Η εντυπωσιακή Γέφυρα του Διαβόλου στη Γερμανία βρίσκεται στο Kromlau, στο γραφικό πάρκο Azalea and Rhododendron Park.

Επτά από τα μεγαλύτερα πάρκα στον κόσμο

Το Χέρι της Ερήμου στην Ατακάμα της Χιλής

Οι οκτώ πιο εντυπωσιακές σύγχρονες γέφυρες

Υπάρχουν δεκάδες γέφυρες σε ολόκληρη την Ευρώπη τις οποίες αποκαλούν γέφυρες του διαβόλου, γιατί κάθε μία από αυτές σχετίζεται με κάποιον τοπικό μύθο ή μια λαϊκή ιστορία. Οι κάτοικοι των συγκεκριμένων περιοχών κάποτε θεωρούσαν πως οι γέφυρες αυτές έχουν μυθικές ιδιότητες. Τις συνέδεαν με διάφορα «κακά» πνεύματα, γιατί δεν πίστευαν πως τέτοια έργα είναι μέσα στις ικανότητες του ανθρώπου.

Η εντυπωσιακή Γέφυρα του Διαβόλου στη Γερμανία

Η εντυπωσιακή Γέφυρα του Διαβόλου στη Γερμανία

Το Azalea and Rhododendron Park είναι ένα θαυμάσιο πάρκο στη Σαξονία της Γερμανίας. Απέχει περίπου δύο ώρες από το κέντρο του Βερολίνου και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Φημίζεται για τις αζαλέες και τα ροδόδεντρα, που ανθίζουν παντού στον συγκεκριμένο χώρο.

Ελάτε και εσείς στην παρέα μας στο Facebook, κάνοντας like στη σελίδα μας.

Η Rakotzbrücke – όπως είναι η τοπική της ονομασία – είναι μια πανέμορφη τοξωτή γέφυρα που αποτελεί μέρος του πάρκου και προσελκύει καθημερινά μεγάλο αριθμό τουριστών. Είναι έξυπνα χτισμένη πάνω από μία λίμνη η οποία βρίσκεται μέσα στο πάρκο. Έχει σχεδιαστεί ειδικά ώστε να δημιουργεί έναν τέλειο κύκλο όταν αντανακλάται στο νερό από κάτω.

Η Rakotzbrücke ονομάζεται από πολλούς και Γέφυρα του Διαβόλου λόγω της πεποίθησης ότι ο κύκλος τον οποίο σχηματίζει είναι μαγικός και εξωπραγματικός. Η ίδια η γέφυρα είναι διακοσμημένη με αιχμηρά βράχια από άκρη σε άκρη, έτσι τοποθετημένα ώστε να μοιάζουν με φυσικές στήλες βασάλτη, τις οποίες συναντάμε σε πολλά μέρη της Γερμανίας. Το όλο περιβάλλον αλλά και η περίεργη αρχιτεκτονική της δημιουργούν μία αλλόκοτη αίσθηση όταν την αντικρίζεις.

rakotzbrucke

Η Γέφυρα του Διαβόλου είναι κατασκευασμένη από διάφορες τοπικές πέτρες και χτίστηκε γύρω στο 1860. Σήμερα δεν επιτρέπεται πλέον να τη διασχίσεις, έτσι ώστε να μπορέσει να διατηρηθεί.

Η καλύτερη εποχή να επισκεφτεί κανείς το πάρκο και να μπορέσει να απολαύσει αλλά και να φωτογραφήσει τη γέφυρα είναι η άνοιξη, αφού έχουν λιώσει τα χιόνια, και το φθινόπωρο, που τα πεσμένα καστανοκόκκινα φύλλα τριγύρω κάνουν την τοποθεσία μαγευτική. Κατά καιρούς γίνονται διάφορες εργασίες συντήρησης, οπότε καλό θα ήταν – αν σκοπεύεται να την επισκεφτείτε – να ενημερωθείτε για την ύπαρξη τυχόν εργασιών.

Πηγές: thewholeworldisaplayground.com, atlasobscura.com

Comments are closed.