Μία περιήγηση στην ατμοσφαιρική Χαϊδελβέργη της Γερμανίας θεωρείται ένα από τα καλύτερα ταξίδια που μπορείτε να προσφέρετε στον εαυτό σας αυτή την εποχή.

Επτά από τα μεγαλύτερα πάρκα στον κόσμο

Ανάφη η αγαπημένη αιγαιοπελαγίτικη ομορφιά

Μονεμβασιά: Η αμφιθεατρικά κτισμένη καστροπολιτεία

Η Χαϊδελβέργη είναι πόλη της Γερμανίας στο γερμανικό κρατίδιο Baden-Württemberg. Θεωρείται μία από τις πιο όμορφες πόλεις της Γερμανίας και αγαπημένος προορισμός ταξιδιωτών, με 11,9 εκατομμύρια τουρίστες να την επισκέπτονται ετησίως. Είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Νέκαρ, κάτι που της προσθέτει ακόμα περισσότερη γοητεία.

Περιήγηση στην ατμοσφαιρική Χαϊδελβέργη της Γερμανίας

Περιήγηση στην ατμοσφαιρική Χαϊδελβέργη της Γερμανίας

Πρόκειται για μία μικρού μεγέθους πόλη αλλά με πολλά αξιοθέατα να ανακαλύψετε. Θα μπορούσαμε να τη χαρακτηρίσουμε και πανεπιστημιούπολη, αφού μεγάλο μέρος του πληθυσμού της είναι φοιτητές. Άλλωστε, στην Χαϊδελβέργη βρίσκεται το ομώνυμο πανεπιστήμιο, ένα από τα πιο παλιά και φημισμένα της Γερμανίας.

Ελάτε και εσείς στην παρέα μας στο Facebook, κάνοντας like στη σελίδα μας.

Μέσα στην πόλη θα βρείτε μια τεράστια ποικιλία από ιστορικά μνημεία και εντυπωσιακά κτήρια. Ακόμα και περίτεχνα συντριβάνια που έχουν τη δική τους συναρπαστική ιστορία. Επιπλέον, εξαιρετικά ευχάριστο θέαμα που αξίζει την προσοχή σας είναι οι δημόσιες πλατείες και οι κήποι. Μικρές οάσεις πρασίνου που αποτελούν δημοφιλείς χώρους συνάντησης για ανθρώπους όλων των ηλικιών καθημερινά.

Το πιο διάσημο και εντυπωσιακό αξιοθέατο της Χαϊδελβέργης είναι το Κάστρο της.

κάστρο Χαϊδελβέργης

Αποτελεί κορυφαίο πόλο έλξης της πόλης και παγκόσμιο σύμβολο της εποχής του γερμανικού Ρομαντισμού. Τα ερείπιά του στέκονται μεγαλοπρεπώς πάνω από την παλιά πόλη και κοιτάζοντάς το φωτισμένο το βράδυ το θέαμα είναι μαγευτικό. Για πέντε αιώνες, οι ισχυροί πρίγκιπες της περιοχής του Παλατινάτου κατοικούσαν εδώ. Σήμερα, είναι ανοιχτό καθημερινά με πολύ καλή τιμή για τους επισκέπτες και κάθε καλοκαίρι φιλοξενεί, επιπλέον, πολλές ανοιχτές παραστάσεις στα πλαίσια του φεστιβάλ του Κάστρου.

Χαϊδελβέργη γέφυρα

Επόμενη στάση της περιήγησης, η περίφημη Παλιά Γέφυρα της Χαϊδελβέργης. Χτισμένη τον 18ο αιώνα, από ψαμμίτη του ποταμού Νέκαρ, αυτή η γέφυρα αποτελεί ένα από τα τελειότερα παραδείγματα κλασικής κατασκευής πέτρινης γέφυρας. Στη μεριά της πόλης βρίσκεται και η μεσαιωνική πύλη της γέφυρας ενώ δυτικά της πύλης θα δείτε το άγαλμα της μαϊμούς που κρατάει ένα καθρέφτη για όσους το κοιτάζουν.

Περιήγηση στην ατμοσφαιρική Χαϊδελβέργη της Γερμανίας

Το άγαλμα αυτό είναι σύμβολο της Χαϊδελβέργης και, σύμφωνα με τον θρύλο που το περιβάλλει, συμβολίζει το γεγονός ότι ούτε οι κάτοικοι της πόλης ούτε εκείνοι που ζούσαν έξω από αυτή ήταν καλύτεροι ο ένας από τον άλλο. Διασχίζοντας τη γέφυρα και κοιτάζοντας τον καθρέφτη θα έπρεπε να μην το ξεχνούν.

Επόμενη στάση ο Περίπατος των Φιλοσόφων.

Περιήγηση στην ατμοσφαιρική Χαϊδελβέργη της Γερμανίας

Ένα παγκοσμίως διάσημο μονοπάτι που προσφέρει μοναδική θέα της πόλης. Το όνομά του το οφείλει στο γεγονός ότι πολλοί καθηγητές πανεπιστημίου και φιλόσοφοι της Χαϊδελβέργης έβρισκαν εδώ ένα ευχάριστο μέρος στο οποίο μπορούσαν να μελετήσουν ή να συνομιλήσουν σοβαρά, με θέα τον γοητευτικό ποταμό. Απολαύστε κι εσείς τον περίπατό σας ανάμεσα σε κυπαρίσσια, κερασιές, ροδόδεντρα, λεμονιές και πολλά άλλα φυτά και δέντρα από ολόκληρο τον κόσμο.

Τα ιστορικά κτήρια στη Χαϊδελβέργη δεν πρέπει να μείνουν έξω από τα πλάνα σας. Επισκεφτείτε το Παλιό Πανεπιστήμιο, από το οποίο έχουν περάσει εξαιρετικά «μυαλά» μέσα στους αιώνες λειτουργίας του. Δείτε τη Φυλακή των Φοιτητών, ένα μέρος στο οποίο για περισσότερα από εκατό χρόνια φοιτητές φυλακίζονταν για παραπτώματα όπως η διατάραξη της ειρήνης, η προσβολή των επίσημων αρχών κ.ά.

Περιήγηση στην ατμοσφαιρική Χαϊδελβέργη της Γερμανίας

Δείτε ακόμα το Συναυλιακό Μέγαρο της Χαϊδελβέργης, χτισμένο στο αρχιτεκτονικό ύφος της γερμανικής Αναγέννησης. Είναι μια διεθνώς γνωστή τοποθεσία για επιτυχημένα συνέδρια και φεστιβάλ. Εντυπωσιακά κτήρια είναι, επίσης, το Δημαρχείο της πόλης με τα ροκοκό κιγκλιδώματα και το αναγεννησιακό σπίτι του Ιππότη Αγίου Γεωργίου.

Διαφορετικό από όλη την υπόλοιπη κουλτούρα της πόλης αλλά εξίσου εντυπωσιακό είναι το S-Printing Horse.

S-Printing Horse

Είναι τοποθετημένο μπροστά στην Ακαδημία Print Media, έχει δεκατρία μέτρα ύψος, δεκαπέντε μέτρα μήκος και θεωρείται το μεγαλύτερο γλυπτό άλογο στον κόσμο. Όλα τα στοιχεία του αποτελούνται από ανοξείδωτο χάλυβα και αντιπροσωπεύουν τα μέρη μιας τυπογραφικής μηχανής καθώς και τη διαδικασία της. Το γλυπτό συμβολίζει επίσης τη σημαντική σχέση ανάμεσα στη σκέψη και την τυπογραφία.

Περιήγηση στην ατμοσφαιρική Χαϊδελβέργη της Γερμανίας

Αν κουραστείτε από το περπάτημα, μια καλή ιδέα είναι να χρησιμοποιήσετε ένα από τα παλαιότερα τελεφερίκ του κόσμου που θα σας ανεβάσει στο υψηλότερο σημείο της πόλης, τον λόφο Königstuhl. Είναι ένα σημείο ιδανικό για φωτογραφίες και χαλάρωση.

Χαϊδελβέργη δημαρχείο
Δημαρχείο
Περιήγηση στην ατμοσφαιρική Χαϊδελβέργη της Γερμανίας
Το κάστρο φωτισμένο
Νέκαρ
Ο ποταμός Νέκαρ
πάρκο
Πάρκο στη Χαϊδελβέργη

Πηγές: heidelberg.de, heidelberg-marketing.de, arrivalguides.com

Comments are closed.