Δώδεκα εύλογα ερωτήματα που δημιουργούνται όταν παρακολουθείς Βουλή. Συνήθως το αποφεύγω αυτό το σπορ αλλά όταν τυχαίνει, τα ερωτήματα είναι πολλά.

Από τον Δημήτρη Κοντό

Οι βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα

Οκτώ προτάσεις – ιδέες για νέα ριάλιτι

Ω μικρέ εσύ ανάξιε δημοσιογράφε!

Δε συνηθίζω να παρακολουθώ το κανάλι της Βουλής και τις ομιλίες με τους ξύλινους λόγους από τα ξύλινα έδρανα. Αν και θα έπρεπε, καθώς εκεί μέσα “παίζονται” άγρια, στημένα πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες μας. Όταν τυχαίνει όμως και χαζεύω καμιά φορά, μου δημιουργούνται πολλά και εύλογα ερωτήματα. Ειδικότερα, αν κρίνει κανείς και από τις πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων χρόνων, από τα μνημόνια και μετά.

Δώδεκα εύλογα ερωτήματα όταν παρακολουθείς Βουλή

Ελάτε και εσείς στην παρέα μας στο Facebook, κάνοντας like στη σελίδα μας.

1. Γιατί οι βουλευτές πρέπει να είναι δικηγόροι, καθηγητές, οικονομολόγοι, γιατροί; Μεγαλύτερο ενδιαφέρον δε θα είχε αν ήταν απλοί εργαζόμενοι με μισθούς των 500 ευρώ;

2. Πού τους βρήκαμε όλους αυτούς και κυρίως, ποιοι τους ψηφίζουν;

3. Πόσα “δικά” τους παιδιά έχουν διορίσει, σε ποιες θέσεις και με τι μισθούς;

4. Προς τι τα μίση και ο αλληλοσπαραγμός … αφού στην ουσία είναι φανερό πως δε νοιάζονται.

5. Πόσες ώρες δουλεύει ένας βουλευτής και τι μισθό παίρνει; Έχει ζήσει ποτέ με μισθό κάτω των 1.000 ευρώ;

6. Πώς γίνεται κάποιοι τελειωμένοι καλλιτέχνες να έχουν εκλεγεί βουλευτές και να κρίνουν το μέλλον των ανθρώπων; Οι καλές γνωριμίες, θα μου απαντούσε κάποιος γνώστης.

7. Αυτοί που έχουμε εκλέξει να βρίσκονται στη Βουλή, γνωρίζουν τα προβλήματα του λαού; Νοιάζονται καθόλου; Μπα! Όλα παίζονται απλά και μόνο για μία καρέκλα.

8. Οι βουλευτές βαριούνται τόοοοσο που βρίσκονται στη Βουλή και δε ντρέπονται καθόλου – μα καθόλου – ώστε να κρύψουν τα χασμουρητά τους.

9. Πόσοι φίλοι είναι αυτοί που παριστάνουν πως τάχα μου δήθεν διαφωνούν;

10. Ακούγοντας τα ονόματα αναρωτιέσαι αν έχουμε βασιλεία και διαδόχους: Παπανδρέου, Μητσοτάκης, Καραμανλής…

11. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ, τι μισθό παίρνει το boy που αλλάζει τα νερά στη Βουλή, οέο;

12. Πότε οι βουλευτικές εκλογές θα (ξανά)γίνουν υποχρεωτικές; Με το μεγάλο ποσοστό αποχής σε όλες τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, παρατηρούμε πως “μαγειρεύονται” όμορφα αποτελέσματα και Κυβερνήσεις.

Comments are closed.