Η αμερικανική εκδοτική εταιρεία Marvel είναι ίσως η πιο γνωστή παγκοσμίως. Οι πιο συναρπαστικοί σούπερ ήρωες της Marvel είναι γνωστοί σε όλους μας και έχουν φανατικούς θαυμαστές σε όλο τον κόσμο.

Ηθοποιοί που υποδύθηκαν τον Μπάτμαν

Assasin’s Creed Origins VS Assasin’s Creed Rogue Remastered

Οι ηθοποιοί που υποδύθηκαν τον Τζέιμς Μποντ

Οι χαρακτήρες που έχουν δημιουργηθεί για τη Marvel όλα αυτά τα χρόνια είναι αμέτρητοι. Κάποιοι είχαν το κάτι παραπάνω και ξεχώρισαν. Αποδείχτηκαν θησαυρός για τους δημιουργούς τους αφού έγιναν τόσο λαοφιλείς που πέρασαν από τα κόμικς στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο, σπάζοντας τα ταμεία. Δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολο να διαλέξουμε και να σας παρουσιάσουμε τους καλύτερους.

Οι πιο συναρπαστικοί σούπερ ήρωες της Marvel

Spiderman          

Οι πιο συναρπαστικοί σούπερ ήρωες της MarvelΟ άνθρωπος-αράχνη εμφανίστηκε για πρώτη φορά τον Αύγουστο του 1962. Η πρώτη ιστορία στην οποία πήρε μέρος ήταν σε ένα τεύχος του περιοδικού Amazing Fantasy. Το 1963 απέκτησε επισήμως το δικό του περιοδικό με τον τίτλο The Amazing SpiderMan. Οι δημιουργοί του Spiderman ήταν ο Σταν Λι και ο Στιβ Ντίτκο. Ο χαρακτήρας είναι ο Πήτερ Πάρκερ ο οποίος έμεινε ορφανός όταν οι γονείς του σκοτώθηκαν σε αεροπορικό δυστύχημα. Ο ήρωας εμφανίζεται πως δαγκώνεται από μια ραδιενεργή αράχνη και κάπως έτσι αποκτά όλες τις ικανότητές της. Στην αρχή ο Πήτερ χρησιμοποιεί τις ειδικές του ικανότητες για πλάκα. Στην πορεία μαθαίνει να τις χρησιμοποιεί υπεύθυνα. Κύριοι εχθροί του Spiderman είναι ο Doctor Octopus, ο Venom και ο Green Goblin. Ο Spiderman σημείωσε τεράστια επιτυχία και έχει πρωταγωνιστήσει – πέρα από τα κόμικς – σε ταινίες, τηλεοπτικές σειρές και ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Iron Man

Οι πιο συναρπαστικοί σούπερ ήρωες της MarvelΟ υπερήρωας Iron Man δημιουργήθηκε για τη Marvel από τον Σταν Λι και τον Λάρι Λίμπερ. Σχεδιάστηκε από τους Ντον Χεκ και Τζακ Κίρμπι. Η πρώτη του εμφάνιση έγινε το 1963 στο κόμικ Tales of Suspense. Το όνομα του χαρακτήρα πίσω από τη στολή είναι Τόνι Σταρκ. Πρόκειται για έναν πλούσιο Αμερικανό επιχειρηματία και – παράλληλα – μία ιδιοφυΐα στις επιστήμες. Κατά τη διάρκεια απαγωγής του, ο Σταρκ δημιουργεί τη στολή του Iron Man – αντί για το όπλο μαζικής καταστροφής που του ζητούσαν – για να καταφέρει να ξεφύγει. Αργότερα την εξελίσσει και γίνεται ο ήρωας που όλοι γνωρίζουμε σήμερα. Ο Iron Man είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη των Avengers. Έχει εμφανιστεί μέχρι τώρα σε εκατοντάδες κόμικς. Επιπλέον, έχουν γυριστεί γι’ αυτόν ταινίες που έσπασαν τα ταμεία καθώς και τηλεοπτικές σειρές.

Ελάτε και εσείς στην παρέα μας στο Facebook, κάνοντας like στη σελίδα μας.

Hulk

Οι πιο συναρπαστικοί σούπερ ήρωες της MarvelΟι δημιουργοί του Hulk είναι και πάλι οι γνωστοί μας Σταν Λι και Τζακ Κίρμπι. Ο Hulk έκανε το ντεμπούτο του κατευθείαν με δικό του περιοδικό – The Incredible Hulk – το 1962. Ο χαρακτήρας του είναι ο Δρ. Ρόμπερτ Μπρους Μπάνερ, ένας υπερβολικά συναισθηματικός και κοινωνικά αποκλεισμένος φυσικός. Κατά τη διάρκεια ενός αποτυχημένου πειράματος εκτίθεται ακούσια σε ακτίνες γάμα. Αυτό τον μεταμορφώνει στον πράσινο και εξωπραγματικά δυνατό Hulk. Από τότε μεταμορφώνεται κάθε φορά που στρεσάρεται υπερβολικά, με τη θέλησή του ή χωρίς. Ο χαρακτήρας του Hulk έχει χρησιμοποιηθεί σε ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, ακόμα και θεματικά πάρκα. Λόγω της μεγάλης του απήχησης στον κόσμο είναι ένας από τους ήρωες με τα περισσότερα εμπορικά προϊόντα όπως μπλούζες, καπέλα κ.ά.

Thor

thor-photo by xploitme-flickr-httpscreativecommons.orglicensesby-sa2.0

Ο Thor δημιουργήθηκε από τη Marvel βασισμένος στον ομώνυμο θεό των Νορβηγών. Και αυτός σχεδιάστηκε και ολοκληρώθηκε από τους Σταν Λι, Λάρι Λίμπερ και Τζακ Κίρμπι. Ο Thor είναι ο θεός του κεραυνού. Διαθέτει ένα μαγεμένο σφυρί το οποίο του επιτρέπει να πετάει και να χειρίζεται τον καιρό – μέσα στις υπόλοιπες υπεράνθρωπες ιδιότητές του. Πρωτοεμφανίστηκε ως κόμικ το 1962 στο περιοδικό Journey Into Mystery. Έχει εμφανιστεί κι αυτός σε ταινίες, σειρές, ηλεκτρονικά παιχνίδια και πολλών ειδών προϊόντα. Είναι – μαζί με τον Iron Man – ένα από τα ιδρυτικά μέλη της ομάδας υπερηρώων Avengers.

Γνωστές ταινίες που εξελίσσονται σε σχολεία

Στρουμφάκια, τα αγαπημένα μας μικρά γαλάζια πλάσματα

Χάρι Πότερ, η γέννηση ενός μικρού μάγου

Wolverine

wolverine-drawing by martha-flick-httpscreativecommons.orglicensesby2.0

Ο Wolverine είναι ένας χαρακτήρας της ομάδας υπερηρώων XMen, η οποία εμφανίζεται σε σειρά κόμικς της Marvel. Το κανονικό όνομα του χαρακτήρα είναι Τζέιμς Χόουλετ. Είναι μεταλλαγμένος και διαθέτει αισθήσεις παρόμοιες με των ζώων. Ανεπτυγμένες φυσικές δυνατότητες, ικανότητα επούλωσης τραυμάτων καθώς και τρία θανάσιμα αναιρέσιμα νύχια στο κάθε χέρι. Ο παράγοντας επούλωσης που διαθέτει καθυστερεί πολύ και τη διαδικασία γήρανσής του. Δημιουργήθηκε από τους Ρόι Τόμας, Λεν Γουέιν και Τζον Ρομίτα. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε τεύχος του The Incredible Hulk. Εξελίχθηκε και αυξήθηκε η εμφάνισή του στα κόμικς το 1974. Ανήκει – πέρα από τους X-Men – και στην ομάδα των Avengers. Ο Wolverine είναι ένας αντι-ήρωας ο οποίος έγινε εξαιρετικά δημοφιλής και απέκτησε τη δική του σειρά κόμικ το 1988. Έχουν γυριστεί γι’ αυτόν ταινίες, σειρές και έχουν δημιουργηθεί ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Comments are closed.