Νέο video clip από τους Barcelona Gypsy Balkan Orchestra με την υπογραφή του Γάλλου σκηνοθέτη Ulysse Paya για το τραγούδι τους “Jana i Alexandris”.

Ουτοπία: Το νέο τραγούδι του Πάνου Κατσιμίχα

Ανάσα: Νέο τραγούδι από την Βιολέτα Ίκαρη και τον Νίκο Ξύδη

Το κύμα: Το νέο τραγούδι του Μάνου Πυροβολάκη

Οι Barcelona Gypsy Balkan Orchestra (BgKo) παρουσιάζουν το νέο τους video clip με την υπογραφή του Γάλλου σκηνοθέτη Ulysse Paya για το τραγούδι τους “Jana i Alexandris”. Τόσο το ταλέντο του σκηνοθέτη, όσο και η ερμηνεία των ηθοποιών αποδίδουν με πρωτοτυπία και ρεαλισμό αυτή την ιστορία δρόμου με θέμα την αγάπη. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στην Μασσαλία.

Νέο video clip από τους Barcelona Gypsy Balkan Orchestra

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που παρουσιάζουμε το νέο μας βίντεο από το τελευταίο μας άλμπουμ “Nova Era”. Αυτή τη φορά δοκιμάσαμε κάτι τελείως διαφορετικό. Ζητήσαμε από τον αγαπημένο μας φίλο και σκηνοθέτη από τη Μασσαλία, Ulysse Paya, να επιλέξει ένα τραγούδι από το νέο άλμπουμ και να φτιάξει ένα video από τη δική του οπτική με πλήρη καλλιτεχνική ελευθερία. Ναι, τον εμπιστευόμαστε τόσο πολύ. Το αποτέλεσμα είναι κάτι που δεν είχαμε καν φανταστεί.

Ελάτε και εσείς στην παρέα μας στο Facebook, κάνοντας like στη σελίδα μας.

Όπως θα δείτε, είναι ένα video που δεν έχει σχέση με ότι έχουμε κάνει μέχρι τώρα.

Πιστεύουμε ότι ο Ulysse κατάφερε να δώσει μια σύγχρονη και αστική πνοή στη μουσική μας που σχετίζεται στενά με μια άλλη εποχή και ένα άλλο σκηνικό. Το τραγούδι “Jana i Alexandris” είναι ο συνδυασμός δύο τραγουδιών, του “Jana Turcin” από τη Βόρεια Μακεδονία και «Το Μαργούδι και ο Αλεξανδρής» από την Θράκη. Ο Ulysse Paya κατάφερε να αποδώσει την ουσία της μουσικής μας στη μεγάλη οθόνη. Ελπίζουμε να το απολαύσετε όσο κι εμείς

Ποιοι είναι οι Barcelona Gypsy Balkan Orchestra;

Οι Barcelona Gipsy balKan Orchestra είναι ένα πολυπολιτισμικό σύνολο μουσικών με έδρα τη Βαρκελώνη και είναι η εξέλιξη των Barcelona Gipsy Klezmer Orchestra, που για τρία χρόνια έγιναν σημείο αναφοράς στη μουσική σκηνή της πόλης και που πολύ σύντομα γνώρισαν αξιοσημείωτη διεθνή προβολή.

Ο σύγχρονος, μοναδικός και ιδιαίτερος ήχος των Barcelona Gipsy balKan Orchestra προέρχεται από την ακούραστη και παθιασμένη εξερεύνηση των ρυθμών και των μελωδιών της βαλκανικής, τσιγγάνικης και εβραϊκής μουσικής της Ευρώπης, που κατανοούνται ως ένα σύνολο μουσικών παραδόσεων και ενός πολυεθνικού πολιτισμού που ξεπερνά τα γεωγραφικά σύνορα. Παράλληλα, το συγκρότημα έχει συνδυάσει τις διαφορετικές καλλιτεχνικές επιρροές των μελών του, από παραδοσιακά καταλανικά, ιταλικά, ελληνικά, ρωσικά και ανατολίτικα μουσικά θέματα, μέχρι τον ήχο της jazz, του φλαμένκο, της gypsy jazz και του rock ‘n ‘roll.

Οι Barcelona Gipsy balKan Orchestra έχουν δώσει αμέτρητες sold out συναυλίες σε πάνω από 35 χώρες, ενώ έχουν εμφανιστεί πολλές φορές στην Ελλάδα με μεγάλη επιτυχία, τόσο στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, αλλά και στην Πάτρα, τα Γιάννενα, το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο και τα Χανιά.

Οι BGKO αποτελούνται από τους: Mattia Schirosa (ακορντεόν, Ιταλία), Julien Chanal (κιθάρα, Γαλλία), Ivan Kovačević (κοντραμπάσο, Σερβία), Στέλιος Τόγιας (κρουστά, Ελλάδα), Dani Carbonell (κλαρινέτο, Ισπανία), Oleksandr Sora (βιολί, Ουκρανία)/ Pere Nolasc Turu (βιολί, Ισπανία), Margherita Abita (φωνή, Italia).

Comments are closed.