Οι Αζόρες, είναι το σύμπλεγμα των εννέα νησιών που ανήκουν στην Πορτογαλία. Βρίσκονται στα ανοιχτά της Πορτογαλίας, στο δυτικότερο σημείο της Ευρώπης.

Αζόρες: Το σύμπλεγμα εννέα νησιών

Αζόρες: Το σύμπλεγμα των εννέα νησιών

Τα εννέα αυτά νησιά είναι το Σάο Μιγκέλ, η Σάντα Μαρία,  η Τερσέιρα, η Γκρασιόσα, το Σάο Ζόρζε, το Φαϊάλ, το Φλόρες, το Πίκο και το Κόρβο. Πρωτεύουσα όλων είναι η Πόντα Ντελγάδα που βρίσκεται στο Σάο Μιγκέλ.

Κατά γενική ομολογία, το εντυπωσιακό στις Αζόρες δεν είναι οι παραλίες αλλά η ενδοχώρα του κάθε νησιού. Πρόκειται για νησιά ηφαιστειογενή και η λάβα – με το πέρασμα των χρόνων – έχει δημιουργήσει τοπία απαράμιλλης ομορφιάς.

Στις Αζόρες μπορείτε να φτάσετε μέσω Πορτογαλίας ή Ισπανίας.

Σάο Μιγκέλ

Στο Σάο Μιγκέλ το φυσικό περιβάλλον θα σας καταπλήξει. Κάντε μια περιήγηση στο πάρκο Ribeira dos Caldeiroes με τους ονειρεμένους καταρράκτες και το καταπράσινο δάσος. Θα συναντήσετε παραδοσιακούς ανεμόμυλους και πολλές πηγές σε μία ιδανική διαδρομή για περπάτημα. Στο ίδιο νησί αξίζει να επισκεφτείτε τις πανέμορφες λίμνες του όπως τη Lagoa das Furnas.

Θα βρείτε, επίσης, αρκετά ενδιαφέροντα και ξεχωριστά μουσεία όπως το Μουσείο Καπνού. Μην παραλείψετε και μια ξενάγηση στην Caldeira das Sete Cidades, ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα του Σάο Μιγκέλ. Η θέα των λιμνών από ψηλά είναι πραγματικά σαν έργο τέχνης.

Αζόρες: Το σύμπλεγμα εννέα νησιών

Σάντα Μαρία

Στη Σάντα Μαρία θα συναντήσετε και πάλι εντυπωσιακούς γεωλογικούς σχηματισμούς. Περπατήστε μέχρι το φρούριο Forte de Sao Bras και απολαύστε τη θέα. Επιπλέον, μην παραλείψετε να φωτογραφήσετε το φυσικό περιβάλλον γύρω από τον καταρράκτη στο Ribeira do Maloas. Τέλος, πολύ ενδιαφέρουσα είναι η επίσκεψη στην κόκκινη έρημο Barreiro da Faneca.

Τερσέιρα

Στην Τερσέιρα βρίσκεται ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco, η πόλη Angra do Heroismo. Η πόλη δημιουργήθηκε το δεύτερο μισό του 15ου αιώνα και είναι ένα πραγματικό στολίδι. Εκπληκτική εμπειρία θα είναι και η βόλτα σας στο Algar do Carvao όπου μπορείτε να περπατήσετε – κυριολεκτικά – στο εσωτερικό ενός ηφαιστείου. Στην Τερσέιρα θα βρείτε και αρκετά σημεία στα οποία γίνεται ξενάγηση και σας προσφέρουν μοναδική θέα ολόκληρου του νησιού καθώς και όμορφες διαδρομές για πεζοπορία.

Αζόρες: Το σύμπλεγμα εννέα νησιών

Γκρασιόσα

Στη Γκρασιόσα οι επισκέπτες πηγαίνουν κυρίως για την εμπειρία στα Termas de Carapacho. Πρόκειται για φυσικές θερμές πηγές με ιαματικά νερά τα οποία λένε πως έχουν θεραπευτικές ιδιότητες. Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα είναι και μια επίσκεψη στο σπήλαιο Furna do Enxofre.

Αζόρες: Το σύμπλεγμα εννέα νησιών

Σάο Ζόρζε

Το Σάο Ζόρζε είναι ιδανικό για τους λάτρεις της πεζοπορίας. Έχει απίστευτες διαδρομές μέσα σε τοπία σχηματισμένα από λάβα που δεν θα χορταίνετε να κοιτάτε. Κολυμπήστε στην υπέροχη φυσική πισίνα Faja do Ouvidor και θαυμάστε την πέτρινη αψίδα Arco Natural de Velas.

Φαϊάλ

Στο νησάκι Φαϊάλ το τοπίο είναι άκρως ηφαιστειογενές. Σου δίνει την αίσθηση πως βρίσκεσαι στο φεγγάρι, έχοντας όμως εκπληκτική θέα προς τον ωκεανό. Επισκεφτείτε το σημείο Capelinhos, την Καλντέρα αλλά και την παραλία Praia do Porto Pim.

Φλόρες

Το νησί Φλόρες είναι σημαντικά πιο «ζωντανό» σε σχέση με το Φαϊάλ. Εδώ θα συναντήσετε όμορφη βλάστηση και καταρράκτες, λίμνες αλλά και υπέροχα χωριά. Αξίζει να δείτε τους καταρράκτες Poco do Bacalhao και το πιο εντυπωσιακό σημείο του νησιού γεμάτο νερά και πράσινο, το Poco da Ribeira do Ferreiro.

Πίκο

Εδώ θα βρείτε κάποια ιδιαίτερα μουσεία, το ομώνυμο βουνό με την πάντα χιονισμένη κορυφή αλλά και εξαιρετικούς αμπελώνες. Επιπλέον, πανέμορφους κήπους στο πάρκο Quinta do Rosas καθώς και σπήλαια και μονοπάτια για εξερεύνηση.

Κόρβο

Στο μικρούλι Κόρβο, επισκεφτείτε το Πολιτιστικό και Περιβαλλοντολογικό Κέντρο και γνωρίστε την ιστορία του νησιού, τη χλωρίδα και την πανίδα του.

Σχετικά άρθρα:

Σαν Τζιμινιάνο: Το στολίδι της Τοσκάνης
Το μυστηριώδες και απομονωμένο Νησί του Πάσχα
Bolton Strid η θανάσιμη παγίδα του ποταμού Wharfe
Αλγκάρβε στην εντυπωσιακή νότια Πορτογαλία

Comments are closed.