Το καλοκαίρι έρχεται και κάποιο διήμερο θα κλέψετε για να κάνετε τη βουτιά σας. Αν δε μπορείτε να πάρετε παρέα το αγαπημένο σας τετράποδο και θέλετε να το αφήσετε σε κάποιο χώρο φιλοξενίας / ξενοδοχείο ζώων, θα πρέπει να μάθετε πώς να εμπιστευτείτε ένα χώρο φιλοξενίας για ζωάκια και να λάβετε σοβαρά υπόψη σας τα παρακάτω. 

Αποφασίσαμε να κάνουμε μία έρευνα για τους κανόνες & τους νόμους που ισχύουν για τα ξενοδοχεία ζώων. Καταλήξαμε στις παρακάτω συμβουλές που θα πρέπει να ακολουθήσετε για την ασφάλεια του ζώου σας.

Πως να εμπιστευτείτε ένα χώρο φιλοξενίας για ζωάκια

Πώς να εμπιστευτείτε ένα χώρο φιλοξενίας για ζωάκια

  • Συμβουλευτείτε τον κτηνίατρο σας και ζητήστε του να σας προτείνει κάποιο ξενοδοχείο ή χώρο φιλοξενίας κατοικίδιων.
  • Πριν εμπιστευθείτε το ζωάκι σας σε κάποια πανσιόν, επισκεφτείτε το χώρο από κοντά για να γνωριστείτε με τους υπεύθυνους.
  • Πέρα από την επικοινωνία σας με τον υπεύθυνο, ζητήστε να έρθετε σε επαφή και με τους φύλακες.
  • Συμβουλευτείτε το διαδίκτυο για σχόλια / παρατηρήσεις άλλων πελατών για το ξενοδοχείο της επιλογής σας.
  • Αν το ζωάκι σας έχει κάποια ασθένεια ή ακολουθεί κάποια συγκεκριμένη διατροφή , πρέπει να το επισημάνετε στους ιδιοκτήτες ξενοδοχείων.
  • Πριν αφήσετε το ζωάκι σας βεβαιωθείτε πως έχει κάνει όλα του τα εμβόλια και είναι ανανεωμένο το βιβλιάριό του.
  • Ρωτήστε οπωσδήποτε για τις συνθήκες υγιεινής & το πρόγραμμα διατροφής.
  • Να ζητάτε αριθμό άδειας λειτουργίας, κάτι το οποίο είναι υποχρεωμένοι να έχουν είτε πρόκειται για ξενοδοχείο ή πανσιόν, είτε για άλλο χώρο φιλοξενίας. Θα πρέπει να έχουν άδεια από τις νομαρχιακές κτηνιατρικές υπηρεσίες της περιφέρειας με βάση το νόμο Ν.604/77, το προεδρικό διάταγμα Π.Δ. 463/78. (Οι όροι – υγειονομικοί κλπ. – και οι προϋποθέσεις για την λειτουργία των ενδιαιτημάτων – ξενοδοχείων – ζώων κυρίως σκύλων & γατών, ορίζονται από τον Ν.604/1977 και το Π.Δ.463/1978, όπως τροποποιήθηκαν με το άρθρο 14 του Ν.3170/2003 και ισχύουν.)
  • Συμβουλευτείτε το site του Πανελληνίου Συλλόγου Ιδιοκτητών ΠΑ.Σ.ΙΔ.Ε.Ζ.  (http://pasidez.gr/). Μπορείτε να βρείτε ξενοδοχεία ζώων που έχουν άδειες λειτουργίας καθώς και χρήσιμες πληροφορίες.

Πως να εμπιστευτείτε ένα χώρο φιλοξενίας για ζωάκια γάτα

* Καταγγελίες που αφορούν ενδιαιτήματα ζώων, με έδρα την Περιφέρεια Αττικής, θα πρέπει να κατατίθενται στην Δ/νση Αγροτικής & Κτηνιατρικής Πολιτικής. Κατά προτίμηση εγγράφως και εάν είναι δυνατόν με οποιαδήποτε τεκμηριωμένα στοιχεία (π.χ. απόδειξη παροχής υπηρεσιών κλπ.). Τα τηλέφωνα επικοινωνίας του αρμοδίου Τμήματος Κτηνιατρικής Αντίληψης Φαρμάκων & Εφαρμογών είναι: 2132065751 & 2132065762. Καταγγελίες μπορούν να κατατίθενται και στην γραμματεία της υπηρεσίας, επικοινωνώντας στα τηλέφωνα: 2132065738, 739, 741, 742, καθώς και στο fax: 2132065020.

 

Σχετικά άρθρα:

https://umano.gr/ta-dikaiomata-kai-oi-ipoxreoseis-mas-os-touristes/ 
https://umano.gr/eidi-zoon-ypo-tin-apeili-tis-exafanisis/

Comments are closed.