Έχοντας προσωπική “οδυνηρή” εμπειρία πάνω στο θέμα της κατάθεσης αίτησης για προκήρυξη, ακολουθούν παρακάτω κάποιες βασικές συμβουλές για το πώς να συμπληρώσετε σωστά αίτηση για τον ΑΣΕΠ. Θα σας γλιτώσουν από την ταλαιπωρία και ένα πιθανό… νευρικό κλονισμό!

Οι τάσεις στην αγορά εργασίας και τα επαγγέλματα του μέλλοντος

Τα πάντα για τις ξένες γλώσσες από τον όμιλο Ευρωγνώση

Μία μέρα στον ΕΦΚΑ της Γλυφάδας

Πώς να συμπληρώσετε σωστά αίτηση για τον ΑΣΕΠ

Οπλίζεστε με μπόλικη υπομονή, ανοίγεται το site του ΑΣΕΠ και μέσα από την επιλογή: ΠΟΛΙΤΕΣ-ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, δημιουργείτε τον κωδικό σας. Με αυτόν θα συνδέεστε για να κάνετε τις αιτήσεις σας. Το site είναι «βαρύ» και «αργό», επομένως… υπομονή.

Πολύ βασικό, ακόμα κι αν δεν «τρέχει» κάποια προκήρυξη του ΑΣΕΠ, είναι να μπείτε στο site, στην επιλογή ΜΗΤΡΩΟ και να περάσετε όλα σας τα στοιχεία, προσωπικά και προϋπηρεσία. Θα σας φανεί πολύ χρήσιμο την κατάλληλη στιγμή.

Πως να συμπληρώσετε σωστά αίτηση για τον ΑΣΕΠ

Για να ενημερώνεστε για τις προκηρύξεις που βρίσκονται σε εξέλιξη αλλά και γι’ αυτές που πρόκειται να βγουν, υπάρχουν δύο site, πέρα από αυτό του ΑΣΕΠ, πολύ εύχρηστα και ενημερωμένα: το dikaiologitika.gr και το e-dimosio.gr.

Ελάτε και εσείς στην παρέα μας στο Facebook, κάνοντας like στη σελίδα μας.

Να διαβάζετε πάντα προσεκτικά την προκήρυξη που σας ενδιαφέρει. Δίνονται αναλυτικές πληροφορίες για όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που πρέπει να καταθέσετε. Θέλει όμως διπλή ανάλυση για να σιγουρέψετε τι ακριβώς … «θέλει να πει ο ποιητής».

Μη ξεχάσετε, αφού έχετε συμπληρώσει, εκτυπώσει και υπογράψει την ηλεκτρονική αίτηση, να τη στείλετε με συστημένη επιστολή, μαζί με όποια δικαιολογητικά έχετε δηλώσει, μέσω ταχυδρομείου στον ΑΣΕΠ.

Πως να συμπληρώσετε σωστά αίτηση για τον ΑΣΕΠ

Μεγάλη προσοχή στον τρόπο κατάθεσης των δικαιολογητικών. Αναλύουν μέσα στην προκήρυξη πως γίνεται δεκτό το κάθε τι. Για την απόδειξη πχ. Εργασιακής Εμπειρίας δεν αρκεί μια απλή ηλεκτρονική εκτύπωση μέσα από τη σελίδα του ΕΦΚΑ. Χρειάζεται να πάτε στον ΕΦΚΑ που ανήκετε, να περιμένετε αρκετή ώρα(3-4 ώρες μίνιμουμ) και να ζητήσετε Βεβαίωση Ενσήμων από την οποία πρέπει να προκύπτει ο εργοδότης και να έχει υπογραφή του δ/ντή της Υπηρεσίας. Μην παραλείψετε να ζητήσετε όσα περισσότερα αντίγραφα γίνεται!

Όταν οριστικοποιήσετε την ηλεκτρονική σας αίτηση θα σας δοθεί αυτόματα ένας αριθμός Πρωτοκόλλου. Θα υπάρχει μέσα στη σελίδα του ΑΣΕΠ, αλλά καλού-κακού σημειώστε τον και στα τεφτέρια σας.

Αν βγουν τα αποτελέσματα και θεωρείται ότι σας αδίκησαν, έχετε τη δυνατότητα να κάνετε Ένσταση προς τον ΑΣΕΠ. Φυσικά, στην προνομιακή τιμή των 20 ευρώ! Δωρεάν διαμαρτυρίες δεν γίνονται δεκτές!

Να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά. Γίνονται, ήδη, αρκετές μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο αλλά όσο πλησιάζουν οι εκλογές, θα γίνονται όλο και περισσότερες!

Για οποιαδήποτε βοήθεια σχετικά με την προκήρυξη, την ιστοσελίδα και τις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες μπορείτε να στείλετε e-mail στο helpdesk@asep.gr, για οποιαδήποτε άλλη απορία στο enimerosi@asep.gr, το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι: 2131319100 και το fax. 2131319187.

Φωτογραφίες: pixabay, Gerd Altmann, αρχείο

Comments are closed.