Κάνε πως νοιάζεσαι, είναι trend! Προσπάθησε να δείχνεις λυπημένος, δάκρυσε και λίγο αν μπορείς, για να τους πείσεις πως νοιάζεσαι.

Από τον Δημήτρη Κοντό

Δική σου η ευθύνη για ότι και αν συμβεί

Δώδεκα προσόντα για να γίνεις πολιτικός

Τα βραβεία του Ι. Μπότση και του Δ.Κ.

Οδηγίες σκηνοθέτη

«Τι έχουμε; Μία σύγκρουση δύο τρένων όπου υπάρχουν θύματα που στην πλειοψηφία τους είναι παιδιά. Τι άλλο έχουμε; Έναν κόσμο εξαγριωμένο που απαιτεί δικαιοσύνη και καλύτερες συνθήκες ζωής. Τι θα πρέπει να κάνετε; Θα πρέπει να προσεγγίσετε το θέμα γιατί είναι «πιασάρικο» και πουλάει.

Πώς θα τους πείσετε πως νοιάζεστε αλλά στην ουσία θέλετε να προβάλετε τον εαυτό σας; Θα δείχνετε λυπημένοι, συντετριμμένοι θα έλεγα, αν θα μπορούσατε να κλάψετε και λίγο θα ήταν ευχής έργον. Μέσα στην «οδύνη» σας, μη ξεχνάτε να κάνετε τους «επαναστάτες», να αναζητάτε ευθύνες, να ρωτάτε πολλά «γιατί» και φυσικά, να κάνετε βαρύγδουπες δηλώσεις. Εντάξει; Πάμε λίγο.

Φώτα, κάμερες, πάμε…»
Ελάτε και εσείς στην παρέα μας στο Facebook, κάνοντας like στη σελίδα μας.

Κάνε πως νοιάζεσαι, είναι trend!

Για μία ακόμα φορά κάποιοι καπηλεύονται μία τραγωδία και τους νεκρούς της για να ανεβάσουν θεαματικότητες, να κερδίσουν likes και καρδούλες και γενικότερα, να «πουλήσουν» τον εαυτό τους.

Νομίζω πως δε χρειάζονται διευκρινίσεις για το ποιους μιλάω… είναι ολοφάνερο. Δημοσιογράφους, παρουσιαστές, celebrities και κάθε λογής καρύδι που περνιέται για κάτι «σημαντικό».

Φυσικά, οι ερωτήσεις τους είναι τώρα… μετά την τραγωδία. Πριν δε ρωτούσαν τίποτα, όλα καλά στην Ελλάδα. Ανάπτυξη!

Τόσο καιρό ο κόσμος διαμαρτύρεται για την ακρίβεια, την ενέργεια, τις υποκλοπές, την υγεία, την παιδεία… όλα καλά! Κανείς δε ρωτούσε τίποτα, παρά σαχλαμαρίστικες ερωτησούλες του στυλ «Ναι, αλλά υπάρχει και η ακρίβεια… δε θέλετε να απαντήσετε, μην απαντάτε».

Για του λόγου το αληθές, οι μηχανοδηγοί του ΟΣΕ είχαν προειδοποιήσει με δελτία Τύπου και εξώδικα για τα σοβαρά προβλήματα ασφάλειας στα τρένα. Ποιος τα δημοσιοποίησε; Ποιος τους έδωσε βήμα να μιλήσουν δημόσια και να πάρει διαστάσεις το θέμα; Τι είπατε; Κανείς; Α! Νόμιζα πως το είχαν κάνει τα πρωινάδικα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, γνωστή παρουσιάστρια η οποία είχε καλεσμένους τον Άδωνη Γεωργιάδη και τον πρωθυπουργό στην εκπομπή της, κάνανε μαζί πλακίτσα χωρίς να τους κάνει ούτε μία ουσιαστική ερώτηση. Τώρα η ίδια παρουσιάστρια, με βαρύγδουπες δηλώσεις στο twitter, εξασφαλίζει χιλιάδες καρδιές. Τι υποκρισία!

…και απευθύνομαι στον κόσμο, στον αναγνώστη, σταματήστε να θεοποιείτε ανθρώπους που δεν έχουν νοιαστεί ποτέ για εσάς και καπηλεύονται τραγωδίες για να προβληθούν. Νομίζω είσαστε όλοι ευφυέστατοι και καταλαβαίνετε πολύ καλά για ποιους μιλάω!

Comments are closed.