Ένα ταξίδι στα τροπικά νησιά της Καραϊβικής, έστω και νοερά, είναι αρκετό για να μας γαληνέψει και να ταξιδέψει το μυαλό μας σε μέρη παραδεισένια, εξωτικά, σαν από όνειρο βγαλμένα.

Εντυπωσιακές και απόμερες “μυστικές” παραλίες

Μαλδίβες: Τα πανέμορφα κοραλλιογενή νησιά του Ινδικού Ωκεανού

Πανέμορφα χωριά της Γαλλίας που θα σας μαγέψουν

Η Καραϊβική πήρε το όνομά της από μία ομάδα ιθαγενών, τους Caribs, που κατοικούσαν κυρίως στις μικρές Αντίλλες και σε κάποιες περιοχές της νότιας Αμερικής κατά την κατάκτησή τους από τους Ισπανούς. Σαν περιοχή, περιλαμβάνει περίπου επτά χιλιάδες νησιά, από τα οποία λίγα κατοικούνται. Οι Μεγάλες και οι Μικρές Αντίλλες μαζί με τις Μπαχάμες, τα νησιά Τερκς και Κέικος καθώς και τα νησιά ABC, αποτελούν τα νησιά της Καραϊβικής

Ελάτε και εσείς στην παρέα μας στο Facebook, κάνοντας like στη σελίδα μας.

Ταξίδι στα τροπικά νησιά της Καραϊβικής

jamaica
Τζαμάικα
martinique
Μαρτινίκα

Από τα πιο γνωστά νησιά των Μεγάλων Αντιλών της Καραϊβικής είναι η Κούβα, η Τζαμάικα, το Πουέρτο Ρίκο, η Ισπανιόλα, τα νησιά Κέιμαν κ.ά. Στις Μικρές Αντίλλες περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι Παρθένοι Νήσοι, ο Άγιος Μαρτίνος, η Μαρτινίκα, τα Μπαρμπέιντος, το Τρινιδάδ και Τομπάγκο κ.ά. Τα νησιά ABC είναι η Αρούμπα, το Μποναίρ και το Κουρασάο.

bahamas
Μπαχάμες
barbados
Μπαρμπέιντος

Όποιο από αυτά τα μαγευτικά νησιά της Καραϊβικής και να κοιτάξεις, το θέαμα είναι μαγευτικό και πολυποίκιλο. Ψηλά βουνά, γυαλιστεροί ύφαλοι, παραλίες με ολόλευκη άμμο. Γαλαζοπράσινες θάλασσες με πλούσια ζωή και καταπράσινα δάση. Ένα φαντασμαγορικό θέαμα μοναδικής χλωρίδας και πανίδας. Μία «έκρηξη» χρωμάτων αλλά και ένα μωσαϊκό πληθυσμών.

aruba
Αρούμπα
hispaniola
Ισπανιόλα

Τα πάντα γύρω σας είναι «πλημμυρισμένα» από χρώμα και μουσική. Οι μικρές αγορές βρίσκονται παντού και σας προσφέρουν κάθε λογής τοπικό προϊόν. Οι πολιτιστικές επιρροές είναι διάφορες και εντυπωσιακές. Τα νησιά της Καραϊβικής μπορούν να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Είτε το ζητούμενό σας είναι ήρεμες διακοπές για χαλάρωση είτε πάρτι και χορός μέχρι πρωίας. Αν, πάλι, διψάτε για ιστορικές αναζητήσεις, εμπειρίες σε μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και επαφή με μοναδικούς πολιτισμούς… Σε κάθε περίπτωση, η Καραϊβική είναι αυτό που ζητάτε.

Πηγές: caribbeantravel.com,lonelyplanet.com

Comments are closed.