Το πολυαναμενόμενο παιχνίδι Assassins Creed Odyssey κυκλοφόρησε και εντυπωσίασε τους περισσότερους gamers. Με τη σειρά μας, παίξαμε κι εμείς και αξιολογήσαμε το Assassin’s Creed Odyssey.

Από τον Μάνο Μπουσούνη

Η άποψη του gamer του Umano

Ως λάτρης του παιχνιδιού Assassin’s Creed, οι απαιτήσεις που είχα από το Assassins Creed Odyssey ήταν λίγο μεγαλύτερες – λόγω του ότι ασχολήθηκε με την αρχαία Ελλάδα. Όντας Έλληνες, γνωρίζουμε – λίγο-πολύ – κάποια ιστορικά γεγονότα, οπότε η  Ubisoft, η «μαμά» εταιρεία του παιχνιδιού, έπρεπε να αποδειχτεί “ψαγμένη” αποφεύγοντας τρανταχτά λάθη.

Κατά τη γνώμη μου, το Assassins Creed Odyssey είναι το κορυφαίο game της σειράς Assassins Creed και ένα εκ των κορυφαίων της χρονιάς.

Για μία ακόμα φορά αυτός ο κολοσσός, η Ubisoft,  όχι απλά δεν έκανε λάθος, σε κάποιους από εμάς έκανε και μαθήματα ελληνικής ιστορίας. Όλα ήταν προσεγμένα μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας. Απίστευτα γραφικά, τρομερές μάχες και εξαιρετικά καλό game play.

Tο Assassins Creed Odyssey μας ταξιδεύει στην Αρχαία Ελλάδα. Ο Λεωνίδας, ο Ηρόδοτος, η Μέδουσα, ο Μινώταυρος κ.ά, “ζωντανεύουν” μπροστά στα μάτια μας με τρόπο μαγικό.

Παίξαμε και αξιολογήσαμε το Assassin’s Creed Odyssey

Παίξαμε και αξιολογήσαμε το Assassin’s Creed Odyssey

Η ιστορία του Assassins Creed Odyssey:

Μας δίνεται η δυνατότητα να διαλέξουμε ιστορία με βάση το χαρακτήρα μας. Υπάρχουν δύο βασικοί χαρακτήρες που μπορούμε να επιλέξουμε, ο Αλέξιος και η Κασσάνδρα. Εγώ επέλεξα τον Αλέξιο.

Ο Αλέξιος ανατράφηκε για να γίνει ένας δυνατός στρατιώτης της Σπάρτης. Ο πατέρας του, Νικόλαος, ήταν στρατηγός της Σπάρτης. Η μητέρα του ήταν η Μυρρίνη, κόρη του βασιλιά της Σπάρτης Λεωνίδα. Ο Αλέξιος είχε και μία μικρή αδελφή, την Κασσάνδρα.

Ο πατέρας του Αλέξιου, Νικόλαος, μετά από μία προφητεία του Μαντείου των Δελφών, καλείται να θυσιάσει την μικρή του κόρη στον Ταΰγετο – για την ευημερία της Σπάρτης. Η σύζυγός του και ο Αλέξιος τον ικέτεψαν να μην προχωρήσει σε αυτήν την πράξη.

Ο Νικόλαος οδήγησε την κόρη του στο βουνό για τη θυσία. Ο ιερέας του μαντείου πέταξε τη μικρή Κασσάνδρα – δίχως έλεος – από το βουνό. Παρ’ όλο το νεαρό της ηλικίας του ο Αλέξιος – που ήταν μπροστά –  πέταξε με τη σειρά του τον ιερέα στο γκρεμό. Οι νόμοι της Σπάρτης ήταν αυστηροί… ο μικρός έπρεπε να πεθάνει. Οι υπόλοιποι ιερείς του μαντείου διέταξαν τον πατέρα του να πετάξει και τον νεαρό Αλέξιο στον γκρεμό. Εκείνος, τηρώντας τις σκληρές αρχές του, εκπληρώνει την επιθυμία των ιερέων και ρίχνει τον μικρό. Τα δύο αδέλφια θεωρήθηκαν νεκρά.

Ο Αλέξιος, με έναν ανεξήγητο τρόπο, επιβίωσε από την πτώση και ξεβράστηκε στις ακτές της Κεφαλλονιάς.

Εκεί, τον βρήκε και τον πήρε μαζί του ένας άνδρας που ονομαζόταν Μάρκος. Ο Αλέξιος μεγάλωσε κανονικά, γνωρίζοντας και μια νεαρή φίλη, την Φοίβη. Κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου επέλεξε να γίνει μισθοφόρος, γνωστός με το όνομα “Misthios”.

Ο Elpenor, θέλει να τον προσλάβει για να σκοτώσει ένα Σπαρτιάτη με το ψευδώνυμο “Λύκος”. Εκείνος δέχεται την δουλειά. Όταν τον ρώτησαν αν γνώριζε που θα βρει αυτόν τον Σπαρτιάτη, ο Αλέξιος απάντησε «Ναι, είναι ο Νικόλαος, ο πατέρας μου».

Tip!

Προσπαθήστε να μη παίξετε μόνο την βασική ιστορία. Κάντε όσο πιο πολλά side quest μπορείτε.

Παίξαμε και αξιολογήσαμε το Assassin’s Creed Odyssey

Τα θετικά και τα αρνητικά του Assassin’s Creed Odyssey

Θετικά:

  1. Το παιχνίδι διαθέτει απίστευτα γραφικά! Αν η μητέρα σας κοιτάξει στην τηλεόραση την ώρα που παίζετε, θα νομίζει ότι βλέπετε ντοκιμαντέρ για την αρχαία Ελλάδα!
  2. Μέσα από το παιχνίδι θα γνωρίσετε πρόσωπα που υπήρξαν στην αρχαία Ελλάδα όπως ο Ηρόδοτος, ο Σωκράτης, ο Λεωνίδας κ.ά. Όλα τα πρόσωπα του παιχνιδιού έχουν απεικονιστεί με τρομερή λεπτομέρεια.
  3. Το game play στο συγκεκριμένο Assassin’s Creed είναι σε άλλο επίπεδο. Εύκολο στο χειρισμό και με πολλές δυνατότητες για τον παίκτη. Ο παίκτης μπορεί να αναπτύξει τον ήρωά του σύμφωνα με τα προσωπικά του «θέλω». Μπορεί κάποιος να επιλέξει να είναι πιο δυνατός στις μάχες σώμα με σώμα ή στο τόξο κ.λ.π. Έχει πολλές επιλογές και πολλά build για να προσαρμόσετε το παιχνίδι στα μέτρα σας.
  4. Οι φοβερές μάχες που γίνονται ανάμεσα σε Σπαρτιάτες και Αθηναίους. Ο παίκτης έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει, με όποια από τις δύο πλευρές επιθυμεί.
  5. Θα ζήσετε ρεαλιστικές ναυμαχίες με το πλοίο σας.
  6. Για πρώτη φορά στο Assassin’s Creed Odyssey, ο παίκτης έχει δικαίωμα επιλογής όσον αφορά τις απαντήσεις του κατά την διάρκεια του παιχνιδιού. Οι απαντήσεις / αποφάσεις μπορεί να αλλάξουν όλη την ιστορία.

Παίξαμε και αξιολογήσαμε το Assassin’s Creed Odyssey

Αρνητικά:

  1. Η διάρκεια του παιχνιδιού απογοητεύει. Ένα τόσο ωραίο game θα ήταν καλό να κρατήσει περισσότερο από τρεις – περίπου – εβδομάδες.
  2. Δεν υπάρχει τρόπος να πας με το καράβι σου γρήγορα σε διάφορους προορισμούς στο χάρτη. Πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να χρειαστούν ακόμα και δέκα λεπτά για να πάτε από ένα σημείο σε ένα άλλο, κάτι που για μένα ήταν αφόρητα βαρετό.
  3. Σε κάποια σημεία το παιχνίδι κόλλαγε με αποτέλεσμα να πρέπει να κάνω reset στην κονσόλα μου. Δεν ξέρω αν συνέβη και σε άλλους, σε έμενα πάντως έγινε έξι-επτά φορές και, επομένως, πρέπει να το αναφέρω.
  4. Κάτι τελευταίο – και τελείως προσωπικό – είναι ότι δε μου άρεσε ιδιαίτερα η μουσική.

Ανυπομονούμε και αναμένουμε το επόμενο Assassin’s Creed. Μέχρι τότε… stay strong brothers and keep playing!

Σχετικά άρθρα:

https://umano.gr/assasin-creed-origins-vs-assasin-creed-rogue-remastered/ 
https://umano.gr/ta-pente-kalytera-paixnidia-sto-kinito/ 
https://umano.gr/gnostes-tainies-pou-ekselissontai-se-sxoleia/ 
https://umano.gr/oi-pio-synarpastikoi-super-iroes-tis-marvel/
https://umano.gr/afieroma-sto-pnevmatiko-paixnidi-bridge/
https://umano.gr/afierwma-sti-sxolikh-via-bullying/

Comments are closed.