Η αγορά εργασίας γίνεται ολοένα και πιο απαιτητική. Η εκμάθηση Ξένων Γλωσσών διασφαλίζει ένα πιο σίγουρο μέλλον. Μάθετε τα πάντα για τις ξένες γλώσσες από τον όμιλο Ευρωγνώση.

Οι τάσεις στην αγορά εργασίας και τα επαγγέλματα του μέλλοντος

Αφιέρωμα στη σχολική βία-bullying

Δέκα μαθητές μιλούν για τη μάσκα και τον κορωνοϊό

Τα πάντα για τις ξένες γλώσσες από τον όμιλο Ευρωγνώση
κ. Αλεξάνδρα Green – κ. Κατερίνα Ψαθά

Η κα Κατερίνα Ψαθά –  marketing director – και η κα Αλεξάνδρα Green – ακαδημαϊκή διευθύντρια – του ομίλου Ευρωγνώση, μας δίνουν χρήσιμες συμβουλές για τις ξένες γλώσσες και όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε. Ποια είναι η ιδανική ηλικία εκμάθησης, ποιες είναι οι πιο χρήσιμες ξένες γλώσσες; Ποια γλώσσα είναι πιο κοντά στην Ελληνική και πόσο εύκολο είναι για έναν ενήλικο να μάθει κάποια γλώσσα;

 

Τα πάντα για τις ξένες γλώσσες από τον όμιλο Ευρωγνώση

Ελάτε και εσείς στην παρέα μας στο Facebook, κάνοντας like στη σελίδα μας.

Umano: Η αγορά εργασίας έχει αλλάξει. Παραμένει η αγγλική η βασική γλώσσα που πρέπει να γνωρίζουν τα παιδιά;

Οι αλλαγές στην αγορά εργασίας είναι ραγδαίες, παρόλα αυτά η αγγλική γλώσσα παραμένει επίκαιρη και απαραίτητη στην εκπαίδευση των παιδιών. Τα Αγγλικά είναι ενταγμένα στην καθημερινότητα των παιδιών τόσο στην σχολική όσο και στην κοινωνική τους ζωή και ενέχουν ενεργό ρόλο σε πολλές από τις δραστηριότητές τους

Για τον λόγο αυτό, εμείς στην Ευρωγνώση, θεωρούμε  ότι  τα παιδιά θα πρέπει να ξεκινούν την ξένη γλώσσα από πολύ μικρή ηλικία έτσι ώστε να την μαθαίνουν βιωματικά και να την κατακτούν όπως τη μητρική τους.

Οι έρευνες πλέον αποδεικνύουν ότι 50% της ικανότητας εκμάθησης ενός παιδιού αναπτύσσεται μέχρι την ηλικία των τεσσάρων ετών. Συνεπώς, αυτό ισχύει και με την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας. Οι μαθητές αυτών των ηλικιών (3-4), απορροφούν σαν σφουγγάρι. Αν η εκμάθηση ξεκινά πριν από τα έξι η προφορά που αποκτούν σε μια ξένη γλώσσα είναι περισσότερο native-like. Συνεπώς, η ιδανική ηλικία για να έρθουν για πρώτη φορά σε επαφή με τα Αγγλικά είναι αυτή των 4-5 ετών.

Τα πάντα για τις ξένες γλώσσες από τον όμιλο Ευρωγνώση

Umano: Αν κάποιο παιδί θέλει να επιλέξει και μία δεύτερη ξένη γλώσσα, ποια θα το συμβουλεύατε να διαλέξει και γιατί; 

Καταρχήν όποια ξένη γλώσσα μαθαίνουμε μας βοηθά να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας και να εξασφαλίσουμε ένα λαμπρό μέλλον.

Αυτή τη στιγμή, κοιτάζοντας μπροστά, οι πιο δημοφιλείς γλώσσες είναι τα Ισπανικά και τα Κινέζικα.

Τα Ισπανικά είναι μια γλώσσα που ομιλείται από περισσότερους από σαράντα εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, σε πάνω από σαράντα χώρες. Είναι μια γλώσσα απαραίτητη στον επαγγελματικό και τουριστικό τομέα καθώς είναι η πιο ευρέως ομιλούμενη γλώσσα σε Ευρώπη και Αμερική.

Πέρα όμως από τη χρησιμότητά της, είναι και μια γλώσσα phonetic όπως λέμε, δηλαδή όπως γράφεται διαβάζεται, κάτι που την καθιστά ακόμα πιο δημοφιλή στην επιλογή της ως δεύτερη ξένη γλώσσα.

Τα πάντα για τις ξένες γλώσσες από τον όμιλο Ευρωγνώση

Umano: Οι Έλληνες έχουν ένα πολύ καλό επίπεδο γνώσης αγγλικών συγκριτικά με άλλες χώρες. Πού πιστεύεται ότι οφείλεται αυτό;

Οι Έλληνες – λόγω γεωγραφικής θέσης και ιδιοσυγκρασίας – είμαστε ανοιχτόμυαλοι, φιλομαθείς και επικοινωνιακοί. Επίσης, η αγορά εργασίας μας καταλαμβάνεται στο μεγαλύτερο ποσοστό της από τουριστικές και ναυτιλιακές επιχειρήσεις. Αυτό καθιστά την ανάγκη εκμάθησης ξένων γλωσσών.

Το υψηλό επίπεδο γνώσης Αγγλικών οφείλεται επίσης στο γεγονός ότι οι Έλληνες μαθαίνουν τη γραμματική της μητρικής τους γλώσσας στο σχολείο, άρα έχουν μια πιο ολοκληρωμένη αντίληψη της ξένης γλώσσας.

Τα πάντα για τις ξένες γλώσσες από τον όμιλο Ευρωγνώση

Umano: Ποιες ξένες γλώσσες είναι πιο κοντά στην ελληνική και δυσκολεύουν λιγότερο τους μαθητές; 

Θα λέγαμε τα Γερμανικά, λόγω ύπαρξης πτώσεων στην κλίση των ουσιαστικών, χρόνων στα ρήματα και προφοράς. Αυτό δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι μόνο λόγω ομοιοτήτων προτρέπουμε τους μαθητές να επιλέξουν τη συγκεκριμένη γλώσσα.

Θα πρέπει παράλληλα να λάβουμε υπόψιν το σχολικό και οικογενειακό περιβάλλον του παιδιού, τα ερεθίσματα που έχει και σαφώς – υπεράνω όλων – την επιθυμία του.

Umano:Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μία αύξηση του ποσοστού εκμάθησης της κινεζικής γλώσσας. Είναι δύσκολη γλώσσα; Πόσα χρόνια χρειάζεται για να πάρει κάποιος πτυχίο;

Όσων αφορά τα Κινέζικα, θα λέγαμε ότι η εκμάθηση μιας τέτοιας γλώσσας αποτελεί πρόκληση και συγχρόνως ανταμοιβή για τον σπουδαστή.

Τα προγράμματα για εκμάθηση Κινεζικής που υπάρχουν στην Ευρωγνώση είναι τα εξής: 

HSK Level 1 (Α1) – Level 2 (Α2)
Τα δύο αυτά επίπεδα απευθύνονται σε αρχάριους που έχουν ολοκληρώσει 60-120 ώρες διδασκαλίας (2 ακαδημαϊκά έτη). Οι σπουδαστές στο τέλος θα γνωρίζουν 150-300 χαρακτήρες. Θα μπορούν να επικοινωνούν και να συνεννοούνται για θέματα της καθημερινότητας με τη βοήθεια των καθηγητών τους και να αναπτύσσουν συζητήσεις.

HSK Level 3 (Β1) – Level 4 (Β2)
Τα επίπεδα αυτά απευθύνονται σε όσους έχουν τελειώσει το 1ο και 2ο επίπεδο και έχουν ολοκληρώσει 100-120 ώρες διδασκαλίας (1-2 ακαδημαϊκά έτη). Οι σπουδαστές, στο τέλος του έτους, θα γνωρίζουν 600-1200 χαρακτήρες. Θα  συμμετέχουν σε συζητήσεις πάνω σε θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα, δίνουν την άποψή τους και θα χρησιμοποιούν σύνθετες εκφράσεις.

Umano: Ένας ενήλικας έχει τη δυνατότητα να μάθει μία δεύτερη ξένη γλώσσα ή είναι δύσκολο; 

Φυσικά και μπορεί να μάθει μια ξένη γλώσσα!

Στην Ευρωγνώση ακολουθούμε μια προσέγγιση ‘Principle-based’, όπου προκειμένου να φτάσουμε στην Ακαδημαϊκή Υπεροχή, καθώς και στο στόχο μας.

Δίνουμε έμφαση στα ακόλουθα:

Οι ενήλικες σπουδαστές εμπλέκονται στον σχεδιασμό και την αξιολόγηση της εκμάθησής τους. Οι εμπειρίες τους αποτελούν τη βάση για τις δραστηριότητες που αναπτύσσουν μέσα στην τάξη. Επίσης, λαμβάνουμε υπόψιν ότι τους ενδιαφέρουν κυρίως τα θέματα που σχετίζονται με την προσωπική και επαγγελματική τους ζωή.

Στην Ευρωγνώση η μάθηση είναι διαθεματική με εργαλείο τη διδασκόμενη γλώσσα και στόχο την επικοινωνία, την ευχέρεια λόγου και την επιτυχία!

Λίγα λόγια για τον όμιλο Ευρωγνώση 

O Ευρωπαϊκός Εκπαιδευτικός Όμιλος Ευρωγνώση-Eurolab είναι σήμερα ο μεγαλύτερος Εκπαιδευτικός Οργανισμός Ευρωπαϊκών Γλωσσών και Πληροφορικής στην Νοτιοανατολική Ευρώπη. Επί σειρά ετών η Ευρωγνώση αποτελεί την πρώτη επιλογή εκπαιδευτικού οργανισμού ξένων γλωσσών και πληροφορικής για όλους τους Έλληνες.

Εδώ και τριάντα χρόνια τα κέντρα παρέχουν σπουδές Ευρωπαϊκών Γλωσσών υψηλής ποιότητας για όλες τις ηλικίες των σπουδαστών. Η Ευρωγνώση θεωρείται πρώτη δύναμη στις Ξένες Γλώσσες και την Πληροφορική. Είναι ο μεγαλύτερος φορέας ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, την Κύπρο και τη Ρουμανία, με πάνω από διακόσια κέντρα Ξένων Γλωσσών και Πληροφορικής.    

Ο όμιλος Ευρωγνώση  χρησιμοποιεί αποτελεσματικά την τεχνολογία μέσα στην τάξη και με την Μέθοδο LEARN® επιτυγχάνοντας θεαματικά μαθησιακά αποτελέσματα. Εξέλιξη της μεθόδου αποτελεί το Global Education,το επόμενο στάδιο της επικοινωνιακής προσέγγισης που δίνει την ευκαιρία στους μαθητές να πειραματιστούν και να «δοκιμάσουν» αυτά που ξέρουν προωθώντας την ενεργή συμμετοχή τους στο μάθημα .

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.eurognosi.com/

Comments are closed.