Εντυπωσιακές και απόμερες “μυστικές” παραλίες με κρυστάλλινα νερά και χρυσαφένιες αμμουδιές. Ένα ακόμα από τα θαύματα της φύσης!

Αζόρες: Το σύμπλεγμα των εννέα νησιών

Μαλδίβες: Τα πανέμορφα κοραλλιογενή νησιά του Ινδικού Ωκεανού

Vamos a la playa σε δέκα πανέμορφες παραλίες της Ελλάδας

Η φύση είναι απρόβλεπτη. Όσο και αν νομίζουμε πως την έχουμε ανακαλύψει, πάντα κάποια κρυφή έκπληξη θα μας περιμένει. Οι παρακάτω παραλίες είναι μικρά, απόμερα επίγεια θαύματα. Κρυμμένες ανάμεσα σε βράχια, δυσπρόσιτες σε ερημικά νησιά ή σχεδόν κάτω από τη γη, μας θυμίζουν τις ομορφιές αυτού του κόσμου.

Εντυπωσιακές και απόμερες “μυστικές” παραλίες

Ελάτε και εσείς στην παρέα μας στο Facebook, κάνοντας like στη σελίδα μας

Μύρτος, Κεφαλονιά

Εντυπωσιακές και απόμερες “μυστικές” παραλίες

Η πανέμορφη και πολυβραβευμένη παραλία της Κεφαλονιάς, κρυμμένη μέσα στα βουνά. Ο Μύρτος μας υποδέχεται με μία μαγευτική θέα από ψηλά. Βαθιά γαλανά νερά, λευκά βότσαλα και λευκή άμμος, ένα εξωτικό τοπίο που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στα νερά του Μύρτου τα οποία βαθαίνουν και μάλιστα αρκετά, σε μερικά μόλις βήματα.

Koh Lanta, Ταϊλάνδη

Εντυπωσιακές και απόμερες “μυστικές” παραλίες

Το νησί Koh Lanta έχει πολλές πανέμορφες, παρθένες παραλίες και όμορφους κοραλλιογενείς υφάλους. Η καταπράσινη ζούγκλα σαν φόντο, τα κρυστάλλινα νερά και οι παχιά άμμος είναι κάποια από τα βασικά χαρακτηριστικά των παραλιών του νησιού. Ευτυχώς, λόγω της απομακρυσμένης του τοποθεσίας το νησί δεν έχει πολύ τουρισμό, με αποτέλεσμα το μπάνιο να αποτελεί σωστή απόλαυση.

Anse Source d’Argent, Σεϊχέλες

Εντυπωσιακές και απόμερες “μυστικές” παραλίες

Η παραλία Anse Source d’Argent θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα ακατοίκητο κομμάτι παραδείσου. Λευκή αμμουδιά, κρυστάλλινα νερά κρυμμένα πίσω από τεράστιους βράχους. Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια αρκετές ταινίες γυρίστηκαν στη συγκεκριμένη παραλία με αποτέλεσμα να αποτελεί πλέον πόλο έλξης για πολλούς τουρίστες. Οι πρωινές ώρες είναι οι καλύτερες για να απολαύσει κανείς αυτόν τον επίγειο παράδεισο.

Vatersay Bay, Σκωτία

Εντυπωσιακές και απόμερες “μυστικές” παραλίες
Peter Ward [CC BY-SA 2.0 (httpscreativecommons.orglicensesby-sa2.0)]
Κρυμμένη στα ανατολικά του νησιού Vatersay στη Σκωτία βρίσκεται ο όρμος Vatersay Bay με την απέραντη αμμουδερή παραλία του. Η πρόσβαση ως εκεί δεν είναι εύκολη υπόθεση. Με αρκετό περπάτημα θα φτάσετε σε μία παρθένα, απόμερη παραλία με λευκή άμμο και μπλε νερά. Η παραλία κρατάει ατόφια τα χαρακτηριστικά της λόγω της μη εύκολης πρόσβασης για πολλούς επισκέπτες.

Cayo Icacos, Πουέρτο Ρίκο 

httpswww.flickr.compeoplejeffgunn [CC BY 2.0 (httpscreativecommons.orglicensesby2.0)]
Το Cayo Icacos είναι ένα μικρό, ακατοίκητο νησί στα ανοιχτά τις ακτής του Fajardo του Πουέρτο Ρίκο.Ένα όμορφο, ερημικό νησί όπου δεν υπάρχουν κτήρια και δρόμοι. Οι μικρές παραλίες περιμετρικά του νησιού είναι πανέμορφες. Λευκές αμμουδιές με κοράλλια και κοχύλια, ενώ τα μπλε τους νερά μαγεύουν. Το νησί έγινε με τα χρόνια δημοφιλής προορισμός κυρίως για ψάρεμα με ψαροντούφεκο. 

Hidden Beach – Marieta Islands, Μεξικό

photo by Christian Frausto Bernal-flickr-httpscreativecommons.orglicensesby-sa2.0

Τα νησιά Marieta(Islas Marietas) είναι μία ομάδα μικρών ακατοίκητων νησιών. Η Κρυμμένη παραλία ή Παραλία της αγάπης είναι μια απομονωμένη, αμμώδης παραλία τοποθετημένη σε μία σπηλιά σε ένα από αυτά τα νησιά. Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται μόνο μέσω θαλάσσης…και δεν εννοούμε με καραβάκι. Οι επισκέπτες θα πρέπει να γνωρίζουν πολύ καλό κολύμπι για να την επισκεφτούν. Η Κρυμμένη παραλία προσελκύει πολλούς τουρίστες και σε ώρες αιχμής είναι δύσκολο να την απολαύσεις. 

Lord Howe Island, Αυστραλία 

Lord Howe Island from North, Fanny Schertzer [CC BY-SA 3.0 (httpcreativecommons.orglicensesby-sa3.0)]
Ο πολυβραβευμένος παράδεισος του Lord Howe Island δημιουργήθηκε από ηφαιστειακή έκρηξη. Το σχήμα της ημισελήνου του Lord Howe «αγκαλιάζει» μια προστατευμένη λιμνοθάλασσα και τον νοτιότερο κοραλλιογενή ύφαλο στον πλανήτη. Η χρυσή άμμος κατά μήκος του υφάλου με τα τυρκουάζ νερά, είναι ένα θέαμα πραγματικά μοναδικό. 

Σεϊτάν Λιμάνια – Ακρωτήρι, Χανιά, Κρήτη 

Μία λωρίδα θάλασσας ανάμεσα σε δύο βουνά και δημιουργείται η πανέμορφη μικρή παραλία Σεϊτάν. Η παραλία είναι καλά κρυμμένη, παρ’ όλα αυτά έχει μεγάλη επισκεψιμότητα τουριστών. Η πρόσβαση γίνεται με τα ποδιά και απαιτεί καλά και σταθερά παπούτσια καθώς η κατάβαση είναι λίγο απότομη. Τα νερά της θάλασσας όμως – σε βαθύ τυρκουάζ – μας αποζημιώνουν για την όποια ταλαιπωρία.

Comments are closed.