Φωτογραφίζοντας το βυθό της θάλασσας, ανακαλύπτουμε έναν άγνωστο κόσμο. Μία σειρά από τις καλύτερες υποβρύχιες φωτογραφίες, μας βοηθούν να ανακαλύψουμε τη μαγεία του βυθού.

Η θάλασσα είναι σύμμαχος της υγείας μας

Βαδίζοντας και φωτογραφίζοντας τη βροχή

Φωτογραφική ξενάγηση στην Πράγα

Φωτογραφίζοντας το βυθό της θάλασσας, αποκαλύπτεται μπροστά στα μάτια μας ένας κόσμος που μας προκαλεί δέος. Ένας κόσμος γεμάτος χρώματα, πετρώματα, κοράλλια, θαλάσσιες κοιλάδες & φυτά, ψάρια μεγάλα και μικρά, αχιβάδες και πόσα άλλα… Ένας μεγάλος κόσμος, τόσο διαφορετικός από τον δικό μας και τόσο όμορφος. Καθόλου τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως οι άνθρωποι που ασχολούνται με τις καταδύσεις, πέρα από την ευχάριστη ενασχόληση με την εξερεύνηση του διαφορετικού, μας μιλάνε πάντα για την ηρεμία που συναντάει κανείς στο βυθό.

Φωτογραφίζοντας το βυθό της θάλασσας

Το αλατούχο νερό καλύπτει περίπου 361.000.000 km2 της επιφάνειας του πλανήτη. Διαιρείται συνήθως σε διάφορους κύριους ωκεανούς και μικρότερες θάλασσες, με τους ωκεανούς να καλύπτουν περίπου το 71% της επιφάνειας της Γης και το 90% της βιόσφαιρας της Γης. Οι ωκεανοί περιέχουν το 97% του νερού της Γης και οι ωκεανογράφοι έχουν δηλώσει ότι έχει εξερευνηθεί λιγότερο από το 5% των παγκόσμιων ωκεανών.

Ελάτε και εσείς στην παρέα μας στο Facebook, κάνοντας like στη σελίδα μας.

Οι υποβρύχιες καταδύσεις μας βοηθούν να ανακαλύψουμε και να εξερευνήσουμε το βυθό της θάλασσας.

Φωτογραφίζοντας το βυθό της θάλασσας

Ο ανθρώπινος οργανισμός δεν είναι φυσιολογικά και ανατομικά προσαρμοσμένος στις περιβαλλοντικές συνθήκες του βυθού. Για αυτό το λόγο, έχουν κατασκευαστεί διάφοροι εξοπλισμοί που προστατεύουν τον άνθρωπο αλλά και επεκτείνουν τη διάρκεια της εξερεύνησης του βυθού της θάλασσας.

Ο βυθός δεν είναι ίδιος σε όλες τις θάλασσες.

Φωτογραφίζοντας το βυθό της θάλασσας

Υπάρχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά αλλά κάθε θαλάσσιος βυθός αποτελεί κάτι το διαφορετικό. Η Ελλάδα είναι μία από τις πρώτες χώρες επιλογής για καταδύσεις λόγω ενός βυθού πλούσιου σε ζωή αλλά και διαφορετικότητα. Σε πολλά μέρη θα βρείτε έναν πλούσιο και εντυπωσιακό θαλάσσιο κόσμο. Κάποια από αυτά είναι η Εύβοια, η Κρήτη, οι Σποράδες, η Σέριφος, η Καβάλα, η Χίος, η Κάλυμνος, η Ιθάκη και πολλά άλλα.

Στο εξωτερικό, από τις πιο γνωστές χώρες για καταδύσεις είναι οι Μαλδίβες, η Ταϊλάνδη, η Μαλαισία, οι Μπαχάμες, η Ινδονησία, η Αυστραλία, η Ισλανδία, το Μεξικό κ.ά.

Φωτογραφίζοντας το βυθό της θάλασσας, πάμε να δούμε μία σειρά από τις καλύτερες υποβρύχιες φωτογραφίες.

Φωτογραφίζοντας το βυθό της θάλασσας

Στη χώρα μας δραστηριοποιούνται πολλοί σύλλογοι και σωματεία που μπορούν να σας βοηθήσουν να ανακαλύψετε τον υπέροχο κόσμο των καταδύσεων.

Πηγές: scubatravel.co.uk, divemagazine.co.uk, visitgreece.gr, en.wikipedia.org

Comments are closed.