Τα δέκα πιο δημοφιλή συλλεκτικά αντικείμενα παγκοσμίως, που διατηρούνται χρόνια στην κορυφή των προτιμήσεων των απανταχού συλλεκτών.

Ιδιαίτερα γούρια σε διάφορες χώρες του κόσμου

Ρετρό αντικείμενα που σκεφτόμαστε με νοσταλγία

Δέκα παλιές, αγαπημένες συνήθειες που χάνονται

Πολλά συλλεκτικά αντικείμενα μπορεί να αλλάζουν, να έρχονται και να παρέρχονται ανάλογα με τις εποχές και τα γούστα των ανθρώπων που τα μαζεύουν και τα διατηρούν. Κάποια όμως παραμένουν διαχρονικά, πρώτα στις προτιμήσεις των συλλεκτών σε όλο τον κόσμο. Ορισμένα από αυτά αποκτούν μεγάλη αξία όσο περνούν τα χρόνια.

Υπάρχουν άνθρωποι που ξεκινούν κάποια συλλογή για την χρηματική αξία που μπορεί να αποκτήσει στο μέλλον και άλλοι καθαρά για συναισθηματική αξία. Η λίστα που ακολουθεί παρακάτω, περιλαμβάνει τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα αντικείμενα συλλογής εδώ και δεκαετίες.

Τα δέκα πιο δημοφιλή συλλεκτικά αντικείμενα

Ελάτε και εσείς στην παρέα μας στο Facebook, κάνοντας like στη σελίδα μας.
Νομίσματα

νομίσματα
Οι συγκεκριμένες συλλογές μπορεί να αποδειχθούν ιδιαίτερα πολύτιμες. Σπάνια κέρματα που έχουν σταματήσει να κυκλοφορούν πολλά χρόνια τώρα, αποκτούν άλλη αξία χρόνο με το χρόνο, ειδικά αν τα κομμάτια που έχουν απομείνει είναι ελάχιστα. Οι συγκεκριμένες συλλογές θέλουν μεγάλη προσοχή και φροντίδα ώστε να μην αλλοιωθούν.

Δίσκοι βινυλίου

βινύλιο
Ένα συλλεκτικό αντικείμενο που δεν είναι μόνο για αποθήκευση αλλά χρησιμοποιείται και ψυχαγωγεί μέχρι σήμερα, αν και για ένα αρκετά περιορισμένο κοινό. Τα τελευταία χρόνια πολλοί λάτρεις της μουσικής επιστρέφουν στην ακρόαση βινυλίων. Αυτό, αντί να ρίχνει την αξία τους τα καθιστά ακόμα πιο συλλεκτικά. Κάποιες σπάνιες, παλιές κυκλοφορίες έχουν τεράστια αξία.

Γραμματόσημα

Τα δέκα πιο δημοφιλή συλλεκτικά αντικείμενα
Η συλλογή γραμματοσήμων φαντάζει ξεπερασμένη αλλά είναι εκπληκτικό πόσοι συλλέκτες εξακολουθούν και τα μαζεύουν φανατικά. Μπορεί να είναι και οι περισσότεροι σε αριθμό από οποιοδήποτε άλλο συλλεκτικό αντικείμενο. Οι ένθερμοι υποστηρικτές των γραμματοσήμων ισχυρίζονται πως, μέσα από αυτά, μπορεί κανείς να μάθει πολλά για την ιστορία, την τέχνη, την κοινωνική και πολιτική ατμόσφαιρα της χώρας προέλευσής τους.

Έπιπλα αντίκες

έπιπλα αντίκες
Για να ξεχωρίσεις ένα έπιπλο αντίκα με πραγματική αξία από ένα απλώς παλιό, πρέπει να έχεις αρκετά εκπαιδευμένο μάτι. Έχουν μεγάλη ζήτηση μεταξύ των συλλεκτών γιατί στις περισσότερες περιπτώσεις είναι έπιπλα που εξακολουθούν να είναι λειτουργικά, αφού η κατασκευή τους είναι εξαιρετική.

Κάρτες ανταλλαγής

κάρτες
Πρόκειται για κάρτες που συλλέγουν κυρίως παιδιά, για παράδειγμα αθλητών ή τραγουδιστών, αλλά πλέον μεγάλη ζήτηση έχουν και αυτές των σύγχρονων παιχνιδιών φαντασίας. Είναι ένα αντικείμενο ιδιαίτερα ευάλωτο και η φύλαξή του απαιτεί μεγάλη προσοχή ώστε να διατηρηθεί σωστά.

Βιβλία κόμικ

κόμικς
Το μεγάλο μειονέκτημα σε αυτές τις συλλογές είναι ότι ακόμα και το παραμικρό ελάττωμα μπορεί να μειώσει κατά πολύ την αξία τους. Γι’ αυτό και οι συλλέκτες της συγκεκριμένης κατηγορίας είναι αρκετά αυστηροί και προσεκτικοί όταν ζητάς να δεις τη συλλογή τους. Για όλους εμάς, βέβαια, είναι σαφές πως ένα κόμικ οφείλει να μπορεί να διαβαστεί και να ψυχαγωγήσει.

Κλασσικά αυτοκίνητα


Δεν είναι φυσικά μία από τις ευκολότερες συλλογές που θα μπορούσε να έχει κάποιος, λόγω του κόστους της. Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν εκεί έξω αρκετοί λάτρεις παλιών, κλασσικών μοντέλων αυτοκινήτων που τα φυλάνε ως κόρη οφθαλμού και δεν τα συγκρίνουν με κανένα από τα σημερινά, υπερσύγχρονα μοντέλα.

Κρασί


Είναι γνωστό πως το καλό κρασί γίνεται ακόμα καλύτερο με το πέρασμα του χρόνου. Η κατάλληλη αποθήκευση είναι απαραίτητη για τη σωστή διατήρηση και την ακεραιότητα μιας τέτοιας συλλογής. Ορισμένες συλλογές κρασιού μπορεί να κοστίζουν περισσότερο κι από ένα σπίτι. Μόνο ένας πραγματικός γνώστης μπορεί φυσικά να ξεχωρίσει ένα πραγματικά καλό κρασί από ένα που απλώς παρουσιάζεται ως τέτοιο.

Κούκλες / παιχνίδια

κούκλες
Οι συλλέκτες παιχνιδιών παίρνουν πολύ σοβαρά το πάθος τους. Οι συλλογές τους δε βασίζονται σε δυο-τρία κομμάτια. Μπορεί να είναι δεκάδες, ακόμα και εκατοντάδες. Υπάρχει όμως μία πτώση της αξίας αυτού του είδους συλλογών, με εξαίρεση τις κούκλες-αντίκες οι οποίες διατηρούν στο έπακρο την αξία τους.

Έργα τέχνης και κοσμήματα


Αυτά τα είδη τα αναφέρουμε μαζί γιατί αποτελούν πολύ προσωπικά συλλεκτικά αντικείμενα. Οι άνθρωποι που διατηρούν τέτοιες συλλογές συνήθως επιλέγουν με βάση το τι τους αρέσει περισσότερο και όχι αυτό που αξίζει τα περισσότερα χρήματα. Σίγουρα ένας συλλέκτης τέχνης ή κοσμημάτων θα αναζητήσει και σπάνια κομμάτια, αρκεί να ευθυγραμμίζονται και να συμφωνούν με την αισθητική του.

Πηγές: lifestorage.com, hubpages.com

Comments are closed.