Είναι κοινώς αποδεκτό πως οι μαγευτικοί κήποι της Ιαπωνίας είναι πραγματικά αριστουργήματα. Στην μακρινή μας Ιαπωνία, το στήσιμο κήπων είναι πραγματικά μία μορφή τέχνης και η δημιουργία τους εδώ και αιώνες αντιμετωπίζεται με απόλυτη σοβαρότητα και σεβασμό.

Όρος Φούτζι: Το ενεργό ηφαίστειο της Ιαπωνίας

Οι μεγαλειώδεις και επιβλητικοί καταρράκτες Ιγκουασού

Η εντυπωσιακή Γέφυρα του Διαβόλου στη Γερμανία

Η Ιαπωνία, γνωστή και ως Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου ήταν πάντα μία χώρα με ιδιαίτερη αισθητική και ξεχωριστή φιλοσοφία.  Αυτό ισχύει είτε μιλάμε για τη λογοτεχνία, την απαράμιλλης ομορφιάς αρχιτεκτονική της, τις βαθιά μελετημένες πολεμικές της τέχνες, το σχεδόν τελετουργικό της θέατρο. Επιπλέον για τη δεξιοτεχνία στην κατασκευή σπαθιών, τα εντυπωσιακά ξυλόγλυπτα κ.ά.

Δεν θα μπορούσε λοιπόν να συμβαίνει κάτι διαφορετικό ακόμα και με αυτό που οι περισσότεροι από εμάς θεωρούμε λιγότερο σημαντικό, την κατασκευή πάρκων και κήπων. Η κατασκευή τους αντιμετωπίζεται με σχεδόν θρησκευτική ευλάβεια.

Οι μαγευτικοί κήποι της Ιαπωνίας οφείλουν την ομορφιά τους στο γεγονός πως η δημιουργία τους είναι άριστα μελετημένη. Προσφέρει στους ιδιοκτήτες – αν μιλάμε για ιδιωτικούς κήπους – και στους κατοίκους ή επισκέπτες – αν πρόκειται για δημόσια πάρκα – την μέγιστη απόλαυση από τα θαύματα της φύσης. Παρακάτω θα θαυμάσετε ένα δείγμα μόνο των κήπων αυτών, με την ευχή να καταφέρετε να δείτε το μεγαλείο τους κάποια στιγμή και από κοντά.

Οι μαγευτικοί κήποι της Ιαπωνίας

Ελάτε και εσείς στην παρέα μας στο Facebook, κάνοντας like στη σελίδα μας.

Κήποι Kawachi Fuji στο Kitakyushu

Ένας μαγευτικός βοτανικός κήπος που θα σας μείνει αξέχαστος, κυρίως λόγω της ύπαρξης του φυτού Wisteria. Με το πέρασμα των χρόνων το φυτό αναρριχάται και έχει δημιουργήσει εκπληκτικά τούνελ μοναδικής ομορφιάς που αφήνουν άφωνο τον κάθε επισκέπτη. Τα περισσότερα από αυτά τα φυτά, σε ποικίλους χρωματισμούς, βρίσκονται εκεί για περισσότερα από εκατό χρόνια. Η υπέροχη μυρωδιά αλλά και τα μοναδικά τους χρώματα θα σας ξετρελάνουν. Η καλύτερη εποχή να επισκεφτείτε αυτόν τον κήπο είναι τέλη Απρίλη με αρχές Μάη, ώστε να δείτε τα Wisteria σε όλο τους το μεγαλείο.

Οι μαγευτικοί κήποι της Ιαπωνίας φυτό
Οι μαγευτικοί κήποι της Ιαπωνίας λίμνη
Οι μαγευτικοί κήποι της Ιαπωνίας πέργκολα
Οι μαγευτικοί κήποι της Ιαπωνίας γουιστέρια
Οι μαγευτικοί κήποι της Ιαπωνίας
Kenroku
en  στην Kanazawa

Ένας από τους καλύτερους κήπους της Ιαπωνίας. Είναι ανοιχτός όλο τον χρόνο με την ομορφιά του να διατηρείται αναλλοίωτη ανεξαρτήτου εποχής. Εδώ θα δείτε περίπου 9000 διαφορετικά είδη δέντρων και γύρω στα 180 είδη φυτών. Το καλό είναι ότι η έκταση είναι τέτοια ώστε όσοι τουρίστες και να βρίσκονται εκεί, απολαμβάνεις τον περίπατό σου άνετα. Επιπλέον, θαυμάζεις ένα περιβάλλον μοναδικής ομορφιάς και εξαιρετικής αισθητικής. Το όνομα του κήπου σημαίνει «κήπος που συγκεντρώνει έξι χαρακτηριστικά». Αναφέρεται στην άνεση, τη θέα, την ηρεμία, τον σχεδιασμό, τη δροσιά και το σεβασμό στη φύση.

Οι μαγευτικοί κήποι της Ιαπωνίας σπίτι
Οι μαγευτικοί κήποι της Ιαπωνίας ποτάμι
Οι μαγευτικοί κήποι της Ιαπωνίας νερό
Οι μαγευτικοί κήποι της Ιαπωνίας φύση
Koraku
en στην Okayama      

Άλλος ένας κήπος μαγευτικός και προσεγμένος στην παραμικρή του λεπτομέρεια, ο οποίος δημιουργήθηκε το 1.700 μ. Χ. Διαρρέεται από τον ποταμό Asahi, πινελιά που τον κάνει ακόμα πιο γοητευτικό. Το όνομά του σημαίνει «ο κήπος της μετά-επιθυμίας». Αναφέρεται στα λόγια του Κομφούκιου πως ο σωστός κυβερνήτης πρέπει, πάνω από τα δικά του συμφέροντα, να βάζει τις ανάγκες του λαού. Οπωροφόρα δέντρα και ανθοφόρα φυτά δημιουργούν ένα μοναδικό τοπίο.

Οι μαγευτικοί κήποι της Ιαπωνίας ποτάμι

Οι μαγευτικοί κήποι της Ιαπωνίας δέντρα

Οι μαγευτικοί κήποι της Ιαπωνίας αρχιτεκτονική

Οι μαγευτικοί κήποι της Ιαπωνίας χωριό

Comments are closed.