Επτά ζώα συζητούν για την κλιματική αλλαγή και τον άνθρωπο. Τι σκέφτονται για εμάς; Πώς αντιμετωπίζουν την κλιματική αλλαγή;

Από την Νικολέτα Πρεβενά

Η διαφορετική ιστορία της Λερναίας Ύδρας – Μία ιστορία για παιδιά

Οι πιο αστείες και παιχνιδιάρικες ράτσες σκύλων

Είδη ζώων υπό την απειλή της εξαφάνισης

Μία βόλτα στη φύση με έβαλε σε σκέψεις «Πόση ομορφιά που αρχίζει σιγά σιγά να ξεθωριάζει». Κάπου ανάμεσα στα δέντρα και τις φυλλωσιές, μικρά ζωάκια, με τα πελώρια ματάκια τους, με κοιτούσαν γεμάτα φόβο γιατί είμαι άνθρωπος. Δίκιο έχουν αν σκεφτούμε πως τα τελευταία χρόνια τα έχουμε οδηγήσει προς την καταστροφή. Και τότε μου ήρθε η ιδέα! Αν μπορούσαν να μιλήσουν τι θα έλεγαν για την κλιματική αλλαγή και τον άνθρωπο;

Ο όρος ζώα συμπεριλαμβάνει και τα πτηνά και τα ψάρια.

Ελάτε και εσείς στην παρέα μας στο Facebook, κάνοντας like στη σελίδα μας.

Επτά ζώα συζητούν για την κλιματική αλλαγή και τον άνθρωπο

Πρόβατο

Επτά ζώα συζητούν για την κλιματική αλλαγή - Πρόβατο

«Να σου πω εγώ τι θα πει άνθρωπος; Θέλει μόνο να παίρνει, να μη δίνει και να καταστρέφει τα πάντα για να πετύχει τους σκοπούς του. Αδίστακτος και χαμηλής ευφυΐας αφού όλες οι καταστροφές του ως προς τη φύση, μια μέρα θα γυρίσουν σε αυτόν.»

Ελάφι

Επτά ζώα συζητούν για την κλιματική αλλαγή - Ελάφι

«Έχω βαρεθεί συνεχώς να τρέχω να προστατέψω τον εαυτό μου και το κοπάδι μου. Κάποιος θα φανταζόταν πως μιλάω για τα άγρια ζώα. Δε μιλάω όμως για αυτά αφού και εκείνα τείνουν να εξαφανιστούν. Μιλάω για την καταστροφή των δασών, τις φωτιές και τις μοντέρνες εγκαταστάσεις που ιδρύονται μέσα στα δάση, αντικαθιστώντας τα δέντρα.»

Λύκος

Επτά ζώα συζητούν για την κλιματική αλλαγή - Λύκος

«Ουρλιάξαμε μια, ουρλιάξαμε δυο δεν ακούει κανείς… λες και εμείς δεν υπάρχουμε σε αυτόν τον πλανήτη και δεν έχουμε σημαντικό κομμάτι στην αλυσίδα της ζωής. Θρηνήσαμε από τις καταστροφές τα παιδιά μας, τους φίλους μας, την αγέλη μας… Συνεχίζουμε να ουρλιάζουμε μπας και φιλοτιμηθεί κάποιος να μας ακούσει, να ακούσει τη Γη.»

Ελέφαντας

Επτά ζώα συζητούν για την κλιματική αλλαγή - Ελέφαντας

«Υπάρχει ο πλανήτης και μετά ο άνθρωπος, όλα τα υπόλοιπα πλάσματα, τα ζώα, τα δέντρα, τα λουλούδια, τα ποτάμια… δε μας λογάριασε ποτέ κανείς. Μολύνανε τα νερά, τις πόσιμες πηγές, κάψανε τα δέντρα, έσκαψαν και κατέστρεψαν τη γη για να βρουν πετρέλαιο… Μπορεί η καταστροφή τους να μην αγγίζει τα σπίτια τους τη δεδομένη στιγμή μα κάποια στιγμή θα τα αγγίξει. Βέβαια αυτοί θα έχουν φύγει για άλλους πλανήτες για να μεταφέρουν και εκεί την καταστροφή τους.»

Λεοπάρδαλη

Επτά ζώα συζητούν για την κλιματική αλλαγή - Λεοπάρδαλη

«Ξέρεις τι σκέφτομαι; Υπερεκτιμημένη η ευφυΐα! Από την ύπαρξη του ανθρώπου ακούμε συνέχεια «αυτό που μας ξεχωρίζει από τα ζώα είναι το μυαλό μας». Να βράσω το μυαλό σας. Με λένε άγριο θηλαστικό και όμως ξέρετε κάτι; Δεν έχω σκοτώσει ποτέ από ευχαρίστηση μόνο από πείνα. Εσείς τα ανώτερα όντα, έχετε σκοτώσει; …και μη μετρήσετε σαν θύματα σας μόνο τους ανθρώπους, να μετρήσετε και εμάς τα ζώα που είμαστε αμέτρητα.»

Παπαγάλος

Επτά ζώα συζητούν για την κλιματική αλλαγή

«Έχουν δημιουργήσει και εγώ δε ξέρω πόσες ΜΚΟ για την προστασία του περιβάλλοντος και των ζώων. Σας ρωτάω ευθέως, βλέπετε εσείς καμία προστασία; Μολύνατε τον αέρα, συνεχίζεται να τον μολύνεται αλλά κατά βάθος μας προστατεύεται. Είστε μεγάλοι υποκριτές.»

Καρχαρίας

Επτά ζώα συζητούν για την κλιματική αλλαγή - Καρχαρίας

«Θέλεις να δεις υποκρισία; Τότε έλα προς τη θάλασσα. Έχουν μολύνει τα πάντα με πετρέλαια, λάδια και εγώ δε ξέρω τι άλλο. Μας έχουν διώξει όλους από τα σπίτια μας ψάχνοντας απεγνωσμένα να βρούμε τροφή. Γελάω βέβαια που όποτε με βλέπουν φοβούνται ενώ εγώ τους τρέμω πολύ περισσότερο.»

Comments are closed.