Οι πιο αστείες και παιχνιδιάρικες ράτσες σκύλων, που μας κάνουν να χαμογελάμε με ένα μόνο βλέμμα.

Από την Μαριλένα Βλάχου

Πώς να εμπιστευτείτε ένα χώρο φιλοξενίας για ζωάκια

Τα δέκα πιο δημοφιλή συλλεκτικά αντικείμενα

Είδη ζώων υπό την απειλή της εξαφάνισης

Ο σκύλος που θα επέλεγε ο καθένας για αχώριστο φίλο, μοναδική συντροφιά και ανιδιοτελή αγάπη είναι καθαρά προσωπική του υπόθεση. Άλλωστε, είναι όλοι αξιολάτρευτοι, αναζητούν τη συντροφιά μας και χρειάζονται την προστασία μας. Η κάθε ράτσα έχει τα δικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, εξωτερικά και εσωτερικά. Οι παρακάτω ράτσες σκύλων, άλλες γνωστές και άλλες σπάνιες, θεωρούνται αστείες και πολύ παιχνιδιάρικες.

Οι πιο αστείες και παιχνιδιάρικες ράτσες σκύλων

Ελάτε και εσείς στην παρέα μας στο Facebook, κάνοντας like στη σελίδα μας.
Μπόρντερ Κόλλεϊ

Οι πιο αστείες και παιχνιδιάρικες ράτσες σκύλων

Πρόκειται για μεσαίου μεγέθους σκυλάκια, ιδιαίτερα ευφυή και ενεργητικά. Είναι τόσο δραστήρια που πρέπει να ασχολούνται συνέχεια με κάτι, αλλιώς τα αποτελέσματα είναι τραγελαφικά! Η παιχνιδιάρικη φύση τους τα οδηγεί σε παντός είδους αταξίες, αργούν πολύ να ωριμάσουν και απεχθάνονται την απομόνωση. Στην Σκοτία και την Αγγλία χρησιμοποιούνται πολύ ως τσοπανόσκυλα λόγω της εξυπνάδας τους.

Μπόξερ

Μπόξερ

Τα Μπόξερ παραμένουν ζωηρά και παιχνιδιάρικα καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους και όχι μόνο ως κουτάβια. Είναι γενναία, εξαιρετικά εργατικά και πολύ δημοφιλή παγκοσμίως. Πρόκειται για σκυλιά πιστά, υπομονετικά και ειλικρινή. Δεν είναι επιθετικά από τη φύση τους, χρειάζονται όμως τη σωστή κοινωνικοποίηση για να μην αντιμετωπίζουν καχύποπτα άλλα σκυλιά ή ανθρώπους εκτός της οικογένειας.

Κινεζικός Λοφιοφόρος 

Οι πιο αστείες και παιχνιδιάρικες ράτσες σκύλων

Είναι ένα μικρόσωμο σκυλί, χωρίς τρίχες στο μεγαλύτερο μέρος του σώματός του, μα με ένα χαρακτηριστικό πλούσιο λοφίο στο κεφάλι. Η όψη του είναι κωμική και ο ίδιος είναι ένα σκυλάκι χαρούμενο, αρκετά παιχνιδιάρικο αλλά και με στιγμές ηρεμίας. Θεωρείται ιδανικό για διαμερίσματα.

Αγγλικό Κόκερ Σπάνιελ

Κόκερ Σπάνιελ

Πρόκειται για ένα μεσαίου μεγέθους αξιαγάπητο σκυλί, με έντονο ταμπεραμέντο και πολύ καλοσυνάτο χαρακτήρα. Είναι γρήγορο και με έντονη όσφρηση, γι’ αυτό και χρησιμοποιείται ευρέως στο κυνήγι. Τα πηγαίνει πολύ καλά με τους ανθρώπους, έχει μεγάλες αντοχές αλλά και πολύ πείσμα. Όταν αρνείται να υπακούσει δημιουργεί ξεκαρδιστικές καταστάσεις.

Μπουλντόγκ

Οι πιο αστείες και παιχνιδιάρικες ράτσες σκύλων

Μία τροφαντή οπτασία! Το γεγονός ότι είναι εξαιρετικός φύλακας δυστυχώς οδηγεί πολλούς ανθρώπους στο να αποκτούν τον συγκεκριμένο σκύλο για να τον κάνουν άγριο και απειλητικό. Από τη φύση του, όμως, είναι ένα τρυφερό πλάσμα με τάση στην παχυσαρκία, αγαπάει πολύ την οικογένειά του και τα παιδιά, είναι θαρραλέο και ειρηνικό. Τα πάει καλά με άλλα κατοικίδια, του αρέσουν τα παιχνίδια και είναι ιδιαίτερα δυνατό.

Γκόλντεν Ριτρίβερ

Οι πιο αστείες και παιχνιδιάρικες ράτσες σκύλων

Από τις πιο γνωστές και δημοφιλείς ράτσες παγκοσμίως. Μεγαλόσωμο σκυλί, με φιλική διάθεση και μπόλικη ενέργεια. Είναι από τη φύση του πολύ κοινωνικός σκύλος και του αρέσει να συμμετέχει σε όλες τις δραστηριότητες της οικογένειας. Είναι ζωηρός και παιχνιδιάρης γι’ αυτό και έχει αδυναμία στα παιδιά αλλά και σε άλλα κατοικίδια, όπως οι γάτες.

Ντογκ ντε Μπορντώ

Ντογκ ντε Μπορντώ

Μεγαλόσωμος, πολύ δυνατός σκύλος που αναπτύσσει ισχυρούς δεσμούς με την οικογένειά του. Δεν του αρέσει να μένει μόνος του, παρ’ όλα αυτά έχει μπόλικη αυτοπεποίθηση. Είναι προστατευτικός και απολαμβάνει τις αταξίες και τα παιχνίδια με τους δικούς του ανθρώπους, δεν τα πάει όμως ιδιαίτερα καλά με αγνώστους.

Ντάτσχαουντ (Λουκάνικο)

Οι πιο αστείες και παιχνιδιάρικες ράτσες σκύλων

Ζωηρά, πανέξυπνα και με έντονη προσωπικότητα, τα Ντάτσχαουντ είναι περισσότερο γνωστά ως «λουκάνικα» εξαιτίας του αστείου, μακρόσωμου παρουσιαστικού τους. Είναι εξαιρετικοί κυνηγοί, δεν τους ξεφεύγει τίποτα και δεν χάνουν ποτέ την ευκαιρία για σκανταλιές. Είναι πεισματάρικα και θα καβγαδίσουν έντονα μαζί σου πριν υπακούσουν σε οποιαδήποτε εντολή. Αν αγχωθούν πολύ, θα μασήσουν οτιδήποτε υπάρχει στο σπίτι για να τους φύγει το στρες!

Παγκ

Παγκ

Εδώ μιλάμε πραγματικά για ισχυρή προσωπικότητα. Τα Παγκ είναι παιχνιδιάρικα και χαρούμενα, παίζουν ευχάριστα με την οικογένειά τους αλλά βαριούνται γρήγορα, σε παρατάνε και «την ξαπλάρουν» στο λεπτό! Είναι σκυλάκια μικρού μεγέθους, τους αρέσει η αγκαλιά και τα αστεία αλλά απεχθάνονται την άσκηση.

Μπουλ Τεριέ

Μπουλ Τεριέ

Ο «εξωτικός» της παρέας λόγω της ιδιαίτερης εμφάνισής του. Είναι πολύ καλός φύλακας αλλά καθόλου επιθετικός. Αγαπάει την οικογένειά του όμως είναι αρκετά ανεξάρτητος και θέλει τον προσωπικό του χρόνο. Έχει τάση προς τις σκανταλιές γιατί λατρεύει τη διασκέδαση, είναι πεισματάρης και δύσκολος στην κοινωνικοποίηση.

Comments are closed.