Οι εντυπωσιακής ομορφιάς Καταρράκτες του Νιαγάρα είναι ένα ακόμα από τα θαύματα της φύσης, που δε σταματά να μας εκπλήσσει.

Οι μεγαλειώδεις και επιβλητικοί καταρράκτες Ιγκουασού

Νέα Ζηλανδία: Στη χώρα των ξωτικών και των ηφαιστείων

Αζόρες: Το σύμπλεγμα των εννέα νησιών

Η φύση μας χαρίζει πάντα τις πιο όμορφες και πρωτότυπες εικόνες. Οι Καταρράκτες του Νιαγάρα σχηματίστηκαν πριν από 12.000 χρόνια. Μέχρι σήμερα, αποτελούν πόλο έλξης επιστημόνων, εξερευνητών και φυσικά, τουριστών. Πρόκειται ουσιαστικά για τρεις καταρράκτες οι οποίοι βρίσκονται στα σύνορα μεταξύ Καναδά και Η.Π.Α.

Οι εντυπωσιακής ομορφιάς Καταρράκτες του Νιαγάρα

Οι εντυπωσιακής ομορφιάς Καταρράκτες του Νιαγάρα

Και οι δύο πλευρές – δυστυχώς ή ευτυχώς – έχουν εκμεταλλευτεί τουριστικά το μέρος. Έχουν δημιουργήσει χώρους επίσκεψης των τουριστών, καταλύματα, εστιατόρια, πάρκα ψυχαγωγίας. Διοργανώνουν εκδρομές με καραβάκια στα νερά του ποταμού Νιαγάρα και πολλές ακόμα δραστηριότητες για τους επισκέπτες.

Ελάτε και εσείς στην παρέα μας στο Facebook, κάνοντας like στη σελίδα μας.

Στους Καταρράκτες του Νιαγάρα από την πλευρά του Καναδά, η καλύτερη θέα είναι από το πάρκο Queen Victoria.

Οι εντυπωσιακής ομορφιάς Καταρράκτες του Νιαγάρα

Το πάρκο εκτείνεται από το χείλος του καταρράκτη μέχρι την γέφυρα Rainbow. Η συγκεκριμένη γέφυρα είναι αυτή που ενώνει τις πλευρές του Καναδά και των Η.Π.Α. στους Καταρράκτες του Νιαγάρα. Στον Καναδά θα βρείτε και το Table Rock Visitor Center, μέσα στο οποίο μπορείτε να θαυμάσετε τα επιβλητικά νερά του καταρράκτη από πάρα πολύ κοντά και ταυτόχρονα να φάτε, να ψωνίσετε και να ξεκουραστείτε.

Οι εντυπωσιακής ομορφιάς Καταρράκτες του Νιαγάρα

Εξαιρετικά εντυπωσιακό – για τους πιο ριψοκίνδυνους – είναι το Zipline Niagara, ένα «σπορ» πολύ δημοφιλές στην περιοχή, καθώς μπορείτε ουσιαστικά να «πετάξετε», δεμένοι φυσικά, πάνω από τους καταρράκτες. Για όσους προτιμάτε πιο ήρεμα πράγματα, υπάρχει πάντα η επιλογή της βόλτας στο ποτάμι, με θέα τους επιβλητικούς καταρράκτες. Επιπλέον, σε απόσταση λίγων λεπτών από το πάρκο, θα βρείτε πολλά ακόμα αξιοθέατα αλλά και δύο καζίνο.

Οι εντυπωσιακής ομορφιάς Καταρράκτες του Νιαγάρα

Από τη μεριά των Ηνωμένων Πολιτειών στους Καταρράκτες του Νιαγάρα, την πιο όμορφη θέα σας την παρέχει το πάρκο Niagara Reservation State Park.

Οι εντυπωσιακής ομορφιάς Καταρράκτες του Νιαγάρα

Το πάρκο αποτελείται από δύο σημεία, το Prospect Point Park και το νησί Goat. Στο Prospect Point μπορείτε να σταθείτε στο χείλος της αμερικανικής πλευράς του καταρράκτη ή να πάρετε τον ανελκυστήρα και να κατεβείτε στο ποτάμι. Από εκεί, επιβιβάζεστε στο καραβάκι γι’ αυτό που ονομάζουν Maid of the Mist Boat ride. Μία εκπληκτική κρουαζιέρα στα νερά του ποταμού με φόντο τους πανέμορφους καταρράκτες.

Στο νησί Goat μπορείτε να επισκεφτείτε τη Σπηλιά των Ανέμων, τα νησάκια Three Sisters και το Terrapin Point, το σημείο στο οποίο συναντιούνται η αμερικανική με την καναδική πλευρά των Καταρρακτών του Νιαγάρα.

Πηγές: niagarafallsusa.com,niagarafallslive.com,en.wikipedia.org

Comments are closed.