Εναλλακτικές προτάσεις γυμναστικής για όσους δεν είναι φανατικοί οπαδοί της. Μετά από ώριμη σκέψη και πολλή συζήτηση καταλήξαμε σε ορισμένους τρόπους για να γυμναστείτε εύκολα και διασκεδαστικά χωρίς κόπο. Γυμναστική λίγο πιο ανώδυνη για τους μη φαν του είδους αλλά εξίσου αποτελεσματική.

Ζούμπα, ο κεφάτος χορός που έγινε γυμναστική

Γουί τσουν: Η πολεμική τέχνη που διέδωσε ο Μπρους Λι

Έξι απλές ασκήσεις για να καταπολεμήσουμε το άγχος

Αμέτρητες οι φορές που ξεκινήσαμε την προσπάθεια να γυμναστούμε αλλά βαρεθήκαμε και τα παρατήσαμε – χωρίς καθόλου τύψεις – λίγο καιρό μετά. Μπορεί για την πλειοψηφία η γυμναστική να είναι μια σκέψη που αρχίζει να μας απασχολεί μόλις μυρίσει άνοιξη – οπότε και συνειδητοποιούμε πως πλησιάζει το καλοκαίρι. Αλλά δεν υπάρχει κανείς να μην γνωρίζει πως τα οφέλη της για την σωματική και ψυχική υγεία μας είναι άφθονα. Αυτό την καθιστά απαραίτητη για τη ζωή μας και θα έπρεπε να είναι μέρος της καθημερινότητάς μας.

Γυμναστείτε εύκολα και διασκεδαστικά χωρίς κόπο

Ελάτε και εσείς στην παρέα μας στο Facebook, κάνοντας like στη σελίδα μας.

Πώς θα μπορούσαμε όμως να βάλουμε στην καθημερινότητά μας ένα είδος γυμναστικής; Γιατί είναι απόλυτα φυσιολογικό πως οι περισσότεροι από εμάς μετά από μία ημέρα γεμάτη εντάσεις, τρέξιμο και διαρκές άγχος, γυρίζοντας σπίτι το μόνο που ονειρευόμαστε είναι μία ωρίτσα στον καναπέ κοιτάζοντας το ταβάνι. Χωρίς να κινούμε τον παραμικρό μυ, βάζοντας στον αυτόματο πιλότο μόνο το ανοιγόκλεισμα των βλεφάρων μας!

Γυμναστείτε εύκολα και διασκεδαστικά χωρίς κόπο
Χορός σε κάθε ευκαιρία

Όλοι έχουμε κάποιον αγαπημένο ρυθμό στον οποίο δεν μπορούμε να αντισταθούμε όταν φτάνει στα αφτιά μας. Τι πιο εύκολο λοιπόν να τον συνδυάσουμε με στιγμές της καθημερινότητάς μας τις οποίες έτσι κι αλλιώς βαριόμαστε φρικτά! Για παράδειγμα όταν καθαρίζουμε το σπίτι, κάτι αναγκαίο αλλά απόλυτα βαρετό. Επιλέγουμε μουσική της αρεσκείας μας. Διώχνουμε τους ανεπιθύμητους θεατές γιατί «έχω φασίνα, ξέρω πως βαριέσαι να βοηθήσεις, μην είσαι μέσα στα πόδια μου». Βάζουμε τη μουσική στη διαπασών και ξεκινάμε. Δείτε το σαν πρωταγωνιστές ταινίας που τους έχουν φορτώσει μια αγγαρεία αλλά βρίσκουν την ευκαιρία να το διασκεδάσουν.

Με αυτό τον τρόπο γυμνάζετε όλο σας το σώμα ενισχύοντας σημαντικά το καρδιαγγειακό σας σύστημα. Παράλληλα κάνετε τις ανιαρές δουλειές του σπιτιού πιο ευχάριστες. Εξίσου αποτελεσματικό θα ήταν και με το καθημερινό μαγείρεμα. Ή ακόμα με μία δεκάλεπτη εκτόνωση αποκλειστικά χορευτική πριν το βραδινό ντους.

Γυμναστείτε εύκολα και διασκεδαστικά χωρίς κόπο
Κάνε πετάλι

Δεν αναφερόμαστε φυσικά στο στατικό, βαρετό ποδήλατο που συναντάμε στα γυμναστήρια. Καμιά φορά και στο σπίτι μας – αγορασμένο κάποια από αυτές τις φορές που είχαμε όλη την καλή διάθεση αλλά τα παρατήσαμε – το οποίο έχει γίνει αυτή τη στιγμή μιας πρώτης τάξεως κρεμάστρα. Μιλάμε για το παλιό καλό κλασικό ποδήλατο. Αυτό που σαν παιδιά είχαμε “λιώσει” από την πολύ χρήση. Που μας θυμίζει παρέες παλιές και πιθανώς πλέον χαμένες. Εκείνο που έκανε τις τούμπες να μας προκαλούν γέλιο και τη μάνα μας να παθαίνει υστερία «και σου το είπα να προσέχεις!».

Αν είστε από τους τυχερούς που ζουν στην επαρχία ή έχουν κοντά τους κάποιο πάρκο, το πετάλι είναι η ιδανική λύση. Αποφορτίζεστε από την ένταση της ημέρας, γυμνάζετε όλο σας το σώμα και δημιουργείτε όμορφους κοιλιακούς. Αν πάλι δεν υπάρχει ο ιδανικός χώρος κοντά σας, φροντίστε να βγαίνετε πιο ήσυχες ώρες για να μπορείτε να απολαύσετε τη βόλτα σας.

Γυμναστείτε εύκολα και διασκεδαστικά χωρίς κόπο
Κάλλιο…υγρά παρά ποτέ

Τα τελευταία χρόνια η γυμναστική στο νερό έχει αναπτυχθεί ιδιαιτέρως και στη χώρα μας. Είναι μια πολύ καλή λύση για όσους βαριούνται τους παραδοσιακούς τρόπους άθλησης. Στις περισσότερες περιοχές λειτουργούν πλέον Δημοτικά κολυμβητήρια. Με ένα σχετικά χαμηλό αντίτιμο, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στο ελεύθερο κολύμπι ή ορισμένα προγράμματα όπως το water aerobics, με την επίβλεψη κάποιου γυμναστή.

Αν δεν υπάρχει κάποια τέτοια δομή κοντά σας, όλο και περισσότερα γυμναστήρια προσθέτουν αυτόν τον τρόπο άθλησης στις εγκαταστάσεις τους, κάποιο θα βρίσκεται στην περιοχή σας. Τα οφέλη που προσφέρει η κολύμβηση είναι λίγο – πολύ γνωστά σε όλους. Το εξαιρετικό επιπλέον πλεονέκτημα αν επιλέξετε κάτι τέτοιο, ειδικά αν το συνδυάσετε με καλή παρέα, είναι το γέλιο που θα κάνετε, αποτέλεσμα ίσως της αίσθησης ελευθερίας και ανεμελιάς που προκαλεί το νερό.

Γυμναστείτε εύκολα και διασκεδαστικά χωρίς κόπο
Σχοινάκι

Ένας εξαιρετικά σύντομος, ο πιο σύντομος από όλους τους προηγούμενους, και διασκεδαστικός τρόπος γυμναστικής. Με ένα τέταρτο μόλις την ημέρα μπορείς να κάψεις πολλές θερμίδες. Να γυμνάσεις όλους τους μυς του σώματός σου – κυρίως των ποδιών – αλλά και να τονώσεις σημαντικά το καρδιακό σου σύστημα. Είναι απίστευτα διασκεδαστικό γιατί μας θυμίζει τον εαυτό μας…αρκετά χρόνια πριν, μια πολύ οικονομική λύση – η τιμή του είναι χαμηλή και μπορείτε να το βρείτε ακόμα και στο σούπερ μάρκετ – και πάρα πολύ βολικό αφού δεν απαιτεί κανενός είδους μετακίνηση ούτε απαιτεί πολύ χρόνο από την ημέρα σας.

Comments are closed.