατεθέν της μοντέρνας αρχιτεκτονικής της Πράγας. Αποτελείται από δύο πύργους. Ο τσιμεντένιος συμβολίζει τον χορευτή, ο γυάλινος την χορεύτρια και είναι έργο του κροατικής καταγωγής αρχιτέκτονα Βλάντο Μιλούνιτς. Εδώ στεγάζονται γραφεία, ξενοδοχείο, εστιατόριο, μπαρ και ένας εκθεσιακός χώρος.

Εθνικό Θέατρο της Πράγας

Εθνικό Θέατρο της Πράγας
Πρόκειται για ένα πανέμορφο κτήριο νέο-αναγεννησιακού ρυθμού, σχεδιασμένο από τον εξαιρετικό αρχιτέκτονα Josef Schulz. Το έργο δημιουργήθηκε με χρήματα που συγκεντρώθηκαν από όλη την Βοημία και λειτούργησε για πρώτη φορά το 1881. Έγινε σύμβολο του τσεχικού έθνους καθώς μετά από 400 χρόνια γερμανοποίησης, οι Τσέχοι θα μπορούσαν επιτέλους να ανεβάσουν παραστάσεις στη γλώσσα τους.

Νέα Πόλη της Πράγας

Wenceslas Square
Το πιο σύγχρονο κομμάτι της πόλης, μια πολυσύχναστη περιοχή που συγκεντρώνει πολλά γραφεία, καταστήματα, ξενοδοχεία, κινηματογράφους και νυχτερινά μαγαζιά.

Εθνικό Μουσείο Τσεχίας

Φωτογραφική ξενάγηση στην Πράγα
Η συλλογή του μουσείου περιλαμβάνει κάθε λογής αντικείμενο ή έγγραφο που μαρτυρά την τσεχική ιστορία, επιστήμη και κουλτούρα. Τα εκθέματα ανήκουν σε διάφορες περιόδους, από την προϊστορική εποχή μέχρι σήμερα.

Πηγές: prague.eu, britannica.com, travel2prague.cz

Comments are closed.