Living on Universal Denial, a new flame has come …Ένα καινούριο συγκρότημα με δικό του προσωπικό ήχο όπως αποδεικνύει το νέο τους single με τίτλο We get away, από την ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία The Sound Of Everything, που προβλέπεται να ακουστεί πολύ από τα ελληνικά ραδιόφωνα.

Οι L.O.U.D. (Living On Universal Denial) είναι μια νέα παρουσία στον χώρο του αγγλόφωνου Indie Rock/Alternative Pop-Rock ήχου. Δημιουργήθηκαν το 2015 στην Αθήνα. Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν παίξει live σε όλες σχεδόν τις μεγάλες μουσικές σκηνές της Ελλάδας ως support act σε μπάντες του εξωτερικού. Το Δεκέμβριο του 2016 πήραν μέρος στο μουσικό διαγωνισμό του RED FM 96.3 και αναδείχτηκαν τρίτοι ανάμεσα σε εκατόν πενήντα συγκροτήματα και καλλιτέχνες απ’ όλη την Ελλάδα. 

Living on Universal Denial, a new flame has come

Umano: Παιδιά καλησπέρα, σας εύχομαι καλή επιτυχία στο νέο σας single.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη φιλοξενία και το ενδιαφέρον σας για την μπάντα και τη μουσική μας. Σας ευχόμαστε κι εμείς ό,τι καλύτερο στη συνέχεια!

Umano: Living On Universal Denial, ζούμε σε μία παγκόσμια άρνηση, έτσι μεταφράζεται το όνομά σας; Γιατί επιλέξατε το συγκεκριμένο όνομα; Μιλήστε μας λίγο για αυτό.

Το όνομά μας προέκυψε από την πεποίθησή μας ότι δεν υπάρχει μια «παγκόσμια αλήθεια», παρά μόνο εκδοχές της αλήθειας και προσωπικές πεποιθήσεις. Παράλληλα είναι και ένα λογοπαίγνιο, καθώς το ακρωνύμιο των λέξεων (L.O.U.D.) στα ελληνικά σημαίνει «θορυβώδες» – κάτι το οποίο είμαστε ως μπάντα!

Umano: Είσαστε μία καινούρια μπάντα ανάμεσα σε τόσες άλλες. Τι διαφορετικό πιστεύετε ότι θα δώσετε; Γιατί να σας ακούσει ο κόσμος;

Φτιάχνουμε τραγούδια να αρέσουν σ’ εμάς πρώτα, να «διεγείρουν» τις αισθήσεις, να μας προκαλούν ή να μας «θεραπεύουν». Έτσι θέλουμε να αισθάνεται και κάποιος που ακούει τη μουσική μας. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να φέρουμε κάτι τέτοιο πίσω στον κόσμο, κάτι το οποίο έχει σχεδόν πλέον χαθεί μέσα στις σημερινές μουσικές φόρμες τύπου ‘fast food’ που επικρατούν.

Umano: Το πρώτο σας single We get away μου θύμισε ήχους από Coldplay και δύσκολα κατάλαβα πως είσαστε ελληνικό συγκρότημα. Αυτοί είναι οι μουσικοί ήχοι που θα κινηθείτε;

Δεν προσπαθούμε να μιμηθούμε κάποιες συγκεκριμένες μπάντες ή καλλιτέχνες του εξωτερικού, αλλά καλώς ή κακώς μέσα στα κομμάτια μας ανιχνεύονται και κάποιες συγκεκριμένες επιρροές. Οι Coldplay είναι φυσικά από τις αγαπημένες μας μπάντες αλλά πιστεύουμε ότι σε μελλοντικές κυκλοφορίες μας ο κόσμος θα δει κι άλλες πτυχές μας που ενδεχομένως να παραπέμπουν αλλού. Αυτό που θέλουμε να δουλέψουμε είναι ένας ήχος που να ακούγεται «δικός» μας.

Umano: Μιλήστε μας για το νέο σας single.

Το νέο μας single ονομάζεται “We Get Away” και είναι μια ιστορία από μόνο του, μιλάει δηλαδή για κάτι που όλοι μας λίγο-πολύ βιώνουμε καθημερινά, την τάση του να «ξεφύγουμε» από κάτι – κάτι που μας βασανίζει ή κάτι που είναι καταπιεσμένο και πρέπει να βγει προς τα έξω ή ακόμα και την ανάγκη να ξεφύγουμε από τη ρουτίνα. Καθένας που νιώθει ότι θέλει να ξεφύγει από κάτι, θα ταυτιστεί με το “We get away”.

Living on Universal Denial, a new flame has come

Umano: Γράφετε εσείς τα τραγούδια σας;

Ναι βεβαίως, στίχοι και μουσική είναι όλα δικά μας.

Umano: Ετοιμάζετε και κάποια ολοκληρωμένη δισκογραφία;

Είμαστε στη διαδικασία να ηχογραφήσουμε όλα μας τα κομμάτια με την προοπτική να κυκλοφορήσουμε πρώτα κάποια single και μετά ένα ολοκληρωμένο album.

Umano: Θα συνεχίσετε με αγγλόφωνο στίχο;

Ναι βέβαια, αυτό νιώθουμε ότι μας ταιριάζει και μας εκφράζει.

Umano: Πείτε μας για τον μουσικό διαγωνισμό του RED FM το 2016 που βγήκατε στην τρίτη θέση ανάμεσα σε εκατόν πενήντα συγκροτήματα & καλλιτέχνες.

Ήταν μια πάρα πολύ καλή εμπειρία και πολύ καλή πρωτοβουλία από το ραδιόφωνο του RED FM και μας έδειξε λίγο τότε σε τι επίπεδο βρισκόταν η μπάντα σε σχέση με άλλες καλές μπάντες και καλλιτέχνες εκείνη την εποχή. Τώρα πλέον νιώθουμε ότι οι L.O.U.D. βρίσκονται σε πολύ καλύτερο επίπεδο.

Umano: Ποιους καλλιτέχνες θαυμάζετε (Έλληνες & ξένους);

Είναι τόσοι πολλοί που αν αναφέραμε κάποιους συγκεκριμένους, θα αδικούσαμε άλλους. Επίσης, το εύρος των μουσικών επιρροών μας είναι τεράστιο – από ελληνικά ρεμπέτικα ως και κλασική μουσική, οπότε η λίστα θα ήταν τεράστια.

Umano: Πού θα σας βρούμε το καλοκαίρι;

Την Παρασκευή 1η Ιουνίου θα εμφανιστούμε στο six d.o.g.s. μαζί με τον πολύ ταλαντούχο Tom Yosi και τους εξαιρετικούς Gershaw. Θα μας δείτε επίσης σε κάποια μικρά φεστιβάλ και ίσως κάνουμε και κάποιες ακουστικές βραδιές. Κυρίως, όμως, θα δουλέψουμε πολύ στο στούντιο για να ηχογραφήσουμε το υλικό μας αλλά και να τελειοποιήσουμε το setlist των ζωντανών μας εμφανίσεων.

Τους L.O.U.D. αποτελούν οι:

Κωνσταντίνος: Φωνή
Σίμος: Τύμπανα
Δημήτρης: Μπάσο
Γιάννης: Κιθάρα/Πλήκτρα/Φωνητικά

Σχετικά άρθρα:

https://umano.gr/labros-fisfis-enas-sigxronos-komikos-sostos-apogonos-tou-aristofani/ 
https://umano.gr/dimitris-ntaoulis-den-einai-to-paidi-thavma-alla-enas-axiologos-kallitexnis/ 
https://umano.gr/eva-tsourou-i-performer-enaeria-akrovatis-xorografos-kai-daskala/ 
https://umano.gr/tosin-martyns-enas-mousikos-gematos-energeia-kai-pathos/
https://umano.gr/h-nea-talantouxa-tragoudopoios-despoina-leonti/

Comments are closed.