Η Ρώμη, η αιωνία πόλη, φωτισμένη τη νύχτα είναι ένα θέαμα εκπληκτικό. Μία σειρά από φωτογραφίες της νυχτερινής Ρώμης αποδεικνύουν πως ένας περίπατος στην αιώνια πόλη μπορεί να αποτελέσει μία από τις πιο συγκλονιστικές εμπειρίες.

Από την Μαριλένα Βλάχου

Η αριστουργηματική Φοντάνα Ντι Τρέβι της Ρώμης

Η αριστουργηματική Σκάλα του Μιλάνου

Grotta Palazzese: Το εξωπραγματικό εστιατόριο της Ιταλίας

Όταν ο ήλιος δύει στη Ρώμη, η πόλη σίγουρα δεν κοιμάται. Η αιώνια πόλη συνδυάζει την ιστορία, τη φινέτσα και τη νυχτερινή ζωή. Ένας περίπατος στα φημισμένα αξιοθέατα της ιταλικής πρωτεύουσας, τις ξακουστές πλατείες και τα μικρά σοκάκια είναι αρκετός για να αγαπήσουμε ακόμα περισσότερο την όμορφη πόλη.Η Ρώμη φωτισμένη τη νύχτα είναι ένα θέαμα εκπληκτικό.

Ρώμη: Η αιώνια πόλη φωτισμένη τη νύχτα

Η Ρώμη είναι η τρίτη πιο επισκεπτόμενη πόλη στην Ευρώπη και η δέκατη τέταρτη σε ολόκληρο τον κόσμο. Τα αρχαία μνημεία και τα αξιοθέατά της στο φως της ημέρας κερδίζουν τις εντυπώσεις. Τη νύχτα πάλι, περιγράφονται μόνο με επιφωνήματα θαυμασμού.

Οι Ιταλοί έχουν επιλέξει προσεκτικά το φωτισμό της πόλης και δεν έχουν αφήσει τίποτα στην τύχη. Μνημεία όπως η Φοντάνα Ντι Τρέβι, το Πάνθεον, η πλατεία Ναβόνα κ.ά., εξοπλισμένα με τον κατάλληλο φωτισμό, τη νύχτα είναι ακόμα ομορφότερα απ’ ότι την ημέρα. Πάμε να δούμε μία σειρά από φωτογραφίες με τα μνημεία και τα αξιοθέατα της Ρώμης φωτισμένα.

Ρώμη, η αιώνια πόλη, φωτισμένη την νύχτα μέσα από φωτογραφίες

Ελάτε και εσείς στην παρέα μας στο Facebook, κάνοντας like στη σελίδα μας.

Κολοσσαίο

Ρώμη: Η αιώνια πόλη φωτισμένη τη νύχτα

Το ξακουστό Κολοσσαίο είναι ένα από τα πιο φημισμένα μνημεία της ιταλικής πρωτεύουσας. Πρόκειται για μια επιβλητική κατασκευή – με σχεδόν 2.000 χρόνια ιστορίας – που μας ταξιδεύει πίσω στα χρόνια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Φωτισμένο τη νύχτα φαίνεται ακόμα πιο επιβλητικό.

Πάνθεον

Ρώμη: Η αιώνια πόλη φωτισμένη τη νύχτα

Το Ρωμαϊκό Πάνθεον είναι ένα από τα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα της πόλης. Είναι το πιο καλά διατηρημένο οικοδόμημα από την εποχή της αρχαίας Ρώμης. Είναι διάσημο για το στρογγυλό σχήμα του και για το φως που διαχέεται από την ανοιχτή οροφή. Το εξωτερικό του Πάνθεον είναι απολύτως μαγευτικό το βράδυ.

Κάστρο των Αγγέλων ή του Αγγέλου

Γνωστό ως τάφος του Αδριανού, το Castel Sant’Angelo είναι ένα φρούριο που βρίσκεται στη δεξιά όχθη του Τίβερη, σε μικρή απόσταση από την πόλη του Βατικανού. Βρίσκεται στο τέλος της γέφυρας Sant’Angelo, η οποία φωτίζεται έντονα το βράδυ. Το φως του φεγγαριού συμβάλλει στο να γίνει ακόμα πιο εντυπωσιακό το σκηνικό, μέσα από ένα εκπληκτικό παιχνίδι φωταγώγησης και σκιών.

Βατικανό

Το κράτος του Βατικανού στο κέντρο της Ρώμης, είναι το μικρότερο κράτος στην Ευρώπη, τόσο σε πληθυσμό όσο και σε έκταση. Ο δρόμος προς το Βατικανό είναι από τους πιο φωτισμένους της Ρώμης.

Πλατεία Ναβόνα

photo by Bradley Weber-flickr-httpscreativecommons.orglicensesby2.0

Η πλατεία Ναβόνα με το μπαρόκ στιλ είναι από τις πιο γοητευτικές και δημοφιλείς πλατείες παγκοσμίως. Η πλατεία είναι χτισμένη στο χώρο όπου κάποτε στήθηκε το Στάδιο του Δομιτιανού (Circus Agonalis), το οποίο ιδρύθηκε το 86 μ.Χ. Τα σιντριβάνια που βρίσκονται στην πλατεία καθώς και τα κτήρια γύρω της, όταν φωτίζονται τη νύχτα είναι σαν πίνακας ζωγραφικής.

Φοντάνα Ντι Τρέβι

Ρώμη: Η αιώνια πόλη φωτισμένη τη νύχτα

Η Φοντάνα ντι Τρέβι είναι σίγουρα το διασημότερο σιντριβάνι της Ευρώπης. Αποτελεί το μεγαλύτερο σιντριβάνι της Ρώμης καθώς και ένα πολύ κερδοφόρο τουριστικό αξιοθέατο. Το βράδυ είναι η καλύτερη ώρα να το επισκεφτούμε, όχι μόνο επειδή ο κόσμος λιγοστεύει αλλά και εξαιτίας των φώτων που λάμπουν γύρω από το σιντριβάνι δίνοντάς του μία μαγευτική μπλε απόχρωση. 

Η Ρώμη, η αιώνια πόλη φωτισμένη τη νύχτα με την Φοντάνα Ντι Τρέβι κλέβει την παράσταση.

Το Καπιτώλιο

© Jorge Royan  httpwww.royan.com.ar1024px-Piazza_del_Campidoglio,_Rome_-_2511

Ο λόφος του Καπιτωλίου είναι ο σημαντικότερος από τα επτά λόφους της Ρώμης καθώς υπήρξε η ακρόπολη των πρώτων Ρωμαίων. Πιστεύεται δε, πως γύρω από το λόφο του Καπιτωλίου χτίστηκε όλη η Ρώμη. Σχεδιάστηκε από τον Μιχαήλ Άγγελο και είναι η πρώτη μοντέρνα πλατεία της Ρώμης.

Ποταμός Τίβερης

Ο ποταμός Τίβερης που διασχίζει την αιώνια πόλη και τα αξιοθέατα ολόγυρά του είναι από τα πιο όμορφα σημεία της ιταλικής πρωτεύουσας. Οι ξακουστές γέφυρες, τα χιλιάδες φώτα που τις στολίζουν και αντανακλούν στα νερά του ποταμού είναι από τις πιο συγκλονιστικές εικόνες της νυχτερινής Ρώμης. Tip! Μην παραλείψετε μία βαρκάδα με το καραβάκι.

Comments are closed.