Βαδίζοντας και φωτογραφίζοντας τη βροχή, εικόνες, τοπία, μυρωδιές… κάθε τι μικρό ή μεγάλο μέσα στη βροχή δείχνει αλλιώς.

Ο πρωτοπόρος δύτης και φωτογράφος Στέφανος Κόντος

Φθινοπωρινές φωτογραφίες από διάφορα μέρη του κόσμου

Οι μεγαλειώδεις και επιβλητικοί καταρράκτες Ιγκουασού

Βαδίζοντας και φωτογραφίζοντας τη βροχή

Όλοι γνωρίζουμε πως η βροχή έχει μία ιδιαίτερη μελαγχολική φωτογένεια. Στους δρόμους τις πόλεις μικρά σημεία, μικρά τοπία που μέσα από μία φωτογραφία μας ταξιδεύουν ενδεχομένως σε έναν πίνακα ζωγραφικής. Έχουμε θαυμάσει υπέροχες φωτογραφίες βγαλμένες μέσα στη βροχή, σε ένα υγρό τοπίο που κάνει τα πάντα να μοιάζουν γοητευτικά. Ακολουθούν μία σειρά από φωτογραφίες με ιδιαίτερο καλλιτεχνικό ενδιαφέρον.

Ελάτε και εσείς στην παρέα μας στο Facebook, κάνοντας like στη σελίδα μας.

Βαδίζοντας και φωτογραφίζοντας τη βροχή

Οι πρώτες στάλες της βροχής κάνουν τους περισσότερους από εμάς σκεπτικούς και μελαγχολικούς. Ίσως να φταίει ότι έχουμε συνδυάσει τον ήλιο με τη χαρά και τη βροχή με τη μελαγχολία. Υπάρχει όμως πάντα και η άλλη όψη του νομίσματος.

Βαδίζοντας και φωτογραφίζοντας τη βροχή

Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό ή πολύ ρομαντικό αλλά η βροχή έχει πολλά να προσφέρει.  Αρχικά στη φύση – και κατ’ επέκταση σε εμάς – που είναι φυσικά και το πιο ουσιαστικό. Μας δίνει όμως και κάτι πολύ ιδιαίτερο.

Η βροχή μας προσφέρει μία ψυχική αίσθηση αναζωογόνησης ανεκτίμητη.

Βαδίζοντας και φωτογραφίζοντας τη βροχή

Ίσως να οφείλεται στη δροσιά και αυτή την υπέροχη αίσθηση καθαρού, φρέσκου αέρα. Ίσως, πάλι, αυτό το «πλύσιμο» των πάντων γύρω μας να μας δίνει την εντύπωση μιας καινούριας αρχής. Ενός κλεισίματος παλιών λογαριασμών και την έναρξη κάποιας νέας συναρπαστικής περιπέτειας.

Το μόνο σίγουρο είναι πως η βροχή σαν φυσικό φαινόμενο, πέρα από τα υπόλοιπα, κάνει τα πάντα γύρω μας πολύ εντυπωσιακά για το φωτογραφικό φακό. Κτήρια, πλατείες, δρόμους, πάρκα, αυτοκίνητα, ακόμα και εμάς τους ίδιους. 

Πολλές φορές μπορεί να είναι λίγο “ενοχλητική”. Βαδίζοντας και φωτογραφίζοντας όμως τη βροχή όλα γύρω μας αποκτούν μία διαφορετική ομορφιά. Σαν να έχουν ένα διαφορετικό νόημα και ενδιαφέρον. Μία μαγική μεταμόρφωση των πάντων κάτω από τις σταγόνες της βροχής.

Comments are closed.