Επτά προτάσεις για νέα ολυμπιακά αθλήματα, με αφορμή τη σκοποβολή και το πινγκ πονγκ (επιτραπέζια αντισφαίριση). Καιρός να δούμε και κάτι άλλο.

Από τον Δημήτρη Κοντό

Οκτώ προτάσεις – ιδέες για νέα ριάλιτι

Δώδεκα εύλογα ερωτήματα όταν παρακολουθείς Βουλή

Έχω μάθει να σέβομαι, εσύ;

Αναρωτιέμαι… ένα χρυσό μετάλλιο στην κολύμβηση, την άρση βαρών, το στίβο, την ενόργανη κ.α. είναι ισάξιο με το χρυσό μετάλλιο στο πινγκ πονγκ και τη σκοποβολή; Γιατί είναι προφανές πως δε χρειάζονται την ίδια προετοιμασία, προπονήσεις και καταπόνηση του σώματος. Αν ναι, που φαντάζομαι πως ναι, θα ήθελα να κάνω και εγώ δέκα προτάσεις για νέα ολυμπιακά αθλήματα που θα μας στέψουν όλους χρυσούς ολυμπιονίκες χωρίς ιδιαίτερο κόπο.

Επτά προτάσεις για νέα ολυμπιακά αθλήματα

Ελάτε και εσείς στην παρέα μας στο Facebook, κάνοντας like στη σελίδα μας.
1. Μπιλιάρδο ή αλλιώς επιτραπέζια επίκυψη

Μη γελάτε… στο μαγαζάκι του κυρίου Μπάμπη που πηγαίναμε παλιά για να παίξουμε μπιλιάρδο, υπήρχε και ένα τραπέζι για πινγκ πονγκ. Γιατί να γίνεται αυτή η διάκριση; Γιατί να επιλεχθεί μόνο το πινγκ πονγκ για ολυμπιακό άθλημα και όχι το μπιλιάρδο;

2. Μπιρίμπα ή αλλιώς επιτραπέζια πολεμική τέχνη

Έχετε παίξει ποτέ μπιρίμπα; Τα βρισίδια και οι καβγάδες πάνε σύννεφο και τις περισσότερες φορές λίγο πριν την νίκη, κόβεται στη μέση το παιχνίδι. Γιατί να μη γίνει ολυμπιακό άθλημα; Εκτός των άλλων, θα είχε και μεγάλο ενδιαφέρον.

3. Φιδάκι και γκρινιάρης ή αλλιώς το κλασικό επιτραπέζιο

Από τα αρχαιότερα επιτραπέζια. Ξέρετε, σαν τη σκοποβολή και το πινγκ πονγκ. Το φιδάκι μας διδάσκει πως ότι ανεβαίνει κατεβαίνει και ο γκρινιάρης, ποιος έχει καλή ζαριά για μπαρμπούτι.

4. Πλέξιμο ή αλλιώς επιτραπέζια μαλλιοτραβήγματα

Δεν είναι ολυμπιακό άθλημα το πλέξιμο; Προσπάθησε ποτέ να σας δείξει η γιαγιά σας; Ε.. δε χάσατε τα αβγά και τα πασχάλια; Χρήσιμο και δημιουργικό, ένα ιδανικό ολυμπιακό άθλημα.

5. Video Games ή αλλιώς τα καθιστά παιχνίδια

Χαμός! Θα ήταν από τα πιο ενδιαφέροντα ολυμπιακά αθλήματα και με τους περισσότερους χορηγούς και θαυμαστές. Συν ότι θέλει μεγάλη προετοιμασία και προπόνηση για να τερματίσεις (γέλια).

6. Σκάκι ή αλλιώς επιτραπέζια σκέψη

Γιατί να μη θεωρείται το σκάκι ολυμπιακό άθλημα; Από το πινγκ πονγκ και τη σκοποβολή είναι επτά φορές καλύτερο. Συν ότι είναι δύσκολο να κερδίσεις, ειδικά όταν παίζεις με παίκτες που το παίρνουν πολύ σοβαρά.

7. Ιππόδρομος του Λούνα Παρκ ή αλλιώς στόχος

Με αφορμή τη σκοποβολή, γιατί όχι; Καταρχάς… “μάνα ετοιμάσου, ο γιος σου θα γίνει Ολυμπιονίκης”! Σημάδι το ένα, σημάδι και το άλλο. Θα δυσκολευτώ λίγο με τις προπονήσεις αλλά μπροστά στο χρυσό μετάλλιο, χαλάλι.

Comments are closed.