Γιατί χρειάζεται να μάθουμε μία νέα ξένη γλώσσα; Η εκμάθηση μίας νέας ξένης γλώσσας μπορεί να λιγάκι δύσκολη όμως έχει μία σειρά από σημαντικά οφέλη.

Από την Αντιγόνη Στεφανίδου

Άγχος: Μην το φοβάστε, αντιμετωπίστε το!

Μεγαλώνω και κάτι κερδίζω, κάτι χάνω

Φυσικοθεραπεία ή φυσιοθεραπεία: Ποιο είναι το σωστό;

Στις μέρες μας υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι και κυρίως σε μεγαλύτερες ηλικίες που ενδιαφέρονται για την εκμάθηση μίας νέας ξένης γλώσσας. Σε αυτό βοηθάει πια και το διαδίκτυο, όπου μπορούμε να διδαχτούμε τη γλώσσα της επιλογής μας γρήγορα και οικονομικά. 

Εκτός από το εργασιακό ανταγωνιστικό κομμάτι, πού αλλού θα μας βοηθήσει η γνώση μίας νέας γλώσσας; Μία σειρά από μελέτες αποδεικνύουν πως μπορεί να μας βοηθήσει σε πολλά όπως στην καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου μας ή να βοηθήσει τη μνήμη μας.

Γιατί να μάθουμε μία νέα ξένη γλώσσα;

Ελάτε και εσείς στην παρέα μας στο Facebook, κάνοντας like στη σελίδα μας

Βελτιώνει τη γνωστική λειτουργία

Η εκμάθηση μιας νέας γλώσσας απαιτεί από τον εγκέφαλο να εργαστεί σκληρότερα και να δημιουργήσει νέες “συνδέσεις”. Αυτό μπορεί να βελτιώσει τη γνωστική λειτουργία και να αυξήσει τη δύναμη του εγκεφάλου. Μελέτες έχουν δείξει ότι η διγλωσσία μπορεί να ενισχύσει τις γνωστικές ικανότητες όπως η επίλυση προβλημάτων, η λήψη αποφάσεων και η πολλαπλή εργασία.

Βελτιώνει τη μνήμη

Μαθαίνοντας μία νέα γλώσσα απαιτεί να απομνημονεύσουμε λεξιλόγιο, γραμματικούς κανόνες και δομές προτάσεων. Αυτό μπορεί να βελτιώσει τις δεξιότητες μνήμης και να βοηθήσει στην πρόληψη της απώλειας μνήμης που σχετίζεται με την ηλικία.

Γιατί να μάθουμε μία νέα ξένη γλώσσα;

Αυξάνει την πολιτιστική μας συνείδηση

Μία νέα γλώσσα ταυτόχρονα θα μας “γνωρίσει” με νέους πολιτισμούς και προοπτικές, οι οποίες μπορούν να διευρύνουν την κατανόησή μας για τον κόσμο και να αυξήσουν την πολιτιστική μας συνείδηση.

Ενισχύει τη δημιουργικότητα

Η συνεχής γνώση βοηθάει αναμφισβήτητα στη δημιουργικότητα. Η εκμάθηση μιας νέας γλώσσας μπορεί να μας βοηθήσει να σκεφτούμε πιο δημιουργικά και ίσως να εκφραστούμε και με νέους τρόπους. Αυτό μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο σε άλλους τομείς της ζωής μας, όπως η εργασία και οι προσωπικές μας σχέσεις.

Βελτιώνει τις δεξιότητες επικοινωνίας

Η εκμάθηση μιας νέας γλώσσας μπορεί να μας βοηθήσει να επικοινωνούμε πιο αποτελεσματικά με άτομα που μιλούν αυτήν τη γλώσσα και μπορεί επίσης να βελτιώσει τις συνολικές επικοινωνιακές μας δεξιότητες. 

Προοπτικές καριέρας

Όλοι γνωρίζουμε πως στον επαγγελματικό χώρο, τα προσόντα που χρειάζονται για να είναι κάποιος ανταγωνιστικός όλο και αυξάνονται. Η εκμάθηση μίας νέας γλώσσας μπορεί να αποτελέσει σημαντικό “όπλο” για την εξέλιξη της επαγγελματικής μας καριέρας. 

Comments are closed.