Συμβουλές για προστασία από τον ήλιο, για να απολαύσουμε ξένοιαστες στιγμές μαζί του, ακίνδυνα και χωρίς επιπτώσεις.

Από την Αντιγόνη Στεφανίδου

Προστατευτείτε από τον ήλιο με οδηγίες γιατρού

Η θάλασσα είναι σύμμαχος της υγείας μας

Τα οφέλη του νερού για τον οργανισμό μας

Ο ήλιος είναι απολαυστικός αλλά η υπερβολική έκθεση σε αυτόν μπορεί να προκαλέσει από ασήμαντα έως σοβαρά προβλήματα. Υπάρχουν μία σειρά από οδηγίες/συμβουλές που θα πρέπει να ακολουθούμε πιστά για να προστατεύουμε το δέρμα μας από τις υπεριώδεις ακτινοβολίες του ήλιου. Όσο δύσκολο και αν είναι, θα πρέπει να μας γίνουν τρόπος ζωής καθώς σύμφωνα με τους επιστήμονες, η υπερβολική έκθεση στον ήλιο δίχως προστασία μπορεί να αποδειχτεί εξαιρετικά επικίνδυνη.

Συμβουλές για προστασία από τον ήλιο

Ελάτε και εσείς στην παρέα μας στο Facebook, κάνοντας like στη σελίδα μας.
Απαραίτητη η χρήση αντηλιακού

Η χρήση αντηλιακού είναι απολύτως απαραίτητη. Η χρήση του θα πρέπει να γίνεται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και να μην είναι περιστασιακή. Θα πρέπει να εξοπλιστούμε με το κατάλληλο αντηλιακό για τις ανάγκες του δέρματος μας σε σημεία που εκτίθενται στην ηλιακή ακτινοβολία. Καλό θα ήταν το αντηλιακό μας είναι κάποιας γνωστής εταιρείας και όχι αγνώστου προελεύσεως.

Αποφεύγουμε τον ήλιο ακατάλληλες ώρες

Οι ώρες μέγιστης έκθεσης στην υπεριώδη ακτινοβολία είναι μεταξύ 10:00πμ-15:00μμ. Καλό θα ήταν, όσο μπορούμε να τις αποφεύγουμε. Αν πάλι, αυτό είναι δύσκολο, θα πρέπει να επιλέγουμε να καθόμαστε σε κάποια σκιά. Φυσικά, θα πρέπει να είμαστε εξοπλισμένοι και με τα απαραίτητα αντηλιακά και καπέλα.

Ενυδάτωση του δέρματος

Πρέπει να ενυδατώνουμε το δέρμα μας, πίνοντας μεγάλες ποσότητες νερού και τρώγοντας αρκετά φρούτα. Να θυμόμαστε πάντα πως μετά την έκθεσή μας στον ήλιο, να βάζουμε και κάποια ειδική ενυδατική κρέμα, προσώπου και σώματος.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει η υπερβολική έκθεση στον ήλιο για το δέρμα μας, διαβάστε τη συνέντευξη του αναγνωρισμένου δερματολόγου και αφροδισιολόγου, Χριστόφορου Τζέρμια, που είχε δώσει στο umano.gr.

Comments are closed.