Οι String Demons ή αλλιώς Δαίμονες των Εγχόρδων, μιλάνε στο umano για πολλά και ενδιαφέροντα. Οι String Demons είναι μία μπάντα που κάνει τη διαφορά και αξίζει να τους ακούσουμε!

Τα δύο αδέλφια, ο Κωνσταντίνος Μπουντούνης, βιολοντσελίστας και η Λυδία Μπουντούνη, βιολονίστα αποτελούν τους String Demons. Ένα συγκρότημα που προκάλεσε αίσθηση στην ελληνική μουσική σκηνή καθώς είναι πραγματικοί γνώστες της μουσικής. Ξέρουν να «παντρεύουν» μοναδικά διάφορα μουσικά είδη που δύσκολα θα τολμούσε κανείς να συνδυάσει. Περνάνε από το Παραδοσιακό στο Κλασσικό, από το Heavy Metal στο Λαϊκό, από τους Εκκλησιαστικούς Ύμνους στο Ρεμπέτικο, στο ροκ… Μία μουσική παλέτα σε τέλεια αρμονία.

Μετά από μία πορεία με σπουδές, διαγωνισμούς κ.ά., οι String Demons ξεκίνησαν επίσημα το 2014.

Έχουν εμφανιστεί σε μεγάλες μουσικές σκηνές στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχουν συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα του χώρου. Οι εμφανίσεις τους συγκεντρώνουν πάντα τις πιο θετικές κριτικές, τόσο από το κοινό όσο και από τους μουσικούς. Οι String Demons είναι ένα πολλά υποσχόμενο συγκρότημα που ήρθε για να μείνει.

Οι Δαίμονες των Εγχόρδων String Demons στο UmanoUmano: Παιδιά, μιλήστε μας για τους String Demons.

Οι String Demons δημιουργήθηκαν το 2014 με 2015. Η ιδέα ανήκει και στους δυο μας. Η Λυδία στο βιολί, φωνητικά και κρουστά και ο Κωνσταντίνος στο βιολοντσέλο, φωνητικά και τύμπανα. Υπάρχουν και άλλα όργανα που χρησιμοποιούμε είτε στους δίσκους είτε στις συναυλίες.

Umano: Το όνομα τι σημαίνει; Πώς καταλήξατε σε αυτό; 

Στα Ελληνικά είναι Δαίμονες των Εγχόρδων. Μας βάφτισαν έτσι από την έντονη και εκρηκτική παρουσία που έχουμε στη σκηνή. Είμαστε…καλοί Δαίμονες! 

Umano: Η μουσική σας είναι εξαιρετική. Έχετε ταλέντο στο να παντρεύετε διάφορα είδη μουσικής φαινομενικά ασύνδετα μεταξύ τους. Μου φαίνεται δύσκολο… έως ακατόρθωτο. 

Σας ευχαριστούμε! Μας βγαίνει αυθόρμητα, έτσι είναι ο τρόπος που βλέπουμε τη μουσική, απλά δουλεύουμε πολύ σκληρά για να βγει αυτό το αποτέλεσμα. Για εμάς υπάρχουν π.χ αρμονίες στον Χατζιδάκι που θυμίζουν Βιβάλντι, υπάρχουν κλασικότροπα μοτίβα που ακούγονται υπέροχα με ένα rock ή παραδοσιακό ρυθμικό από πίσω και το αντίστροφο.Υπάρχουν θέματα στους Metallica που θυμίζουν Προκόφιεφ ή Μπετόβεν και άπειρα άλλα παραδείγματα.

Umano: Από πού αντλείτε την έμπνευση σας;

Από την παιδική μας ηλικία, από μία προσωπική εμπειρία ευχάριστη ή δυσάρεστη, από ένα καλό ή…κακό φαγητό, από μία φράση, από παντού. Όταν συνεργαστήκαμε με την Κατερίνα Στανίση, σε μία ανατρεπτική παράσταση του Ηλία Καρελλά, ακούσαμε μία κουβέντα που μας είπε και αυτό μας ενέπνευσε να φτιάξουμε ένα ολόκληρο κομμάτι το ίδιο βράδυ! Το τραγούδι μας Ο Άλφα που κυκλοφόρησε μόλις και τραγούδησε φανταστικά ο Χ. Θηβαίος, γεννήθηκε από ένα θλιβερό γεγονός, όπου ένα παιδί έγινε σύμβολο χωρίς τη θέλησή του.

Οι Δαίμονες των Εγχόρδων String Demons στο Umano

Umano: Είσαστε ένα συγκρότημα με εμφανίσεις και στο εξωτερικό. Υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στο ελληνικό και το ξένο κοινό;

Δεν υπάρχουν διαφορές. Αυτό το “πάρε-δώσε” ενέργειας είναι το ίδιο ενδιαφέρον παντού, γιατί οι άνθρωποι δεν είμαστε τόσο διαφορετικοί όσο νομίζουμε τελικά.

Umano: Η μουσική σας είναι κάτι πρωτοποριακό για την Ελλάδα. Ανταποκρίνεται το ελληνικό κοινό;

Νιώθουμε ενθουσιασμένοι που μπορούμε να απαντήσουμε θετικά στην ερώτησή σας! Ο κόσμος μας έχει αγκαλιάσει και εμείς δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να περάσουν όσο το δυνατόν καλύτερα μικροί και μεγάλοι, μέσα από ένα άρτιο από όλες τις απόψεις αποτέλεσμα, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για εμάς.

Umano: Σε ποιο είδος θα κατατάσσατε τη μουσική που δημιουργείτε; Είναι κλασική; 

Η μουσική μας είναι…Stringdemoνική! Κλασική είναι η μουσική που έχει κρατήσει μες τα χρόνια και τους αιώνες, αν συνέβαινε αυτό και με τη δική μας θα ήμασταν τρισευτυχισμένοι!

Οι Δαίμονες των Εγχόρδων String Demons στο Umano

Umano: Πρόσφατα κυκλοφόρησε το νέο σας άλμπουμ, Rise of Strings.

Ναι και μάθαμε προς μεγάλη μας έκπληξη ότι μπήκε στα charts με τα CD’s που είχαν τις καλύτερες πωλήσεις στην Ελλάδα. Περιέχει δικά μας κομμάτια όπως το Goodbye my crazy dream, διασκευές, ανατρεπτικά intros και πρόζες στα Ελληνικά και στα Αγγλικά. Στο Rise of Strings τραγουδάμε και οι δύο, πράγμα που δεν υπήρχε στους δύο προηγούμενους δίσκους.

Umano: Έχετε ξεκινήσει τις εμφανίσεις στη Σφίγγα με τον Χρήστο Θηβαίο. Μιλήστε μας για το πρόγραμμα που μας ετοιμάζετε.

Σας πηγαίνουμε μία Βόλτα στα Εξάρχεια που είναι και ο τίτλος της παράστασης. Από τον Σιδηρόπουλο στον Άσιμο, την Αρλέτα κ.ά.  Θα είμαστε εκεί κάθε Σάββατο μέχρι τις 9 του Φλεβάρη! Βόλτα στην πολύ σημαντική πορεία του Χρήστου Θηβαίου! Εμείς θα “Stringdemo..νήσουμε” τη Βόλτα αυτή!

Umano: Ο Χρήστος Θηβαίος μας μίλησε για εσάς με τα θερμότερα λόγια. Συγκεκριμένα, είπε πως έχετε μία σπάνια μουσική γνώση. Πώς αισθάνεστε όταν καταξιωμένοι καλλιτέχνες μιλάνε με αυτόν τον τρόπο για εσάς; 

Ο Χρήστος είναι βαρύ πυροβολικό του ελληνικού τραγουδιού! Είναι μεγάλη τιμή για εμάς να συνεργαζόμαστε με έναν τέτοιο άνθρωπο. Πάνω στη σκηνή της Σφίγγας θα ζήσουμε το πως είναι να παίζεις με έναν καλλιτέχνη που ξέρει τη δουλειά του τόσο, μα τόσο καλά!

Οι Δαίμονες των Εγχόρδων String Demons στο Umano

Umano: Αν δεν κάνω λάθος είσαστε και καθηγητές μουσικής. Σωστά; 

Σωστά! Διδάσκουμε στο Ωδείο Ραζή στην όμορφη Δροσιά, εκεί έχουμε τους μαθητές μας. Όπως καταλαβαίνετε το μάθημά μας είναι και λίγο…εκρηκτικό!  Όταν παίζεις μουσική περπατάς στον δρόμο της εσύ ο ίδιος, όταν διδάσκεις δείχνεις τον δρόμο αυτό, αλλά ο μαθητής θα τον περπατήσει μόνος του αναλόγως με την προσωπικότητά του.

Umano: Ποιο τραγούδι ξεχωρίζετε το τελευταίο διάστημα και για ποιο λόγο; 

“Κολλάμε” με διάφορα κομμάτια ανά περιόδους. Το κάθε ένα ξεχωρίζει για λόγους που αν μπορούσαμε να περιγράψουμε θα ήμασταν “ποιητές” , αλλά σίγουρα αυτή η ποικιλομορφία στα μουσικά μας γούστα περνάει στον τρόπο που φτιάχνουμε και παίζουμε μουσική.Τώρα τελευταία η Λυδία ακούει συνέχεια το In the hall of the Mountain King του Edvard Grieg, ο Κωνσταντίνος το Great Balls of Fire του Jerry Lee Lewis!

Οι Δαίμονες των Εγχόρδων String Demons στο Umano

Umano: Πώς κρίνετε τη μουσική στην Ελλάδα σήμερα; Η εποχή μας βοηθάει τους νέους καλλιτέχνες; 

Η εποχή από μόνη της ούτε βοηθάει ούτε δε βοηθάει. Αυτό εξαρτάται από τους καλλιτέχνες και τη θέλησή τους να κάνουν κάτι. Υπάρχουν διαμάντια ανάμεσα στα σκουπίδια που άλλοτε φαίνονται, άλλοτε όχι.

Περισσότερες πληροφορίες για τις εμφανίσεις των String Demons με τον Χρήστο Θηβαίο στη μουσική σκηνή Σφίγγαhttps://umano.gr/o-xristos-thibaios-kai-oi-string-demons-sti-sfigga/

Σχετικά άρθρα:

https://umano.gr/synenteyxi-tou-xristou-thivaiou-sto-umano/
https://umano.gr/o-agapimenos-synthetis-nikos-platyraxos-sto-umano/
https://umano.gr/starwound-ena-sigkrotima-me-ixous-jazz-rock/
https://umano.gr/orianthi-panagari-i-kitharistria-ton-diasimon/
https://umano.gr/stathis-drogosis-enas-afthentikos-mousikos/

Comments are closed.