Τελικά, πότε δεν κολλάμε κορωνοϊό; Συνωστισμός εδώ, συνωστισμός εκεί, συνωστισμός και παραπέρα… όμως σε ποιες περιπτώσεις ο κορωνοϊός φαίνεται να μας αποφεύγει;

Από τον Δημήτρη Κοντό

Η Ελληνίδα μάνα την εποχή του κορωνοϊού

Κορωνοϊός: Τι με δίδαξε ο ιός μέχρι σήμερα

Ταινίες σχετικές με ιούς και πανδημίες

Σύμφωνα με τα μέτρα που έχουν παρθεί μέχρι σήμερα, καταλήγω στο συμπέρασμα πως ο κορωνοϊός είναι μάλλον λίγο επιλεκτικός. Κάποιες νυχτερινές ώρες εμφανίζεται πολύ επιθετικός ενώ τις πρωινές που πηγαίνουμε στην εργασία μας – όσοι έχουμε απομείνει – είναι πιο φιλικός.  

Αποφάσισα λοιπόν να κάνω μία καταγραφή όλων των μέτρων που έχουν εφαρμοστεί ως τώρα, για να καταλήξω στο συμπέρασμα πως ο κορωνοϊός δεν κολλάει όταν…

Ελάτε και εσείς στην παρέα μας στο Facebook, κάνοντας like στη σελίδα μας

Τελικά, πότε δεν κολλάμε κορωνοϊό;

1. Όταν πηγαίνουμε στις εκκλησίες. Η πίστη μας στο Θεό είναι πιο δυνατή από κάθε ιό.

2. Ο κορωνοϊός φαίνεται πως νυχτοπερπατεί. Επομένως, γίνεται πιο επιθετικός μετά τις 21.00 και τιμωρεί τους ξενύχτηδες. Δεν έχετε ακούσει που λέμε «Όποιος τη νύχτα περπατεί, λάσπες και κορωνοϊό πατεί»;

3. Όταν στοιβαζόμαστε στα λεωφορεία και στο μετρό κατά τις πρωινές ώρες για να πάμε στην εργασία μας.

4. Φυσικά, όταν υποδεχόμαστε τουρίστες και celebrities τύπου Τομ Χανκς και ας ήταν – σύμφωνα με δική τους ανακοίνωση – φορείς του ιού.

5. Όταν είναι κλειστά τα θέατρα, οι κινηματογράφοι και δεν πραγματοποιούνται συναυλίες… Γενικότερα, θα έλεγα πως η ψυχαγωγία είναι ένας πολύ επικίνδυνος φορέας του ιού με υψηλές πιθανότητες μετάδοσής του.

6. Όταν, απ’ την άλλη, εγκαινιάζουμε πλατείες – πχ. εντελώς τυχαία, την πλατεία Ομονοίας – και στοιβαζόμαστε ο ένας πάνω στον άλλο χωρίς μάσκες, εννοείται πως δεν κολλάει γιατί πρόκειται για ένα σπουδαίο γεγονός.

7. …όπως και στους γάμους των πλουσίων και των celebrities. Ο κορωνοϊός είναι ταξικός! Δεν πλησιάζει κυριλέ γάμους και πανηγυρισμούς.

8. Όταν συνωστιζόμαστε σε λαϊκές και σούπερ μάρκετ. Εκεί ακόμα και ο ιός δεν αντέχει να βλέπει κάποιους «λιγδιάριδες» να τα σηκώνουν όλα μην τυχόν και μείνουν νηστικοί.

9. Ο κορωνοιός δεν κολλάει όταν είσαι όργανο της τάξης. Ρε ακόμα και 1000, 2000, 6000, 1.000.000 να είναι χωρίς μάσκα συνωστισμένοι, αγκαζέ, δε μπορούν να νικηθούν από τον κορωνοϊό γιατί απλούστατα, έχουν ΑΝΟΣΙΑ!

10. Όταν είσαι υπάκουος στην εξουσία και εκτελείς πιστά και χωρίς σκέψη όλα όσα σε διατάζουν, δε θα κολλήσεις ποτέ κορωνοιό. Μην ανησυχείς που δεν έχεις ΜΕΘ και εξοπλισμένα νοσοκομεία, όχι, αυτό είναι υποδεέστερο. Να ανησυχείς μόνο αν δεν υπακούς σε όποιο μέτρο και όποιο νόμο, πάντα χωρίς σκέψη.

Comments are closed.