Οκτώ προτάσεις – ιδέες για νέα ριάλιτι, βγαλμένες μέσα από την ελληνική πραγματικότητα, για ακόμα περισσότερη «ποιοτική» τηλεόραση.

Από τον Δημήτρη Κοντό

Τελικά, πότε δεν κολλάμε κορωνοϊό;

Ένα κείμενο του 1956 που συγκλονίζει

Ο μυστηριώδης ηθοποιός Τόμι Γουάιζο

Δε θα σταματήσει ποτέ να με εκπλήσσει η τηλεόραση, προς το χειρότερο βέβαια. Η μάχη των ριάλιτι! Η καλύτερη φωνή, η καλύτερη νύφη, ο καλύτερος έγκλειστος, ο καλύτερος χορευτής, το καλύτερο μοντέλο, ο καλύτερος σεφ… γενικά, ο καλύτερος! Φαίνεται πως έχουμε περίσσευμα ταλέντου στην Ελλάδα.

Θα τολμήσω και εγώ ο πτωχός τω πνεύματι να προτείνω κάποιες ιδέες για νέα ριάλιτι. Να μη στηρίζονται τα τηλεοπτικά κανάλια μόνο σε ξένες παραγωγές, να δημιουργήσουν και τα καθαρόαιμα ελληνικά ριάλιτι, ντόπιο πράγμα.

Οκτώ προτάσεις – ιδέες για νέα ριάλιτι

Ελάτε και εσείς στην παρέα μας στο Facebook, κάνοντας like στη σελίδα μας.

Greece’s Next Top Μούμια

Το αντίστοιχο ριάλιτι για το Greece’s next top model. Σε αυτό θα μαζευτούν όσοι και όσες έχουν γίνει της παραμορφώσεως από τις πλαστικές, τα λίφτινγκ και τα μπότοξ. Φυσικά, θα επιμένουν πως είναι νέοι/ες και ωραίοι/ες. Θα επιμένουν πως δεν έχουν πειραχτεί και πως έχουν καλό DNA και φυσική ομορφιά. Νικητής/ρια η καλύτερη μούμια!

Ο Μπάτσολορ

Αυτό το κόνσεπτ είναι πολύ απλό. Ένας αστυνομικός (ένας κλασικός μπατσαράς τύπου ΜΑΤατζής) και 20 υποψήφιοι για σύλληψη και ξυλοδαρμό. Ο Μπάτσολορ θα πρέπει μέσα από «συζητήσεις» και κρυφά «ραντεβού» να επιλέξει ποιον θέλει να δείρει περισσότερο. Ανάμεσα στους υποψηφίους θα είναι πολλοί όπως οι κομμουνισταί, οι αναρχικοί, οι μαύροι, οι Πακιστανοί, οι γκέι, 16χρονα αγόρια που πάνε στα Εξάρχεια, όσοι κατεβαίνουν σε πορείες κ.ά. Γκεστ σταρ: Η μαμά/πεθερά του Μπάτσολορ, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Noise

Το αντίστοιχο ριάλιτι του Voice. Το κόνσεπτ πολύ ξεκάθαρο. Υποψήφιοι θα είναι όλοι οι τραγουδιστές/τριες που κράζουν αντί να τραγουδούν, ενώ ταυτόχρονα προσπαθούν να μας πείσουν πως έχουν φωνάρες και είναι μεγάλοι καλλιτέχνες. Το μόνο πρόβλημα με το συγκεκριμένο ριάλιτι είναι πως ο σεβάσμιος κριτής Σάκης Ρουβάς θα πρέπει να συμμετάσχει ως υποψήφιος.

Your τσέπη rocks

Η ιδέα βασίζεται στο Your style rocks με τη διαφορά πως οι υποψήφιοι θα πρέπει να μας δείξουν τον τρόπο και να μας πείσουν σχετικά με το πώς επιβιώνει κάποιος στην Ελλάδα του σήμερα, με αυτούς τους μισθούς και την υπερτιμολόγηση των πάντων.

Για παράδειγμα, η Τούλα παίρνει μισθό 600 ευρώ. Θα βγει στο πλατό και θα μας πει πώς τα ξόδεψε μέσα σε ένα μήνα. «Πλήρωσα το ενοίκιο, την ΔEH, τα τηλέφωνα, το σούπερ μάρκετ του μήνα και μου περίσσεψαν 5ευρώ». Νικήτρια, λοιπόν, η Τούλα, που κατάφερε να έχει περίσσευμα πέντε ολόκληρα ευρώ.

Μάστερ υποτιθέμενα κορυφαίος σεφ

Ένα πολύ ενδιαφέρον ριάλιτι καθώς ξαφνικά η Ελλαδίτσα γέμισε με κορυφαίους σεφ που έχουν ένα μαγαζάκι κάπου στην Αθήνα και ανταλλάσσουν φιλοφρονήσεις μεταξύ τους.

Συνταξάιορ

Ένα παιχνίδι επιβίωσης – αυστηρά για συνταξιούχους. Οι συνταξιούχοι θα προσπαθούν να επιβιώσουν όχι μόνο με τις πενιχρές συντάξεις τους αλλά και με όλα τα «νέα κόλπα» που επιβάλλεται να γνωρίζουν όπως sms μετακίνησης, e-banking, κάρτες πληρωμών και πολλά άλλα.

Ο λοιμωξιολόγος μου είναι καλύτερος από τον δικό σου

Το συγκεκριμένο ριάλιτι δε χρειάζεται συστάσεις. Ένα σπίτι, 20 πολιτικοί και 20 λοιμωξιολόγοι όπου οι πρώτοι θα εκπαιδεύουν τους δεύτερους για το τι ακριβώς θα πρέπει να λένε και να εφαρμόζουν. Νικητής ο λοιμωξιολόγος που θα εκπαιδευτεί καλύτερα από τον πολιτικό του.

Big Brother New Edition

Ένα κόνσεπτ που θα αφήσει εποχή για τα ελληνικά δεδομένα. Ένα σπίτι, μία σάουνα, μία πισίνα! 120 ημέρες! Πέντε συγκάτοικοι! Ναι, καλά διαβάσατε, πέντε συγκάτοικοι: η τρελονικήτρια του Big Brother της νέας εποχής, ο Ανδρέας Μικρούτσικος, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Νίκος Ευαγγελάτος και ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης. Και οι πέντε τα ξέρουν όλα, αγωνίζονται για το δίκαιο και είναι αληθινοί! Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!!!! (εσείς στη σύνταξη παρακαλώ μη μου κόψετε τα χαχαχαχα)

Comments are closed.